Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

moedeloos

moedeloos

24-04-2012 om 16:36

Zoon heeft het moeilijk of is het iets anders?

Zoon van bijna 10 is niet te pruimen de laatste tijd. Hij heeft een heel kort lontje en is snel aangebrand. Kan erg geirriteerd zijn en doen en geeft bovendien grote monden en doet erg onaardig. Komt over als een zeer verwend kind, terwijl hij dat toch eigenlijk niet is. Hij was altijd wel vrolijk en in voor grapjes, maar nu is daar niks meer van over. Hij klaagt over kinderen op school en dat hij niks te doen heeft. Vindt alles stom en kinderachtig. We hebben al van alles uitgesloten: ziek zijn (is een echt orenkind met veel operaties en behandelingen), vermoeid zijn, heeft genoeg uitdaging op school. We geven hem regelmatig 1 op 1 aandacht en hij komt nog vaak even lekker knuffelen (wat wij niet erg vinden natuurlijk: heerlijk nog). We willen zo graag weten wat we kunnen doen om de vrolijke zoon weer terug te krijgen. Zoon weet het zelf ook allemaal niet, maar baalt er toch wel van dat hij vaak voor het gemopper en de ongezellige sfeer in huis zorgt. Wie kan ons goede raad geven?

verdon

verdon

24-04-2012 om 16:54

Ik roep maar iets

Heel kort door de bocht: bij zoon was dit de leeftijd dat puberen inzette. Voorheen altijd lachend, clown van de school, maar ai ai, dat was toen wel afgelopen. Nu, 12 jaar, kunnen we er beter mee omgaan, laten hem wat meer zijn ding doen en gaat het stukken beter. Maar wel heel herkenbaar muv dat niks te doen op school(of bedoel je thuis, want dat was hier ook 1 van de klaagzangen).

Groeistuip

Kan het een groeistuip zijn? Meer honger misschien of dorst? Meer behoefte aan even rust als zoon uit de drukte van school komt?
Er gebeurt zoveel in zo'n opgroeiend lichaam en geest. Zoon hier gaat tegenwoordig weer een uurtje slapen als hij uit school komt is dan gewoon kapot moe. Moet je ook niets tegen hem zeggen. Er staat altijd wat te eten voor hem want het groeit ook maar door.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.