Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Jacobien

Jacobien

31-01-2011 om 21:06

Zoon is zoooooo moe

Zoon van 6 jaar heeft binnen 8 weken tijd twee keer de griep gehad.En dan echt de griep: een week ziek, 4 dagen hoge koorts en dus ook vier dagen weining eten.

Nu is hij echt enorm moe en flink afgevallen. Logisch natuurlijk. Alleen heeft hij een terugval in leren. Sommen die hij gewoon kan maken, lukken niet meer. Ook het lezen gaat moeilijk. Dat is best te begrijpen, als je moe bent is je concentratie ook minder. Alleen moet dat niet te lang duren.

Hebben jullie adviezen om de vermoeidheid van zoonlief te verminderen. Ik weet dat mijn ouders ons voor een rode lamp lieten zitten. Helpt zoiets echt?

6 jaar?

dus groep 3, de toetsen komen eraan.

Ik zou in dit geval vooral eens een woensdag en een vrijdag ziek melden en een heel lang weekend uitrusten, uitslapen, geen stress, gewoon laten hangen, lekker wat gezonde hapjes toe stoppen, elke dag wat extra vitamines geven, lang in bad, gezellig op de bank.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

31-01-2011 om 22:55

Hangdagen

Een paar dagen thuisblijven en uitslapen, bankhangen en veel extra vitamines doen dan wonderen. Dochter stuur ik nog wel eens met wat melatomine vroeg naar bed, goed slapen doet een hoop.
Die rode lamp ken ik ook van vroeger, maar ik heb echt geen idee waar dat goed voor was.

dendy

Puck

Puck

01-02-2011 om 08:23

Toetsen hier al geweest

Toetsen zijn hier al geweest Manda, die zijn niet overal op dezelfde dagen. Maar in ieder geval is het nu vaak een drukke periode op school, de dagen zijn triest, donker en somber, het is koud, alle ingrediƫnten om moe van te worden. Gewoon lekker laten gaan, niet te druk om maken, gaat meestal vanzelf wel weer over na de voorjaarsvakantie.

Tango

Tango

01-02-2011 om 10:37

Hier ook

Een moeie 6-jarige en niet eens in groep 3. Ik vraag me weleens af hoe moe hij zou zijn als hij wel in groep 3 zou zitten. Nu heb ik bij Tangozoon ook wel het idee dat hij juist moe is als hij op school alleen maar simpele werkjes heeft gedaan, maar goed dat kan ik niet helemaal hard maken.
Wat wij doen is inderdaad op tijd naar bed, met evt. melatonine-pilletje om snel in te slapen, want Tangozoon is een slechte inslaper. Niet teveel drukke activiteiten inplannen, bijv. een keer geen vriendje uitnodigen, maar lekker op de bank tv kijken. Wel regelmatig naar buiten al is het maar een blokje om om de eendjes te voeren. Een dagje thuishouden is ook prima natuurlijk. Zeker omdat hij nog zo verzwakt is van de griep.
En als je het echt niet vertrouwt, gewoon een keertje bij de huisarts langs en evt. bloed laten prikken.

Uit laten rusten

Ik zou hem wel naar school doen, maar niet teveel speelafspraakjes etc doen, als hij thuis is lekker rustig aan doen. Verder vitamines, en evt visolie voor kinderen, Onze zoon heeft zich ook een tijdje slecht kunnen concentreren op school, en was snel moe en dat heeft hem goed geholpen. Als hij antibiotica heeft gehad kun je hem evt nog probiotica geven
Muizemeis

Jessica O

Jessica O

01-02-2011 om 20:34

Was het

alleen de griep? Ik heb zelf een paar jaar geleden de ziekte van pfeiffer gehad. Leek eerst ook alleen maar op de griep, maar ik bleef ook moe. En ik was toen ook vreselijk moe.

In elk geval goed laten uitrusten, laat hem lekker een paar dagen thuis bijkomen van alles, even lekker niks hoeven.

Jessica

Terpi

Terpi

01-02-2011 om 20:46

Manda

Ik snap het niet, wat hebben de toetsen ermee te maken?

Jacobien

Jacobien

02-02-2011 om 10:10

Dank voor meedenken

dank voor jullie tips. Volg ze zeker op.

En nu maar hopen dat de zon snel gaat schijnen. Zal ook uitmaken, denk ik.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.