Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Elisa

Elisa

24-02-2010 om 09:26

Zoon kan zich niet vermaken buiten de tv

Mijn zoon van 7 wil alleen maar tv kijken of D-essen.
Ik heb al van alles aangedragen, probeer hem steeds iets leuks aan te reiken om zijn tijd door te brengen, maar hij wil niets. Als de tv niet aan mag, gaat hij op de bank liggen vervelen of gebruikt die als trampoline. Als het lente wordt is het over, dan gaat hij lekker buiten spelen. helaas wonen hier niet zoveel "winterkinderen" dus het is vrij verlaten buiten als het koud of regenachtig is. De vriendjes die hij uitkiest, je raadt het al, mogen thuis ook de hele dag gamen of televisiekijken. Ik ben zelf niet zo opgevoed en maak me toch wel zorgen, of moet ik het gewoon maar laten? Hebben jullie tips. Het hoeft toch ook niet zo te zijn, dat ik de hele dag met hem spelletjes moet doen? Of moet ik hem dan gewoon maar laten vervelen? Als het hem trouwens te lang duurt gaat hij zijn zusje van 3 uitdagen en dan is het weer ruzie. Dus tips zijn welkom ouders!
bedankt vast van elisa

Jacoline29

Jacoline29

24-02-2010 om 09:39

Lego?

Mijn zoon is ook zoals jouw zoon (ook 7 jaar) Wij hebben een tijdslimiet ingesteld betreft gamen(Ds of PC).Tv gaat in de namiddag pas aan.Uiteindelijk heb ik hem gewoon wat voorgeschoteld,maak wat moois van Lego(hij heeft bakken vol en heeft de krant hiermee gehaald,doordat hij een grote stad heeft gebouwd).Ga tekenen,ga lezen en als hij de bank als trampoline gebruikt gaat hij gelijk naar buiten toe,wat voor weer het ook is,ga daar maar rennen en springen en gek doen.
Misschien dat je hem gewoon wat moet sturen en als hij zich verveeld beneden,dan gaat hij maar op zijn kamer mokken(hopelijk staat daar geen PC of TV oid).Bij ons werkt het.
succes en hopelijk heb je wat aan mijn ideeen.

vlinder72

vlinder72

24-02-2010 om 14:53

Zelf computerspel verzinnen?

Mijn zoon tekent zelf computerspelletjes. Hij tekent dan allemaal verschillende levels op allemaal verschillende blaadjes. Samen vormen het dan één geheel. Misschien kan je je zoon uitdagen om zelf een computerspel te bedenken. Iets wat hij graag zou willen spelen op de DS. Verder zijn strijkkralen hier ook een succes bij verveelacties. En verder weet ik het niet want mijn kinderen zijn dol op spelen met playmobil. Ik hoef maar een dvd op te zetten en na een half uur of zo zijn ze de film aan het naspelen. Misschien ook nog een idee. Zoek een leuke film en ga dan met het thema iets doen. Een piratenboot knutselen, koekjes maken, nabouwen met lego of playmobil. Een tent in de kamer bouwen van een wasrek, stoelen, tafel en alle tafellakens. En dan mag het ook eens een keer een nachtje blijven staan.

Guinevere

Guinevere

24-02-2010 om 21:22

Vervelen ja

Ik zou zeggen: een beperkte tijd voor zijn verslavingen en de rest van de tijd laat je hem zich lekker vervelen. Zolang hij tenminste zichzelf verveelt en niet de andere gezinsleden.
Gegarandeerd dat hij zelf leuke bezigheden gaat verzinnen, welk kind houdt dat nou lang vol, om echt helemaal niets uit te voeren? Alleen maar instant vermaak zoals tv en computers en vermaakt worden door je moeder, dan mist een kind wel wat. Je moet ook leren om zelf je fantasie te gebruiken, bij de een gaat dat wat makkelijker dan bij de ander natuurlijk. Als hij dat een tijdje gedaan heeft (zelf een fantasiespel of iets anders) kun je altijd nog een half uurtje tv of computer toestaan, als beloning.

koentje

koentje

25-02-2010 om 14:54

Laat

hem computertijd verdienen door bepaalde afspraken met hem te maken over zijn gedrag. Pas in de middag dus achter de computer; als er aan de voorwaarden is voldaan.
(zusje met rust gelaten, lekker buiten gespeeld, langer dan.... op kamer gespeeld, ..............)

Christientje

Christientje

25-02-2010 om 23:09

Hier ook eentje van bijna 7

Hier ook eentje van bijna 7 die het liefst de hele dag achter de wii hangt, de tv of z'n nintendo ds. Van mij mag hij met alles spelen, maar er moet wel worden afgewisseld. Dus nu en dan met z'n lego spelen, of met z'n garage, afgewisseld door een spelletje mens erger je niet met mama, of een spelletje halli galli met z'n zus, en dan weer een half uurtje tv kijken, dan op het gemak aankleden, alles mag maar niet continue !
Christientje

Strakke regels

Werken het best hier.
In de vakantie tot 9.00 uur t.v., daarna als er een vraag komt van iemand)vier kids), alleen 'informatieve zenders', zoals Discovery, etc. Vanaf 16.30 uur mag de t.v. weer aan. Eerst is dat een strijd, maar als je consequent bent, dan wennen ze vanzelf aan de regels. Er wordt vanzelf weer met playmobiel gespeeld, dan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.