Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Zoon lijkt soms in andere wereld

Gisteren 10 minuten gesprek gehad met de juf van mijn zoon van 4 1/2. Op zich gaat het goed op school, hij heeft het naar zijn zin. Maar, zij maakt zich een beetje zorgen omdat hij vaak zo moeilijk te bereiken lijkt. Geeft niet of nauwelijks antwoord, of zegt: ik weet het niet. Lijkt vaak in zichzelf gekeerd of in zijn eigen wereld. Zij weet vaak niet wat er in hem omgaat, hoewel hij wel een gelukkige indruk maakt.
Eigenlijk ben ik hier niet verbaasd om. Zo is hij thuis nl ook, het gaat mij steeds meer opvallen. Hij lijkt soms echt op een andere planeet te zitten, dingen lijken niet tot hem door te dringen en soms snapt hij situaties niet.. Zijn juf gaat nog met de IB-er overleggen en we houden het in de gaten.
Herkent iemand dit? Moet ik hier al iets mee? Of is hij een laatbloeier? Hij was ook erg laat met praten en kleuren benoemen enz enz. Volgens zijn juf (en ik kan me daarin vinden) is er met zijn verstand niks mis, dus dat is het ook niet.

Mijn onmiddellijke wedervraag

open deur hoor, maar toch: hoort hij wel goed?

Groeten,

Temet

Sharon*

Sharon*

01-04-2010 om 09:53 Topicstarter

Temet

Ja daar vraag je wat. Ik heb daar ook wel eens aan gedacht. Zijn uitspraak is ook niet goed. Hij praat een beetje met een surinaams accent en kan bijv de 'gl' niet zeggen, dus 'glas' wordt bij hem 'slas'. Ik moet dus ook met hem naar een logopedist. Maar ik ben enkele maanden geleden wel met hem daar de ha geweest en gevraagd of er iets is met zijn oren. Die zijn nagekeken, zien er goed uit en de huisarts heeft getest of er iets is met zijn gehoor en dat is niet zo. Maar ik zal er nog eens goed opletten en wat fluisterspelletjes oid met hem doen om te kijken of hij dat kan horen.
Maar dat in een andere wereld zitten is ook hoe hij is, denk ik los van zijn gehoor. Als baby was hij al heel rustig en als dreumes en peuter kon hij ook uren zelf spelen, helemaal in zijn eigen wereld. Soms vergat ik bijna dat hij er was. En dan heeft hij momenten en is hij erg druk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.