Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sandra A

Sandra A

14-09-2010 om 16:19

Zoon plast niet op school

Hij zit dit jaar in groep drie en sinds het begin van het schooljaar heeft hij bijna nog nooit op school geplast. In groep 1 en 2 is dat nooit een probleem geweest, maar nu is het allemaal te spannend en nieuw lijkt het. Eerst zei hij dat als hij wou plassen, de ketting er niet hing en dus een ander kindje al naar de wc was, of dan zei de juf iets wat hij wou horen, en nu dat de wc bij de klas stuk is en ze dus naar een wc verderop in de gang moeten en hij dat niet durft. Iets tegen de juf zeggen durft hij ook niet...
Maar dit zijn wel erg lange dagen zonder plaatsen zo! Moet ik er nu wat van tegen de juf gaan zeggen? Zij kan toch ook niet de hele dag van alle kindjes in de gaten houden of ze al geplast hebben?

Niet rot bedoeld, maar dit zijn nou typisch dingen die je niet op een forum hoeft te zetten maar gewoon met de juf moet bespreken. Ze kan hem af en toe even motiveren om naar de wc te gaan.

Mijn jongste bleek het vaak te vergeten en plaste dan uiteindelijk in d'r broek. Heb toen de juf vriendelijk gevraagd haar af en toe te helpen om eraan te denken. De juf deed er zelfs nog een schepje bovenop met een stickerlijst en er zijn nu geen ongelukjes meer :-)

Tango

Tango

14-09-2010 om 16:32

Bespreken

Ik zou eerst nog even met je zoon een gesprekje aan gaan en vragen hoe het komt dat hij niet naar de andere wc durft. Misschien weet hij niet waar die is ofzo. Verder kun je kijken naar momenten dat hij wel kan gaan, aan het begin van de pauze bijvoorbeeld. Als je er niet uitkomt kun je het altijd met de juf bespreken. Alles is natuurlijk nieuw in groep 3, dus kan ze zich vast wel voorstellen dat het spannend is. Misschien kan ze hem af en toe even een seintje geven wanneer hij naar de wc kan gaan. De hele dag niet plassen is inderdaad wel erg lang. Komt hij tussen de middag thuis eigenlijk, want dat scheelt natuurlijk ook wel.
Het probleem komt me overigens wel bekend voor. Tangodochter plaste in de kleuterklassen bijna nooit op school en had wel continurooster. Ik heb toen met haar afgesproken dat ze op een lange dag (dus met overblijven erbij) 2 keer moest plassen en op een korte dag 1 keer. In de kleuterklas heb ik ook een keer gevraagd of de juf haar af en toe wilde sturen omdat ze soms onderweg naar huis in haar broek plaste als ze het de hele dag had opgehouden.
Tangodochter plast op school nog steeds weinig, maar nu heb ik het losgelaten. Ze kan het gewoon ook erg lang ophouden. Of het gezond is vraag ik me weleens af.
Tangozoon is een ander verhaal, die gaat juist weer heel vaak. Zeker toen hij net op school zat. Dit was meer een soort vluchtgedrag omdat hij de aandacht nog niet echt bij het werk kon houden. Maar ik kan me bij hem ook voorstellen dat het in groep 3 problemen gaat opleveren als hij bijvoorbeeld op bepaalde momenten niet mag gaan. Hij is ook een kind dat niet gauw iets aan de juf zou vragen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.