Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vliegtuig

Vliegtuig

14-07-2010 om 22:12

Zoontje wil niet logeren

Onze zoon (bijna 8) wil absoluut niet uit logeren. Alleen bij opa en oma. Geen probleem, heb ik lange tijd gedacht. Maar toch zou ik hem er graag overheen helpen. Zo leg ik het hem ook uit. Tips?

Maxime.M

Maxime.M

14-07-2010 om 22:35

Geen tips

Hoi,

Heb eigenlijk geen tips, mijn zoon (12) wil ook nergens logeren. Alleen bij opa en oma. En wat mij betreft is dat prima, dan niet toch? Hij is natuurlijk wel meegegaan op schoolkamp, maar andere kampen,zoals voetbalkamp, dat wilde hij niet.

Maxime
(was ook nooit zo'n liefhebber van logeren, dus ik snap het wel)

Maxime.M

Maxime.M

14-07-2010 om 22:35

Geen tips

Hoi,

Heb eigenlijk geen tips, mijn zoon (12) wil ook nergens logeren. Alleen bij opa en oma. En wat mij betreft is dat prima, dan niet toch? Hij is natuurlijk wel meegegaan op schoolkamp, maar andere kampen,zoals voetbalkamp, dat wilde hij niet.

Maxime
(was ook nooit zo'n liefhebber van logeren, dus ik snap het wel)

Niny

Niny

14-07-2010 om 22:35

Niet dwingen

Hoi vliegtuig,

Mijn zoon (nu 9) heeft ook lange tijd niet willen logeren, alleen bij zijn oma's. Als we vroegen waarom niet, zei hij: 'Ik ben gewoon liever bij jullie'. We hebben er geen kwestie van gemaakt, er kwam wel eens een vriendje of vriendinnetje hier slapen en tegenwoordig gaat hij ook wel eens uit logeren. Dan moeten wel alle knuffels mee ;-) , dat heeft hem denk ik wel over de drempel geholpen!
Succes met je zoon, het komt vanzelf goed!
Niny

Tirza G.

Tirza G.

14-07-2010 om 22:42

Waarom

is niet willen logeren iets waar je overheen geholpen moet worden?

Tirza (die ook niet graag logeert. Ja, in hotels)

Ilse Mulder

Ilse Mulder

14-07-2010 om 23:37

Kleine stapjes

Mijn middelste kind had hier ook lange tijd last van. Tuurlijk prima maar het kan voorkomen dat ze een keer moeten (wij hadden die situatie toen onverwacht hun oma overleed en wij naar de andere kant van het land moesten toen de kinderen kleiner waren).

Wij hebben haar over de drempel heen geholpen door haar eerst eens bij buurt kinderen te laten te laten slapen. En bijvoorbeeld eerst een vrieninnetje van haar bij ons uit te nodigen voor een nachtje en kijken of ze laten in het jaar bij dat kind wilde logeren.

Ook ging ze een keer samen met haar jongste broertje ergens slapen. Dat vond ze veilig.

Maar ik zou er niet al teveel een probleem van maken. Dit kan in de pubertijd geheel en vanzelf omslaan.

Tihama

Tihama

15-07-2010 om 10:10

Laten gaan

Wij hebben toevallig kinderen die graag en makkelijk logeren, maar ik zou er geen probleem van maken als ze het niet willen.

Het is pas vervelend voor jullie als het betekent dat je zelf nooit een keer op pad kunt zonder kinderen. Maar als opa en oma veilig en vertrouwd zijn, dan zou ik het gewoon zo laten.

Tirza: het is lastig als je door je weerzin tegen logeren andere leuke dingen moet laten schieten. Dus dat je na een gezellig feest toch nog 2 uur terug moet rijden naar huis of zo. Dat kan een reden zijn om jezelf eroverheen te willen zetten.

Tihama

Fatima

Fatima

15-07-2010 om 11:27

Zo leg je het ook uit?

Tja je kunt het wel uitleggen maar als je zoon het nut er niet van in ziet en nog steeds niet wil, ga jij nu toch over een grens door het door te drukken.

Hij moet het eerst zelf willen anders zal het nooit lukken.

Marjoleine64

Marjoleine64

17-07-2010 om 23:02

Hier ook 2 zoons

die niet willen logeren. De oudste is nu 12 en is wel over zijn heimwee heen, maar zomaar logeren bij een vriendje heeft hij nog nooit gedaan. Wel bij opa en oma, maar meestal met zijn 2 jaar jongere broertje. Sinds ruim een jaar heeft hij een boezemvriend van een zomerkamp overgehouden waar hij wel 2 keer per jaar een weekend heen gaat (woont ver weg). Jongste heeft hetzelfde, wil ook niet logeren. Ook langere vakantie-kampen zijn teveel, een weekend met scouting gaat nu wel goed maar een week willen ze beide nog steeds niet. Jammr, maar het zal vast wel een keer komen denk ik.
Marjoleine

buzz

buzz

21-07-2010 om 09:29

Misschien

Mijn kinderen hebben die leeftijd nog niet, ze willen alleen bij een tante en niet te vaak (2 keer per jaar) maar ik zelf wilde op die leeftijd ook niet logeren, en het was nogal hip om verjaardagsfeestjes met slapen te doen in die tijd. Ik had er altijd zin in, maar oei als we dan op de matrasjes op de grond lagen was het klaar bij mij. Mijn moeder wist het van te voren al. Wat deed mijn moeder, die sprak met de ouder door hoe het steeds ging bij mij. Als er op een gegevenmoment geslapen zou worden (na alle lol van spelen op de matrassen pyama aan enz) zij ik gewoon tegen de mama dat ik naar huis wilde die belde mijn moeder en ik werd opgehaald.
Er is nooit een punt van gemaakt, op een keer lag ik te wachten tot de mama nog even kwam kijken en ik zou zeggen dat ik naar huis wilde en toen ben ik dus in slaap gevallen, de volgende morgen met ontbijten was het heel gezellig, en ik was er overheen.
Tip:lekker laten doen komt vanzelf goed, geen punt van maken, alle mogelijkheden open laten. Een vriendje van me, werd smorgens naar voetbal kamp gebracht en savonds weer opgehaald, de laatste avond zij hij ik wil ook blijven slapen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.