Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

madelief

madelief

03-03-2012 om 00:21

Zorgen om stille dochter

Onze dochter van 11 is nooit een kind geweest met slierten vriendinnen. Op school is zij stil en erg op zichzelf. Inde pauze gaat zij haar eigen gang. We zijn al met haar naar sovatrainingen e.d. Geweest maar het heeft niet echt iets opgeleverd. In principe kan zij zich goed alleen vermaken maar zoals nu in een vakantie is ze toch wel erg alleen. Ik zie aan haar dat ze zich toch niet vermaakt. We zijn wel weggeweest deze vakantie maar ook gewoon dagjes thuis. Ze heeft 4 vriendinnetjes met wie ze graag omgaat maar die waren deze vakantie allemaal weg. Ik zie gewoon dat ze niet happy is. Ik maak me dan ook erge zorgen hoe dat over een jaar op de middelbareschool moet.
Dan ben ik zo bang dat ze zich weer afsluit, weer veel alleen is. Ik vind het moeilijk om hierover met haar te praten, ze slaat meteen dicht. Ik hou mijn hart vast, hoe koet dat straks? Wie heeft er ervaringen met zulke kinderen hoe gaat dit verder? Groetjes Madelief
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

03-03-2012 om 09:00

Eens met gale

Mijn beide zoons hadden nooit heel veel aansluiting op de basisschool, maar op de middelbare school was het een heel ander verhaal. Mijn jongste zoon heeft nu zelfs slierten vrienden en vriendinnen.

Sascha2

Sascha2

03-03-2012 om 14:46

Zelf

Ik was vroeger een meisje zoals je dochter. Stil, teruggetrokken, weinig vriendinnen en het liefste thuis. En zie hier: zoveel jaar later draai ik volledig en zonder zorgen mee. Ik heb een hartstikke leuke middelbare schooltijd gehad, trok erop uit, had en heb vriendinnen. Ik ben nog steeds graag thuis, maar ga ook graag weg. Ik ken je dochter niet, ik kan niet in een kristallen bol kijken hoe het haar de komend jaren zal vergaan. Maar blijf bij haar eigen persoonlijkheid en karakter, dat hoort bij haar. En hou vertrouwen in haar.

Hier ook

Een dochter die op de basisschool, met name in de bovenbouw, 0 aansluiting had en op het voortgezet onderwijs opgebloeid is en een paar vriendinnen heeft. Maar zich ook deze vakantieweek uitstekend wist te vermaken met zichzelf en de kat en totaal geen behoefte had aan visites of drukte om haar heen. We zijn niet allemaal hetzelfde. Wel gezellig is dat ze nog veel samen met haar moeder wil doen.:-)

pooh bear

pooh bear

03-03-2012 om 22:34

Ook

Ik maak me vaak ook zorgen om mijn dochter groep 7. Ook zij heeft sinds ze in de bovenbouw zit weinig aansluiting. Ze wil vaak na school tijd met iemand spelen maar dat lukt bijna nooit. Hier in de buurt zijn geen kinderen van haar leeftijd waardoor ze vaak alleen is na schooltijd.
Ook hier is ze op school teruggetrokken. We zijn ook met een sova training bezig.
Ze heeft wel vriendinnen gehad maar die zijn naar een andere klas verhuist of van school af.
Ze voelt zich er ook helemaal niet bij horen.

Ik hoop maar dat het op de middelbare school beter gaat zoals in de voorbeelden hierboven. Helaas zal ze nog anderhalf jaar op de basisschool moeten blijven.

wieke

wieke

04-03-2012 om 00:12

Blij word ik hiervan!

Ach , ik word zo blij van deze reacties. Onze zoon uit groep 8 heeft ook weinig aansluiting op school. Hij vindt het zelf ook jammer. Zegt ook vaak dat hij hoopt dat het op het voortgezet onderwijs anders gaat, dat hij vrienden maakt en het gezellig wordt. Hoe dichter we naar het voortgezet onderwijs toekruipen hoe meer buikpijn ik krijg; als het maar goed gaat...
En wat is het dan fijn deze reacties te lezen. Ik hoop zo uit de grond van mijn hart dat ik volgend jaar rond deze tijd ook een positief geluid kan laten horen. Het is echt een leuk joch; hij verdient het! Net als alle kinderen.

madelief

madelief

04-03-2012 om 10:34

Heerlijk om te lezen!

Klinkt allemaal heerlijk, ik gun haar zo'n fijne schooltijd! Ik hoop echt dat ik mij zorgen maak om niets. Ze heeft trouwens een leuke groep hoor, maar ze sluit zichzelf zo af. We zijn niet allemaal hetzelfde maar juist omdat ik iemand ben met veel vriendinnen vind ik het moeilijk te begrijpen. En omdat ik zie dat ze vrolijker is mét vriendinnen om zich heen... Een kristallenbol zou heerlijk zijn( of juist niet natuurlijk;)
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Praten

Hoe praat je met haar? Over haar 'probleem' met contact? Of 'ik heb de indruk dat je je verveelt, klopt dat?'.

Uit wat je schrijft maak ik niet direct een probleem op. Vier (!) meisjes waar ze wel mee omgaat. Die zijn allemaal weg en dan soms vervelen. Dat klinkt niet afwijkend.

Loes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.