Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

-knorretje-

-knorretje-

06-10-2010 om 13:01

Zwemfeestje: wel of niet gaan?

Onze zoon van 7 jaar heeft sinds vorige week zijn Zwemdiploma A.
Nu is hij uitgenodigd voor een disco zwemfeestje van 17.30 uur tot maar liefst 22.30 uur.

Ik ben hier zelf nogal huiverig over, hij heeft nog maar net 1 zwemdiploma en om dan gelijk in het halfdonker met harde muziek te gaan zwemmen?
Daarbij zijn de ouders van de jarige erg makkelijk en heb ik er mijn twijfels bij of ze wel goed op de kinderen gaan letten.

Ik weet het niet..
Maar ja, ik wil onze kerel ook weer niet teleurstellen.

Wie heeft ervaring met zwemfeestjes en is het wel veilig?

Maxime.M

Maxime.M

06-10-2010 om 13:11

Oh nee

Nee hoor, ik geloof niet dat ik dit geslaagd zou vinden. Zeker niet als jij vertelt dat die ouders nogal 'makkelijk' zijn. Waarschijnlijk is het ook drukker in het zwembad met andere kinderen (wellicht ouder). Ik zou dat met deze leeftijd nog niet willen.

vlinder72

vlinder72

06-10-2010 om 13:26

Nee

Onze zoon had vorig jaar zijn eerste zwemfeestje. Overdag gelukkig. Later hoorde ik van mijn zoon dat de ouders van die jongen (groep 4 kinderen) de kinderen hadden opgesplitst. Kinderen met alleen A mochten alleen in één bad. Moeder of vader bleef er continu bij. Kinderen met B mochten iets meer maar moesten wel samen blijven en moesten vertellen waar ze naar toe gingen. Kinderen met C mochten gaan en staan waar ze wilden (mijn zoon heeft ook zijn C).

Ik vind het tijdstip trouwens ook veel te laat.

Nee hoor

Ik vind 7 jaar en te weinig zwemervaring ook te jong om tussen wilde pubers te gaan zwemmen. Dat nog los van het tijdstip dat ik ook wel laat vind voor een 7-jarige.
Mijn zoon (toen 9 jaar, 3 diploma's) was een tijdje geleden ook uitgenodigd voor een discozwemfeestje. Toen de organiserende ouders uit verschillende hoeken de opmerking kregen dat het wellicht onveilig en ook niet zo leuk voor de kinderen was om tussen drukke pubers te moeten spelen hebben ze besloten niet naar het discozwemmen te gaan maar naar een ander tijdstip speciaal voor jongere kinderen. Ze hebben het hartstikke leuk gehad. Misschien kun je deze tip nog aan de ouders van het vriendje geven?

Jemig

Onder deze omstandighden (halfdonker, harde muziek, nog maar net diploma A) zou ik mijn kind niet laten gaan. Om nog maar niet te spreken van die idiote tijd. Ik denk eigenlijk dat ik hem zelfs niet naar een gewoon feestje zou laten gaan op zo'n tijdstip. Zeven jaar!

Pippin

Pippin

06-10-2010 om 14:12

Unaniem

Iedereen is het wel eens geloof ik. Als het heel verdrietig voor je kind is, als hij bijvoorbeeld niet zoveel feestjes heeft, kun je nog overwegen om zelf mee te gaan. Maar ik zou ze nooit alleen laten gaan, als ik zelf nog geen vertrouwen heb in de zwemkwaliteiten.
Wij doen zwemfeestjes vanaf de negende verjaardag en dan gaan mijn man en ik allebei meezwemmen en dan vind ik het nog altijd spannend genoeg. Ik ben dan de hele tijd hoofden aan het tellen.

Fianna

Fianna

06-10-2010 om 14:14

Zelf mee

@vlinder: en kinderen die geen diploma hebben, wat gebeurt er daarmee?

Ik vind het absurd dat een kinderfeestje tot half 11 's avonds moet duren! Vorige week had mijn nichtje van 6 ook zo'n disco zwemfeestje tot half 11. Zij heeft geen diploma dus haar moeder heeft besloten mee te gaan. Op zich prima oplossing. Dus als je het tijdstip geen probleem vindt, kun je besluiten zelf mee te gaan.

vlinder72

vlinder72

06-10-2010 om 14:28

@fianna

Geen idee. Bij mijn zoon zitten geen kinderen in de klas zonder zwemdiploma. Bovendien is het geen richtlijn. Dit was hoe de ouders van het vriendje van onze zoon het hadden verdeeld. Volgens mij had één kind alleen A en de rest B of C.

Meegaan? Is dat niet een beetje vreemd naar die ouders toe? Leuk, zo'n feestje maar ik ga wel mee want ik wil wel zeker weten dat mijn kind in de gaten wordt gehouden. Lijkt mij wel moeilijk om dat goed te brengen. Maar het zou wel een goede oplossing zijn. Als je inderdaad het tijdstip geen probleem vindt (zou bij mij wel een probleem zijn).

Fianna

Fianna

06-10-2010 om 14:57

Ik vind het niet vreemd

toch niet gek om te zeggen dat je mee wilt omdat je vindt dat je kind nog niet goed genoeg zwemt! Als je al niet eens over je eigen kind mag beschikken?
Ik vind eerlijk gezegd een zwemfeestje op deze leeftijd tot dat tijdstip veel vreemder ;)

Pas nog een draadje

Niet lang geleden schreef ik hier dezelfde vraag. Dochter is dan wel bijna 9 en heeft drie diploma's, maar toch heb ik haar niet laten gaan. Het was ook nog eens op de dag van het schoolreisje. Ik had er gewoon absoluut geen goed gevoel over en dochter begreep het op zich wel. Uiteraard vond ze het jammer maar dat hoort er af en toe bij in het leven ;-)

Nee

Ik vind 7 jaar veels te jong voor een zwemfeest. Laat staan `s avonds met een groep kinderen met slecht licht en harde muziek. En ik vind 22.30 uur echt te laat voor zulke jonge kinderen.
Wat gaan die ouders verzinnen als hun kind 10/11 wordt? En een A diploma is geen garantie voor veiligheid. Vooral niet met slecht toezicht in een drukke lawaaïge omgeving.

100%mama

100%mama

06-10-2010 om 18:02

Absolute nee

Ik zou er niet eens over hoeven nadenken, hoewel ik zeker kan begrijpen dat het voor zoon even NIET leuk is. Ik vind in deze veiligheid vele malen belangrijker en dit zou ik geen veilige omgeving voor een 7 jarige met een A diploma. En dan de tijd.....22.30, nou dan is hier het licht al een tijdje uit hoor.

Nee absoluut niet

als eerste omdat ik het echt veel te gevaarlijk vindt en als 2e omdat het op zo'n idioot laat tijdstip is. Ik zou zeggen dat hij er nu gewoonweg nog veel te jong voor is, straks als hij 10 is en ook tenminste b heeft misschien maar ook dan moet er eerst nog eens over gepraat worden.

Ik zou zelf ook niet overwegen om mee te gaan, gewoonweg als boodschap: nee daar ben je nog te jong voor.

Bastet

Bastet

06-10-2010 om 19:33

Oh nee

Ik ben daar niet snel stellig in,maar in dit geval:nee,echt niet.Ik vind dit meer voor tien/elfjarigen.
Bastet

Overigens hoe oud is dat jongetje

zelf eigenlijk ?

Als dat kind ook 7 of 8 is snap ik er werkelijk geen ruk van, wie gaat daar als ouder nou accoord mee ? Dan ben je toch niet goed bij je hoofd !?

-knorretje-

-knorretje-

06-10-2010 om 20:36

Reactie

Dank voor jullie reacties!

Ik heb de ouders gebeld en verteld dat onze zoon er niet bij zal zijn. Ik vind het gewoon te gevaarlijk en ook veels te laat.

De bijna jarige wordt 8 jaar. Ik snap ook werkelijk niet waarom ze zo'n zwemfeestje doen. Dat kan altijd later nog met 10/11 jaar.

Zelf kiezen wij altijd voor een indoorspeelparadijs, een feestje thuis of naar de bios. We hebben ook een keer pizza's gebakken bij de plaatselijke pizzeria, superleuk en stukken veiliger dan een disco zwemfeest lijkt mij.

We hebben het onze zoon ook verteld, helaas wordt hij bijna nooit uitgenodigd voor een feestje dus het was een fikse teleurstelling en er kwam een hevige huilbui.
Maar hij kon het ook wel weer een beetje begrijpen gelukkig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.