Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sascha2

Sascha2

23-12-2010 om 09:56

Zwemles, buisjes en oordoppen

Mijn dochter zal na de kerstvakantie starten met zwemles. Vorige week heeft ze voor de tweede keer buisjes gekregen. Op zich werd verteld dat ze twee weken niet mocht zwemmen. Ze heeft geen oorontstekingen (nooit gehad).
Is het nu wijs om haar sowieso oordoppen in te laten doen, gezien de buisjes? Of is dat niet nodig?
Laatst las ik hier over op maat gemaakte oordoppen, maar kan niet meer vinden waar die te koop zijn. Iemand een idee?

Hier niet

Dochter van 4 heeft ook al voor de tweede keer buisjes. De eerste keer gevraagd of doppen dan nodig zouden zijn. In Nederland is dat niet nodig vanwege de dichtheid van het water. Toch zijn er kinderen die desondanks door zwemmen last krijgen. Onze dochter gelukkig niet en zwemt elke week met veel plezier zonder doppen.

CCBloom

CCBloom

23-12-2010 om 16:12

Per arts verschillend

Zoonlief heeft zijn eerste buisjes gekregen en mocht tot controle niet zwemmen. Opererend arst vond dat we dopjes moesten aanmeten (kan bij opticien) en de controlerende arts vertelde dat wanneer een kind nog geen 7 meter diep gaat, zoals onze beginnende zwemmertjes, hij ook nog geen dopjes nodig heeft.
Zwemze.

Audicien

Onze zoon heeft ook buisjes. Van arts waren oordoppen niet noodzakelijk, inderdaad omdat ze nog niet diep genoeg gaan en de waterdruk te laag is.
Maar iedere keer nadat hij zwom kreeg hij ontstoken oren, vermoedelijk door het vervuilde water dat dan in zijn oren kwam. We hebben bij de audicien oordoppen op maat laten maken maar ook dat is niet ideaal: hij kan de aanwijzingen van de zwemleraar soms niet goed horen...
Zwemles hebben we maar even gestopt om die reden.

Ik zou het eerst eens zonder proberen, wellicht gaat het prima.

Sascha2

Sascha2

24-12-2010 om 13:00

Dank!

Dank voor jullie ervaringen. Ik ga het inderdaad eerst gewoon proberen, wie weet valt het hartstikke mee. En ik heb begrepen dat de oordoppen zo op maat gemaakt zijn, ik hoef me dus niet te haasten. Nogmaals dank!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.