Home » Forum » Bisexueel

(bi)sexueel?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Minnie63
(bi)sexueel?

Onze zoon van 15 vertelde vorige week plotsklaps tussen de soep en de piepers door dat hij bisexueel is. Ik heb altijd gemeend dat ik een ruimdenkende ouder ben maar als je dat zo van je eigen zoon hoort is dat toch heel anders. We hebben hem duidelijk gemaakt dat het voor ons geen verschil maakt en dat wij dat, mocht het zo zijn, zullen accepteren. Onze grootste zorg is dat het op deze jonge leeftijd al naar de buitenwereld uitlekt. Hij heeft het aan 5 vriend(inn)en verteld voordat hij het ons vertelde en stond op het punt om nog meer vrienden in te lichten. Wij hebben hem gevraagd dat voorlopig nog niet te doen. Hij is in de brugklas verliefd geweest op een meisje en is nu verliefd op een jongen waarvan hij weet dat die hetero is want hij heeft al verkering met een meisje.

Onze zoon heeft nog geen relatie gehad met jongens of meisjes dus hebben wij hem geadviseerd om de komende jaren het gewoon eens aan te kijken en te "experimenteren" oftewel erarchter zien te komen wat hij het liefste wil. Is het wel verliefdheid waar hij het over heeft of is het gewoon bewondering hebben voor een ander. We maken ons zorgen om de reactie van zijn omgeving als je op zo'n jonge leeftijd met dit nieuws naar buiten komt. Heeft iemand hier ervaring mee?

Minnie63
R

Wij vinden niet dat hij het stil moet houden omdat hij zich ervoor zou moeten schamen, absoluut niet! Kinderen in de leeftijd reageren niet altijd positief, ze kunnen het ook raar of eng vinden. Hij heeft nog helemaal geen ervaring met jongens of meisjes. Hij heeft zelfs nog nooit iemand gezoend. Stel hij verteld het en komt er na een tijd achter dat hij misschien toch op meisjes valt, de weg terug lijkt me heel erg moeilijk.

Genista
Coming-outs en wegen terug

Ik denk dat je (en hij) een en ander vooral niet zwaarder moet maken dan het is. Vrij veel jongens blijken in hun puberteit biseksuele of homoseksuele gevoelens te hebben en ook ervaringen in die richting hebben, terwijl ze na hun 20e ontdekken heteroseksueel te zijn. Het hoort ook bij het ontdekken van jezelf. Eigenlijk hoeft er helemaal geen sprake te zijn van een "weg terug". In het algemeen heb je toch een liefdesrelatie met één persoon tegelijkertijd.

Monique D*
Geen ervaring, maar pa accepteert dit niet

De vader van mijn kinderen vindt homoseksualiteit onnatuurlijk, smerig, God heeft ons zo niet gemaakt en hoopt met heel zijn hart dat zijn kinderen "dat" niet "worden". Hij heeft dat ook een aantal keren tegen hen gezegd. Hij zal zich van hen afkeren als een van hen homoseksuele gevoelens heeft of hij zegt: ik breek jullie botten (wat hij overigens nooit zal doen).
Ik vind de houding van pa heel erg triest. Wel weet ik dat ik mijn kinderen met heel veel liefde zal steunen en zal voor hen door het vuur gaan, mochten zij of eeen van hen homoseksueel zijn. Ik weet dat ze een heel moeilijke weg zullen bewandelen, ook in Nederland, waar men zo tolerant hier tegenover lijkt te zijn.
Op dit moment merk ik daar niets van (zoon is 14, dochter is 12), maar ik heb ook gehoord dat dit later kan openbaren.

Kaaskopje
Tot nu alleen meegelezen

maar Monique, ik schrik er eigenlijk van dat jou man dat allemaal zegt en dat jij dat blijkbaar accepteert. Je vindt het wel erg, maar dat is het dan. Als mijn man tegen onze kinderen zou zeggen dat hij hun botten zou breken als hij erachter komt dat ze homofiel zijn, dan zou ik zijn koffer bij wijze van spreken al bij de voordeur hebben staan. Dat soort uitspraken duld ik niet en ik spring nu ook plaatsvervangend voor jou uit mijn vel.
Persoonlijk zou ik zo'n onderwerp dus vóór het serieus ter sprake kan komen al uitvechten. Het moet duidelijk zijn dat je man meer op het spel zet dan alleen zijn zoon als hij zich van hem afkeert.
Nu is het nog een denkbeeldige situatie, maar ik kan me heel goed voorstellen dat bij jullie geen sfeertje hangt om dat nou eens ongedwongen met jullie te bespreken, stél dat dat nodig zou zijn. Als blijkt dat hij 'zo is', dan zal hij dat heugelijke nieuws waarschijnlijk pas vertellen als hij al lang en breed het huis uit is.

ilsepilse
Gewoon...

met hem praten en bijstaan bij vragen.
Monique ik vind het inderdaad ook erg wat je man zegt...
Onze buren zijn homo, en soms maakt mijn zoonjte van 11 ook grapjes over hen maar mijn man gaat hem altijd corrigeren dat het niet netjes is wat hij zegt of zo.
Als Afrikaan vind ik dat wel wat want meestal zijn afrikanen homo-foob of ontkennen het bestaan van homo's wat dat betreft is die van mij wel open minded.

ilsepilse
Trouwens

moest je zoon gaan 'experimenteren' zou ik hem toch een hepatitis B prik laten nemen.

Monique D*
Homofoob en buitenlands

Kaaskopje:
"Als mijn man tegen onze kinderen zou zeggen dat hij hun botten zou breken als hij erachter komt dat ze homofiel zijn, dan zou ik zijn koffer bij wijze van spreken al bij de voordeur hebben staan."
Zijn koffer is reeds zo'n 12 jaar geleden reeds gepakt en bevindt zich in zijn eigen huis...
Mijn ex-partner is geen Europeaan (afkomstig van een overzees gebied) en in zijn land waar hij vandaan komt is men zeer tegen homo's. Je zal maar daar wonen en homoseksueel zijn.. ik denk dat je het daar maar stiekem moet zijn, wil je niet afgetuigd of verstoten worden. Hij vond het ook raar toen hij pas hier was dat men zo openlijk over homo's spraken.. en dat er videobanden voor homo's zijn, er zoiets bestaat als Gay Pride en dat homo's er dus gewoon mogen ZIJN.
Mijn kinderen nemen hem niet serieus, ze laten hem maar kletsen.
Zij weten dat homoseksuelen gewone mensen zijn die alleen verliefd worden op hun eigen sekse. En natuurlijk zijn er excessen, maar dat heb je ook bij heteroseksuelen.

Kaaskopje
Ah

Ik had het eigenlijk al moeten zien aan 'de vader van mijn kinderen' ipv 'mijn man/vriend'. Ik had al zo'n vermoeden dat zijn afkomst de oorzaak was, maar helaas zijn er ook nog Nederlanders met hun wortels hier die er zo over denken. Erg sneu.

Onderwerp gesloten