Home » Forum » Feestje voor 16e verjaardag

Feestje voor 16e verjaardag :-/

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sarcas
Feestje voor 16e verjaardag :-/

Dochterlief wordt deze maand 16 lentes. Er zijn 35 man uitgenodigd...
Wegens redenen moet dit thuis plaatsvinden. Ik zie mijn geest al dwalen, maar vooruit dan maar. We hebben al gezegd dat er geen alcohol wordt geschonken, en dat dronken figuren verwijderd zullen worden. Luid protest, maar ze heeft er maar mee te leven.
Ik worstel een beetje met wat de doen met dat feestje. We kunnen niet veel geld uitgeven momenteel, maar wil best wel wat chips & frisjes halen. Is de kids zelf ook wat mee laten nemen vreselijk not done tegenwoordig?

We hebben de maximum tijd op 2 uur 's nachts gezet. Leek ons wel mooi. Dochter vind het natuurlijk belachelijk want 'iedereen mag altijd de hele nacht'. Sure. Ik heb weinig zin om de hele nacht de meute door het huis te horen gaan, dus de massa moet ook beneden blijven.

Ach mijn lieve mede-ouders, hoe zouden jullie omgaan met het feest, waarvan dochterlief vrees ik al veel te hoge verwachtingen heeft...

*zucht* *steun* *kreun* *klaag* *jeremieer*

Okay, ik houdt zelf volstrekt niet van feestjes. En al helemaal niet bij mij thuis, maar ik kom er wel overheen :/ Ik zie alleen ravage en ellende voor mijn geestesoog...

Sarcas

tonny
35?

Dat zou niet passen in ons huis, en een tuinfeest lijkt me wat fris...

Sterkte Sarcas!

Wat praktische puntjes:

- Twee uur 's nachts vind ik heel royaal voor een feest in een woonwijk. Zijn de buren al op de hoogte? Zet in elk geval de muziek op 23.00 uur flink zachter.
- Je wilt geen alcohol schenken aan 16-plussers, of zie ik dat nu verkeerd?? Reken er op dat de visite zelf met drank komt binnenschuiven. Wat voor beleid ga je dan voeren?
- Roken? Mag dat buiten? Hoe dan met geluidsoverlast?
- Zet de frituurpan aan en bak wat lekkere dingetjes, alleen chips is misschien wat saai.

Nou, houd goede moed, en ik hoop dat de gastenlijst iets minder wordt...

tonny

tonny
'je eigen verjaardag...

... is niet zo leuk als de verjaardag van een ander' verzuchtte mijn zoon na de eerste grootse party thuis. 'Je moet overal op letten, overal aan denken, zorgen dat iedereen het naar z'n zin heeft, dat er niks gemold wordt, pfff, ik weet niet of ik het volgend jaar weer doe... Ik ga liever naar iemand anders z'n verjaardag!'

tonny

M Lavell
35?!

Toen mijn kinderen die leeftijd hadden mochten ze net zoveel mensen uitnodigen als het aantal levensjaren die ze telden. In het geval van jouw dochter zouden dat er dus 16 zijn. Bovendien moesten en moeten ze de feestelijkheden zelf betalen.
We helpen met de plannen. Hoe laat begint het, wat wordt er gegeten, wat wordt er gedronken en wat doe je met de langblijvers die de laatste bus missen (de bushalte is bij ons sowieso al 5km lopen vandaan), wat is je budget.
Ik maak een lijstje zonder oordeel: 12 flessen _coca_cola (minder kwaliteit kan echt niet), 4 kg perssinaasappelen (uit een pak is vies), twee zakken Smith ribbelchips, etc.
Vervolgens ga ik vol liefde mee naar de lokale supermarkt waar al dit lekkers prima voor handen is. Aldaar ontdekken de kids dat het allemaal een beetje te begrotelijk wordt. Dat is niet mijn schuld of gebod, dat is gewoon omdat het duur is. Dan gaan we naar de lidl, kopen ze de helft en ook nog merkloos en gaan ze gretig in op de tips die ik heb.
Inmiddels slaan we die tussenstap over en vragen ze mij gericht of ik alsjeblieft een pastasalade wil maken en is een kleine hint genoeg om mozzorella tomaatjes te ruilen voor gekworst in brokken. Ook best lekker.
Ze kopen nog steeds teveel trouwens (volume) en gaan steevast iets over het budget (wel 65 in plaats van 50 euro). Ik zeg daar niets over. Na afloop vraag ik vriendelijk of ik de restanten mag overnemen. Al mogen ze de frisdranken zelf houden, want dat vind ik niks.
Een drankcompromis: Mijn ouders maakte toen we klein waren altijd vruchtenbowl met limonadesiroop. Op hun eigen feestjes hadden ze dat ook, maar dan met drank. Het had iets extra feestelijks.
Ik maakte voor mijn kinderen Sundowner light. Dat is guavesap met sinaasappelsap en een beetje grapefruit. De vodka lieten we er dus uit. Inmiddels niet meer trouwens. Overigens serveren mijn kinderen nog steeds water en limonadesiroop. Dat gaat altijd wel op. De drank zelden.
Wat wil je nog meer weten? Hoe de avond moet gaan verlopen? Dat gaat vanzelf en er gebeurt helemaal niks. Stel muzieklijst samen voor de Ipod/computer. Dan kan dat ding aan zonder er verder wat aan te doen. "Toffe muziek daar bij de familie Sarcas" Dat is sfeer genoeg.
Groet,
Miriam Lavell

Tirza G.
Er loopt iets scheef

Je dochter wil een droomfeest. Waarschijnlijk ziet ze die op MTV :-) Sweet sixteen, met pruilende prinsessen die de verkeerde velgen op hun BMW-cabrio hebben gekregen. Met acts als Puff Daddy om de sfeer er in te brengen. Goed. Dat kun je als bijna 16jarige in je hoofd hebben (het lijkt de dochter van Huisje wel uit het draadje hierboven, met haar droomkamer :-)).
Jullie hebben geen geld, geen ruimte en geen zin.

Daar zit iets scheef. Op jouw voorwaarden wordt het níet dochter's droomfeest. En het jouwe ook niet, want alles wat hierboven wordt geschetst gaat gebeuren. Wat gaat dochter aan inspanning leveren om haar droom en jullie realiteit dichter bij elkaar te brengen?

Tirza

abc
Feest

Hier word ook regelmatig gefeest. De ene keer wat groter dan de andere keer. Soms een jaartje wel(wat groter feest) dan een jaartje niet.
Geen alcohol bij eenf eest van 16 jarige vind ik persoonlijk wat overdreven.
Zelf dingen meenemen?? Waarom dan niet kleiner gefeest. Het lijkt me dat er niet goed overlegd is. ALs je weinig geld te besteden hebt waarom dan een feest voor 35 personen. Je kunt op je vingers natellen dat dat niet voor niets is. De eindtijd zou ik wel prima vinden.

Hoe het bij ons gaat;
Er worden afspraken gemaakt , waar wordt er gefeest (in een schuur, buiten ,binnen, garage enz) Hoeveel man komt er?? IS het voor 1 jaar of geef je volgend jaar geen feest. Vier je het alleen of samen (dan overlge met andere feestneus)
Er word drinken gehaald ..bier is vaak in de reclame als je goed oplet.Fris ook. Sterke drank koop ik niet!HEb ik een hekel aan.
Verder gaat hier de frituurpan aan en worden er snacks ,frkandellen van aldi gebakken. Chips ,nootjes soms in het begin even maar vaak ook niet. WEl slagroomsoesjes of een stukje cake.

EEn tip: er wordt vaak geld als cadeau gegeven :je zou kunnen overwegen dat er mee betaald wordt voor de drank. Dat zijn keuzes die je moet maken.

Verder vind ik het altijd gezellig feestjes, je ziet met wie ze omgaan, je drinkt zelf wat mee en ziet wat er afspeeld. En dan zie je dat het dus allemaal wel meevalt :)

ABC
Tonny

Haha dat is natuurlijk wel zo .Maar i vind het ook weer niet leuk om wel naar de verjaardagen van anderen te gaan maar zelf niets te doen omdat je het toch wel veel werk vind.

Kaaskopje
Ach ja, volgend jaar hier ook:-)

Bij ons een verjaardag voor 16, 18 en 50-jarige mijlpaal. Wij doen dat tegelijkertijd in een gebouw waarvoor de huur bijzonder laag is, het scoutinggebouw van mijn dochter. Misschien is dat een optie voor jullie. Het kost over het algemeen een habbekrats en je hebt de troep niet in huis. Je dochter mag de zooi opruimen de volgende dag.
Jouw regels zijn jouw regels, maar een verjaarsfeest voor een 16 jarige zonder druppel alcohol... dat is nou net niet wat bij deze gebeurtenis past. Ik kan me haar gemor dus wel voorstellen.
Als jullie het op dit moment niet kunnen bekostigen zou ik een amerikaanse opzet helemaal niet zo gek vinden. Ik zou dat met je dochter overleggen. Zij moet zich er goed bij voelen. Als ze het niet ziet zitten moeten de drankjes en hapjes dus simpel blijven en moet ze niet klagen over te weinig lekkers.
Als jullie over een paar weken wel iets royaler in kunnen slaan zou je ook kunnen overleggen of het feest een paar weken later gevierd mag worden. Als onze plannen doorgaan vieren we het op geen enkele verjaardag zelf. Wat in een goed vat zit...

Jujube
Tsjeempie

Misschien ben ik een erg strenge moeder, maar ik vind 35 man in huis echt veel te veel. Ik zou idd denken aan ongeveer de helft, en anders moet kind zelf maar zorgen voor een andere locatie, zoals een clubhuis, schuur of een garage of zo. En dat dan ook zelf betalen!
Als een kind 16 wordt zou er best wat drank mogen, maar met mate. Ik zou best willen helpen met wat lekkere hapjes maken, maar daar moet kind dan maar het voortouw in nemen. Verder hoeven ze niet alles zelf te betalen, maar wel een deel. Ik wens je veel sterkte, 't Lijkt me geen pretje. Zoon wordt in februari 16 en ik ben benieuwd of en wat hij dan wil organiseren.
Groet,
Jujube

Inge M
Buitenfeest

Kan het niet toch buiten? Er zijn toch ook ijs-kroegen. Een ijsfeest is ook een leuk thema.... Zet een paar partytenten neer (lenen bij anderen), een paar vuurkorven, zakken marsmellows en stokbrood bakken (deeg aan stok). Wel de buren lief aankijken want muziek hoort erbij.
Met drank zou je je misschien kunnen beperken tot bier en wijn.
En uiteraard een maximum budget. Dan wordt het aantal gasten vanzelf minder.

Sancy
Echt 35?

wat ik om mij heen vaak hoor, is dat er inderdaad minstens 30 worden uitgenodigd, maar vaak komt maar de helft, de anderen hebben dan opeens weer een ander feestje of zo...

Sarcas
Vooruit dan maar

Allereerst veel dank voor de reacties!

Mijn alcoholbeleid zal ik enigszins herzien. ’t Is waar, ze wordt tenslotte 16, wat biertjes & wijntjes zullen op de lijst worden gezet. Het is meer dat ik weinig zin heb in laveloze toestanden, maar daar is dochterlief altijd verantwoordelijk mee geweest, dus dat vertrouwend heeft ze eigenlijk verdiend.

Roken kan binnen. We roken zelf, helaas, ook nog, dus daar maak ik geen punt van.

Tops schreef:
„Wat haal je je op de hals?”
Ho nou, ik probeer dit positief te benaderen ;)

„Heb je geen kennis met een garage ofzo?”
Helaas...

„Wat ga je doen met rokers/blowers”
Ze doen maar, daar heb ik geen probleem mee.

„en figuren met zakflaconnetjes rum?”
Hm, zolang ze niet in de planten staan te kotsen... Oogluikend dan maar.

tonny schreef:
„is niet zo leuk als de verjaardag van een ander' verzuchtte mijn zoon na de eerste grootse party thuis”
Heb ik ook voor gewaarschuwd. Hopelijk wordt dochterlief volgend jaar ook zo wijs!

Tirza G. schreef:
„Je dochter wil een droomfeest. Waarschijnlijk ziet ze die op MTV :-) Sweet sixteen, met pruilende prinsessen”
Eh ja, ergens denk ik dat ook. Gossip Girl enzo. Maar ik forceer mezelf tot koppig vertrouwen in haar realiteitszin.

„Met acts als Puff Daddy om de sfeer er in te brengen.”
Ik Heb nu al geen puf meer :p

„Jullie hebben geen geld, geen ruimte en geen zin. Daar zit iets scheef.”
Hm. Tja. Dat geen zin heb ik nu tot ‚mijn probleem’ gemaakt. Het is niet redelijk om mijn aversie tegen feestjes haar feest te laten beïnvloeden. ’t Is voor haar, niet voor mij natuurlijk.

abc schreef:
„Geen alcohol bij een feest van 16 jarige vind ik persoonlijk wat overdreven.”
Ik ben er ook achter :)

„Het lijkt me dat er niet goed overlegd is.”
Eh nee. Da’s onze schuld natuurlijk, ik weet het. Wijze Les maar weer.

Kaaskopje schreef:
„het scoutinggebouw van mijn dochter. Misschien is dat een optie voor jullie”
Een scoutinggebouw dat ik uiteindelijk vond dat aan niet-leden verhuurd bleek niet op de verjaardag zelf te kunnen. En dat was een vereiste. Snap ik ook wel, het is bijzonder om echt in je feest 16 te worden.

Jujube schreef:
„Ik zou best willen helpen met wat lekkere hapjes maken, maar daar moet kind dan maar het voortouw in nemen.”
Ja, ik wil ook best wel wat klaarmaken, da’s niet erg.

„Ik wens je veel sterkte, 't Lijkt me geen pretje.”
Dank :/

Inge M schreef:
„Kan het niet toch buiten?”
Nee, daar is de ‚tuin’ niet geschikt voor.

„En uiteraard een maximum budget. Dan wordt het aantal gasten vanzelf minder.”
De gasten zijn al uitgenodigd. Maar we hebben het totale budget op €150 gezet. Da’s al een hoop geld, vind ik.

Xsara schreef:
„Wij deden het alsvolgt: Zij was eindverantwoordelijke, dus wat evt. mis zou gaan was haar sores.”
Ah ja, da’s een goeie om even expliciet te vermelden.

„maar vooral wíe er mochten komen.”
Ik heb geen flauw idee. Ik herken wat namen, maar de rest is mij volkomen onbekend.

„er wordt niet gefrituurd (te veel risico op gevaarlijke toestanden)”
Nee, dat mag ze ook niet zelf doen. Ik vind het al eng als ze de waterkoker aanzet...

„Dochter was bijzonder tevreden en trots na afloop, maar ze verklaarde dat ze nóóit meer een feest zou geven: van de zenuwen was ze in 1 avond 10 jaar ouder geworden... :-)”
Dat zeg je alleen maar om mij een plezier te doen, niet? ;) 10 jaar ouder! Wauw! Dááág puberteit!

Nogmaals bedankt, jullie horen het nog wel!

Sarcas

Marmar
Nog een reactie....

.... lang geleden, toen ikzelf 18 lentes werd (of voor m'n eindexamen, weet ik veel): ook een groot feest. Iedereen van school wist waar wanneer feest was en kwam dan gewoon, of niet. Mijn oudste broertje had ik tot 'barman' gebombardeerd en samen met zijn beste vriend bemanden zij 'de bar' die avond.
Ze stonden er echt in hun pak met geleende vlinderstrik en hadden reuze lol met hun 'act'. Ja, iets mixxen hoorde er toen ook al bij, alleen ook toen: geen sterke drank. Ze voorzagen iedereen van in plastic wergwerpberkers ingeschonken 'iets'. Sapje, fris, bier of wijn. Ja had toen geen thuistaps, maar wel grote literflessen bier en 2-liter jerrycans met wijn.
Mijn ouders had ik naar de film gestuurd (iets van Barara Streisand) en die kwamen onthutst terug (film viel vies tegen), door de rijen fietsen rond ons huis heen geworsteld. Dus voorzien van een drankje door broertje verdwenen ze in de massa gasten.
Ik heb geen idee wat ikzelf heb gedaan, behalve bloednerveus te zijn. Maar mijn 'barmannen' vond ik (en iedereen) een goed idee. Nog steeds.

albana
Budget

hier nog geen 16-jarige. maar pas geleden werd vriendin d'r dochter wel 16. daar hebben ze ook een iéts andere regeling dan bij miriam thuis. (dus niet een vast maandbedrag en daar doe je alles maar van) en vriendin heeft dochter gewoon het 'standaard' geld gegeven dat ze normaal ook verbruikt voor een verjaardag...overdag kwamen de 'oude lui' (ikke b.v.) en die zaten bij 't budget in....(zelden zo'n kneuterig stukje taart gehad daar, hahaha) wat dochter tekort kwam moest ze zelf betalen....helaas had ze daar geen geld voor....niet op 'gerekend', hadden ze eerder moeten zeggen (tuurlijk, ze heeft wel 2 oudere zussen waar dezelfde regeling voor gold) en toen kon (goh, zo aardig)ze een lening krijgen, meteen af te betalen van 't verjaardagsgeld de dag erna. zuinig dat die pubers dan kunnen worden!! of ik a.u.b. een taart wilde meebrengen van 't geld dat ik 'normaal' geef?zo'n lekkere appeltaart weet je wel.... en als er over is qua envelopgeld....mocht dat wel bij 't kaartje....
misschien een idee voor jullie? geven jullie 'normaal' ook 150 euro uit aan een verjaardag? (wij niet hoor!)
groeten albana

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.