Home » Forum » Hoe vaak bij elkaar

Hoe vaak bij elkaar?

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
WdV
Hoe vaak bij elkaar?

Jongste zoon , nog geen 18, heeft vriendin van 21. Voor ons geen probleem. Na korte tijd wilde zoon bij haar blijven slapen. Even wennen voor ons maar gezegd dat het goed is. Daarna is vriendin ook wel bij ons blijven slapen. Al gauw werd het 3 à4 keer per week en dat vonden we te gortig worden, zeker ivm werk en studie.
Afspraak met onze zoon gemaakt dat we 2 x per week goed vinden maar meer eigenlijk niet.
Nu heeft vriendin het om deze reden uitgemaakt. Vindt dat ze geen vrijheid hebben zo, aldus onze zoon, we hebben haar niet meer gesproken.
Onze zoon is erg verdrietig, ik vind het niet eerlijk van zijn vriendin. Zit met een dillema, ga ik over mijn grenzen heen om vriendin haar zin te geven of niet?

Kaaskopje
Voor wie te gortig

voor jullie, omdat het voor jullie wat veel van het goede bij jullie thuis is? Of voor je zoon, omdat hij rekening moet houden met school en zijn werk?

Als het om het eerste gaat... het is júllie huis, dus mag er rekening gehouden worden met jullie wensen. Dat moest de vriendin dan dus respecteren. Dat staat dan ook los van de leeftijd van je zoon. Jullie huis, jullie regels.

Je zoon is nog geen 18, hoe oud precies dan wel? Als hij bijna 18 is, zou ik hem naar 18 jaar behandelen. Dus als het om de tweede vraag gaat, mag hij laten zien dat hij verstandige volwassen keuzes kan maken. Een jongen van (bijna) 18 kun je eigenlijk niet meer echt iets verbieden, daar bespreek je mee dat het zijn leven is en dat hij verantwoordelijk is voor wat hij doet en school en werk er niet onder mogen lijden. Voorlopig niet meer dan dat.

Dat het meisje het uitgemaakt heeft om deze reden, zou voor mij toch wel een teken zijn dat de liefde niet bepaald diep ging aan haar kant. Kennelijk kwam ze plotseling tot de conclusie dat het allemaal te ingewikkeld werd met een vriendje die nog bij zijn ouders thuis woont. Sneu voor je zoon dat ze dat niet eerder bedacht heeft.

Jan
Alleen bij jullie thuis

Je kunt prima regels stellen over hoe vaak er bij jullie thuis geslapen mag worden in het kader van “het moet voor ons allemaal luk blijven”. Wat zoon bij vriendin doet is niet meer aan jou.

Watervrouw
Als ze het daarom uitmaakt

Dan zit de liefde niet zo heel diep en zou ik blij zijn dat ze weg is, hoe verdrietig het ook is voor jullie zoon. Ze toont weinig inlevingsvermogen op haar 21ste.
3 a 4 Keer vind ik erg veel en zou er niet aan moeten denken. Ik ben erg gesteld op mijn rust en privacy, zeker na een drukke werkdag.
En sliepen ze ook bij haar ouders? Als dat ook zo veel is dan zijn ze dus bijna altijd samen.

@Emma
3x per week?

Dat is erg veel. Je houdt rekening met elkaar, met elkaars privacy en ook met kinderen die een relatie hebben. Voor een 21jarige vind ik het een extreme vorm van hotel-mama, en dan nog niet eens in het huis van haar eigen ouders. Helemaal eens met Watervrouw.
Natuurlijk redeneert je zoon met haar mee en is hij verliefd, verdrietig en vooral boos op jou. Hij komt er vanzelf wel een keer achter dat dit waarschijnlijk niet de liefde van zijn leven is. Jij leeft met hem mee, maar leg hem ook kort en éénmalig uit dat 6x per week samenzijn best vaak is als je allebei nog bij je ouders woont.

Kenfan
Tsja

Zoon is 17, woont nog thuis, krijgt zijn natje en zijn droogje, en zijn studie wordt ook door jullie betaald. Zolang je nog niet alle verplichtingen van een volwassen leven hebt, kun je ook die vrijheden en de privileges daarvan niet claimen.

Ik vind het leeftijdsverschil ook groot in deze levensfase. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik zelf een zoon van die leeftijd heb. Die zie ik niet samen met een jonge vrouw van 21. Hem verbied ik ook niets meer, maar als ik iets ontraad komt dat in feite op hetzelfde neer.

Phryne Fisher
Hier niet

Hier in huis is de afspraak dat logeren incidenteel mag, en dat zou dus ook gelden voor vriendjes/innetjes. Elke week is dus al uitgesloten, dus wat dat betreft heeft je zoon nog geluk. Als dat meisje dat een probleem vindt zit de liefde niet zo diep, of kan ze beter eentje zoeken die op zichzelf woont. Zelf heeft ze daar natuurlijk ook de goede leeftijd voor.

Lou
chantage

Je schrijft dat je een dilemma hebt:
"ga ik over mijn grenzen heen om vriendin haar zin te geven of niet?"
Begrijp ik nou goed dat het direct weer aan is op het moment dat jij zegt dat al dat logeren bij nader inzien toch wel oké is? In dat geval zou ik zéker niet toegeven. Dit riekt naar chantage.