Home » Forum » Kado eindexamen

kado eindexamen

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Miep
kado eindexamen

hoi,
Dochter gaat binnenkort vwo examen doen. Nu ben ik aan het denken over een leuk kado voor als ze slaagt.

Geven jullie het kado als ze de uitslag krijgen (telefonisch) of na de diploma uitreiking? ik heb geen idee wat gebruikelijk is.

En daarbij, wat geven jullie als kado? Als ik hoor wat vriendinnen krijgen dan sla ik steil achterover!

Lou
Geen idee nog

Mijn dochter doet ook eindexamen en wordt ook nog eens 18 binnenkort. Ik weet nog niet wat het gaat worden:
- Een nieuwe telefoon, kan mijn dochter goed gebruiken
- Een paar dagen weg naar een leuke stad bijvoorbeeld, speciaal voor haar
- Een bijzonder sieraad
- Een serie rijlessen
- Een bijzonder concert of ander uitje

Ik denk dat het hier een uitje wordt van een paar dagen en/of een concert. Maar wat ook nog kan, is dat ze het liefst geld wil krijgen. Ze gaat op vakantie, ze gaat studeren, ze heeft een bankrekening met een paar tientjes erop en ze heeft een paar lastige fysieke aandoeningen waardoor ze niet veel kan werken. Dus een flink bedrag waarmee ze én een telefoon kan kopen én lekker riant zakgeld heeft op vakantie, ja het zou eigenlijk zo maar kunnen dat ze daar het meest blij mee gaat zijn.

Kaaskopje
Een aandenken

Ik zou iets geven wat ze als aandenken bij zich kan houden. Ik heb zelf een schoudertas en gitaar gehad.

Je zou kunnen denken aan een leren rugtasje, een stap duurder: een handbagage trolley met daarin een voucher voor een overnachting met een vriendin o.i.d.. Maar een kettinkje van zilver of staal is ook leuk misschien.

Dees
Mooie lijst ofzo

Een mooie lijst om haar diploma in te doen en dan gelijk lekker uit eten gaan om het te vieren. En dat beiden bij de diploma uitreiking.

Je kunt dat diploma natuurlijk ook over waarderen en een duur sieraad geven.

Pubermoeder
Mijn cadeau is ook voor mezelf

Mijn cadeau is een reis samen met mijn zoon, ver weg. Veel te duur voor hem om zelf te doen. Hij is er erg blij mee.

En ik ben er ook blij mee. Ik zie het als een gezamenlijke afsluiting van zijn kindertijd/puberteit. Op naar een nieuw leven als student.

De vliegtickets zijn al geboekt. Hij moet nu wel slagen :-)

Lou
Miep

"Als ik hoor wat vriendinnen krijgen dan sla ik steil achterover!"

Wat krijgen die dan?

margaretha
van ons

kregen ze 50 euro of een cadeau naar wens van die waarde

Kyra
Lijstje

Wie doet er een diploma inbeen lijstje? Doen mensen dat? Die liggen hier allemaal in een kluisje, gewoon draagbaar ding op A4 formaat

miep
variatie

de reacties zijn wel heel verschillend al. Leuk om ideeën op op te doen.

de kado's die vriendinnen krijgen variëren van een reis met moeder naar New York, tot een nieuwe apple-laptop of zelfs een auto. Ik zit zelf aan een mooi kettinkje te denken, iets wat blijvend is en waar symboliek achter kan zitten. een mooi aandenken wat ze bij zich kan houden, precies zoals kaaskopje zegt. ze gaat op kamers en dan is dat wel leuk... denk ik. het valt alleen een beetje weg bij wat haar vriendinnen krijgen.

maar ja dat geld is ook wel handig om te geven, dat begrijp ik ook. dochter kan dat ook gebruiken voor de nieuwe kamer.
het diploma gaat denk ik de kluis in, ik ben van huis uit niet gewend om diploma's in te lijsten en op te hangen.

Pubermoeder zo'n verre reis is wel een heel erg leuk kado. Maar willen broers/zussen/man ook niet graag mee?

Maar wanneer geven jullie het kado? Dees zegt bij de diploma uitreiking, de anderen ook?

Alkes
hier

Zoon kreeg verleden jaar een nieuwe Playstation. Dochter krijgt dit jaar een financiele bijdrage voor het door haar gewenste MacBook.
Dat cadeau krijgen ze op de dag uitslag. We gaan dan die avond uit eten. Gezamenlijk uit eten is voor ons niet gebruikelijk omdat ik en hun vader gescheiden zijn.
Bij de diplomauitreiking had ik een bos bloemen voor zoon meegenomen. Die ik aan eind van de avond samen met zijn diploma zelf weer mee naar huis nam omdat hij met vrienden de stad in ging.

AnneJ
Hier

Bij zoon viel het behalen van het diploma in dezelfde tijd dat hij 18 werd. Hij wilde graag met vrienden die ook 18 werden een partyboot huren en een feest geven.
Beetje dure grap wel maar heel geslaagd.
Dochter heeft nog geen diploma maar wilde haar 18e verjaardag met vriendinnen vieren op een kampeernachtje. Ook prima, iets minder duur.
Nu je het zegt, mocht ze dit jaar haar diploma halen heb ik geen idee wat ze zou wensen. Een bos bloemen is uiteraard wel standaard.

Milcham
Hier

Oudste kreeg de toezegging voor een goede laptop voor zijn studie na zijn tussenjaar. Expres niet meteen gekocht omdat hij anders tijdens de studie met een verouderde zit.
Middelste wil een sierraad.
Jongste komt met allerlei wensen waar wij niet in mee willen gaan. Elektrische skateboards en zo. Een PSP is ook een grote wens, maar tegelijkertijd ook niet omdat hij van zichzelf weet dat hij dan niet meer gaat studeren en enkel gaat gamen.
Cadeau wordt in principe na de uitslag en voor de diploma-uitreiking gegeven.

skik
Twee boeken

Aangezien wij net een klein fortuin neergelegd hadden voor een jaartje Luzac moest dochter het doen met twee mooie, gebonden boeken van de taal die ze zou gaan studeren en een bos bloemen. Zij moest overigens een herkansing doen dus ze kreeg het bij haar diploma-uitreiking, niet op de dag van de (eerste) uitslag. Wat dochter twee heeft gekregen weet ik niet eens meer, ook iets uit de categorie ' aardigheidje'.

skik

Phryne Fisher
Weekend weg

Wij zijn een midweekje naar Bath geweest. Dat was soort van een combicadeau voor de 18e verjaardag en het examen. Volgens mij gingen we voordat de uitslag er was, maar ik verwachtte wel dat het goed zou gaan.

Pien
Rijlessen

Hier een tegoedbon voor het halen van rijbewijs (theorie/lessen/afrijden). Tegenwoordig beginnen veel jongeren al eerder, maar ons kind nog niet.
Heb ik vroeger ook gehad trouwens. Mijn broer heeft dat ingewisseld of afgesproken tegen een ander cadeau van ongeveer dezelfde waarde en later zelf de kosten voor het rijbewijs betaald.

Bij de uitslag kreeg hij dat trouwens. Bij diploma krijgen de meesten wel (ook) bloemen

Misschien een duur cadeau, maar wij kunnen het betalen en ik vind het een mooi, nuttig, fijn en gedenkwaardig cadeau. Ik vind het ook echt een afsluiting van een periode. Ook een beetje alsof hij nu klaar is voor het echte leven.

Kenfan
HIer

gaat op de dag van de uitslag de vlag uit, en die halen we pas bij de diplomauitreiking weer binnen (zie draadje vorig jaar) Op de dag van de uitreiking gaan we als het even kan met het gezin uit eten.

Verder geen kado. Wel krijgen alle kinderen elk jaar een leuk bedrag aan vakantiegeld een kerstgratificatie , en een deel van de rijlessen sowieso.

Ik vind het wel heel leuk, zo'n speciaal gelegenheidskado als blijvende herinnering, Maar ja, een sieraad zou ik niet zomaar ongezien durven kopen. Een gegraveerde Parkervulpen is niet meer van deze tijd. Een examentattoo dan misschien?

Diploma's inlijsten doe je alleen als je je clientele wilt overtuigen dat je echt bevoegd NLPcounselor bent of de een na beste rookworsten van Noord Holland verkoopt. Een schooldiploma is het net zo algemeen als het zwem ABC. Die lijst je toch ook niet in.

Pirata
Rijles

Wij willen een rijlespakket geven. In elk geval geen onbeperkte lessen, want stel dat ie honderd lessen nodig heeft. :-)

Silone
tas

Oudste kreeg van ons een leren laptop/werktas bij slagen van opleiding, middelste een trekking-rugtas.

Kyana
Goede vraag

Hier zal de tweeling hetzelfde jaar examen doen en mijn pleegzoon het jaar daarna. Een vakantie samen lijkt me heel leuk. Ik weet alleen niet of ik met alle 3 apart wil gaan of het geld bij elkaar leggen en dan kunnen we iets meer spectaculairs doen. Misschien even overleggen met elkaar. Ik ga sowieso wel vaker met deze 3 alleen weg en laat dan de jongsten thuis omdat het voor de oudsten ook leuk is omdat we zo wat meer kunnen doen.

Verder wil ik ze wel alledrie iets individueels geven. Liefst iets met blijvende waarde. Ik heb zelf een mooie armband gekregen van mijn oma voor mijn 18de verjaardag die ik nog steeds vaak draag. Voor mijn examen heb ik een ketting gekregen maar die draag ik veel minder vaak want die is vrij exclusief. Alleen voor feesten. Dus eigenlijk vind ik die armband fijner want het is een armband die je gewoon doordeweeks kan dragen (simpele gouden armband). De ketting draag ik niet vaak want zo vaak heb ik geen chique feesten/diners en dan moet het ook nog maar net bij de outfit passen. Maar mijn dochter is niet echt van de sieraden en de jongens ook niet. Misschien alle drie een horloge. Dat zouden ze wel mooi vinden.

Aagje Helderder
Hier

kreeg oudste een mooie ring cadeau. Gegeven op de dag van de uitslag.

We hadden de ring uitgezocht met de garantie dat ‘ie terug mocht als ze ‘m niet mooi vond of in een andere maat besteld kon worden als ‘ie niet paste. Dochter was er heel erg blij mee.

Na de diplomauitreiking zijn we uit eten geweest.

Voor tweede moeten we tzt iets anders uitzoeken, die heeft al aangegeven een ring niet te willen en dan hoeft dat ook niet. Die zou wel wat zien in de examentattoo waar Kenfan het over heeft 🧐

MIep
tattoo

oke duidelijk het kado wordt gegeven op de dag van de uitslag, met evt een bloemetje bij het diploma en daarna uit eten vind ik ook leuk.

een ring/armband/ketting vind ik tot nu toe wel het leukste kado. Blijvend, en het kan iets zijn wat ze vaak om kan als het niet te exclusief/opvallen/groot is.

ik ga ook wel zo nu en dan met een van mijn kinderen op pad, maar dat is dan 1 dag ergens naar toe. Een vakantie doe ik het liefst met mijn hele gezin, we houden daar allemaal erg van.

Pien dat afsluiten van een periode en klaar zijn voor het leven zo voel ik het ook. dochter is bijna klaar met rijlessen, daar is ze een half jaar geleden mee begonnen. Voor mijn gevoel is het dan straks ook echt 'klaar', ze heeft alle basisvaardigheden mee gekregen die ik haar kan geven.

Skik twee mooie boeken in de taal van haar studie vind ik ook een erg mooi en blijvend kado! een examentattoo gaat 'm hier denk ik niet worden ;-)

Toch zijn het allemaal best flinke kado's...maar ja zoals gezegd het is ook echt een afsluiting van een tijd.

miep
kenfan

gaat op de dag van de uitslag de vlag uit, en die halen we pas bij de diplomauitreiking weer binnen (zie draadje vorig jaar)

Kenfan, welk draadje bedoel je, ik kan het niet vinden?

Jutta
Cadeau

Zelf kreeg ik samen.met mijn zus een racefiets toen we allebei tegelijk slaagden. De fiets staat nog steeds in onze garage, onder een dikke laag stof; Ik vond het destijds een heel tof cadeau.
Onze oudste kreeg een klarinet. Hij speelde al jaren op een goed instrument van de vereniging maar ik zag aankomen dat hij zou stoppen bij deze club vanwege het op kamers gaan wonen, dus toen kreeg hij een eigen instrument. Nu speelt hij eigenlijk niet meer maar hij zegt dat hij het ooit weer gaat oppakken. Dat hoop ik dan maar.
Jongste kreeg hier een laptop voor zijn studie. Niet van dat A merk, want hij is "geen Apple meisje".

Pooh bear
Stedenreis

Ik ben met mijn dochter op naar Londen geweest. Ze mocht van mij zelf een stad uitkiezen binnen Europa anders was het vast New york of Tokio of zo geworden.

Kenfan
Klaar voor het leven

Dat idee heb ik pas als ze afstuderen en niet meer financieel op ons leunen. Zal ook wel meespelen dat we de kado's bescheiden houden. Ik vind een middelbare schooldiploma een markeringspunt en iets om als gezin gezamenlijk te vieren, maar nou ook weer niet zo'n bijzondere prestatie dat daar een grote beloning tegenover zou moeten staan. Tot zover mijn calvinistische bespiegelingen die iedereen vooral als lauwe snot langs de schouders moet laten afglijden. ' Enige eindexamenkado dat ik zelf heb gekregen kwam van de ambassade van de DDR.

Toch nog een tip voor een blijverdje: man heeft voor oudste een ex libris ontworpen en besteld met twee stempelkussens toen ze haar master vertaalkunde haalde. Was ze erg verguld mee.

Miep, dat draadje kan ook wel van een paar jaar terug zijn Ging of het wettelijk verplicht was de vlag na zonsondergang te strijken. Een mutsendraadje (sorry, sorry, sorry)waarin dan veelvuldig termen als netjes en respect vielen. Uitkomst was dat alleen voor overheidsinstellingen geldt. Doe je voordeel met deze wetenschap :)Ik kan dus hopelijk in juni weer onze nationale driekleur wekenlang dag en nacht aan de weersomstandigheden kanblootstellen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat de ME op de stoep staat en ik 280 de gemeenteplantsoenen moet gaan schoffelen.

franmi
Hier

Vorig jaar de laatste van de 4 examen gedaan.

De eerste 3 (zonen)kregen een weekend met vader naar een Europese stad, evt gecombineerd met een voetbalwedstrijd daar.

De laatste (dochter) wilde dit niet. Ben met haar een dag gaan shoppen en lekker uit eten geweest

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.