Home » Forum » Niet naar huis komen

Niet naar huis komen

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Natje1812
Niet naar huis komen

Hoi,ik heb de laatste tijd wat problemen met mijn dochter.Op zich wel echte puberproblemen maar toch...Ze moet ‘s avonds om 18 u zeker thuis zijn om te eten het enige moment dat we samen kunnen eten in het weekend mag dat wat later zijn maar nu komt ze al 2 avonden na 19 u thuis....Een maand geleden is ze bij een vriendin blijven slapen en die vriendin had gezegd dat ze bij ons bleef slapen maar toen heeft ze dus een hele nacht bij een vriend van dat meisje gebleven die nota bene al 21 is.Ze heeft toen huisarrest gekregen en is toen een tijdje rustig geweest en hebben we ook een goed gesprek gehad maar nu begint het dus opnieuw.Ze heeft veel vrienden maar dat zijn vooral vrienden van instagram,Snapchat ze spreekt daar dan mee af en dat zijn dan opeens haar nieuwe vrienden en ze laat zich dan volledig meeslepen...Totdat het escaleert en ze haar kwetsen...dan is ze weer wat rustiger totdat er terug andere vrienden zijn waar ze zich volledig in verliest...Dan is alles wat ik zeg ook al heeft ze het zelf toegegeven in een gesprek opeens bullshit...Ik weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken,...

Natje1812
Ze wordt 14 jaar

Ben ik er vergeten bijzetten...

Kaaskopje
Lastig

Ik vind dit echt lastige situaties. Ik weet nog dat mijn dochter met een meisje in Amsterdam had afgesproken, die ze alleen van internet kende en toen was ik toch wel ongerust. Ze was toen wel iets ouder, het mobieltje had zijn intrede nog niet gedaan, dus ze moet onder de 16 geweest zijn. Ik vond het eng. Niet vanwege Amsterdam overigens, maar gewoon dat ze in het wilde weg naar iemand toe ging die ze niet irl kende. Dat is een andere situatie dan van jouw dochter, maar ik herken dus wel het gevoel dat je niet precies weet waar een kind uithangt en of dat veilig is. Als ze dan ook nog echt de afspraken negeert, gaan die zorgen helemaal aan de loop met je fantasie.

Je kunt haar niet vastbinden, maar je zou kunnen proberen om haar iets meer bij huis te houden door te 'eisen' dat ze bij jullie afspreekt met vriendinnen. Dit als alternatief voor huisarrest en voor een langere periode. Na 6 uur niet meer bij huis vandaan, spreek hier maar af.

Beide meisjes bleven dus bij die jongen/man slapen?

Kaaskopje
Oh ja

en na school uiteraard meteen thuiskomen.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.