Home » Forum » Welke rugtas voor brugpieper

welke rugtas voor brugpieper?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
welke rugtas voor brugpieper?

Hoi,

Onze dochter begint volgend jaar in de brugklas VWO. Dan heeft ze een goede schooltas/rugtas nodig. Ze mag van opa en oma een mooie uitzoeken, maar welke is goed en nuttig?
Ze gaat naar een kleine regioschool waar de tassen niet perse van kippling of eastpak horen te zijn:-) En ze moet iedere dag een klein kwartier lopen, een schoudertas lijkt me dan niet prettig.

Mach
je hebt helemaal gelijk

een goede rugzak is ideaal.
Mijn dochter had een een prachtige ergonomisch verantwoorde in met cool design.
Ze heeft hem een half jaar gebruikt vorig jaar. Sindsdien gebruikt ze van die grote modellen handtas, waar ook alles in past. Gekocht bij Primarkt, kost niks. Ze heeft nu al haar derde.
Ik vind het belachelijk. Maar dat helpt weinig. Ze loopt de hele dag mer die tas aan de arm te zeulen. Gelukkig doet ze hem wel achter op de fiets, ze fietst 12 km enkele reis.
Aan de andere kant, toen ik 13 was, had ik een boodschappentas met boeken aan mijn stuur hangen. Was toen mode.
Veel succes. Ik heb nog een hele mooie coole Eastpack staan........

Dendy Pearson
Ja

Ik had ook zo'n boodschappentas aan mijn fiets. Maar dochter moet dus lopen en ik kan me echt niet voorstellen dat zo'n handtas lekker loopt en dat daar alles inpast?

Ik vermoed ook dat we van alles gaan kopen wat weinig gebruikt gaat worden, bijv. een agenda. Maar een rondje V&D schoolcampus voor de brugklas hoort er wel bij, vind ik. Die tas kan ook handig zijn op vakantie en opa en oma betalen 'm, dat scheelt ook:-)

Mach
inderdaad agenda

koopt ze volgend jaar niet weer. Alles staat op magister.
Ach zo'n rugzak hoort erbij in de brugklas. Mijn oudste heeft hem ook vier jaar gebruikt. Die is wat meer praktisch ingesteld. De jongste is erg van de mode.
Alles past trouwens prima in zo'n grote "hand"tas. EN de hele dag dragen is helemaal niet erg.......... zegt ze. Wie er mooi bij wil lopen, moet pijn lijden.

Melle
Eastpak

Hier twee kinderen met Eastpaks. Vooral omdat het handige, degelijke rugzakken zijn die ook nog eens lang meegaan en 30 jaar garantie hebben, voor modedingen zijn ze niet zo gevoelig.

Ze zijn in 1 vwo begonnen met een Padded Pak'r van 24 liter. Oudste zit inmiddels in de 3e en neemt nu regelmatig z'n laptop mee naar school. Sinds kort heeft hij er dus een Eastpak Provider (geloof ik) van 33 liter bij.

De tassen wegen meestal 6-7 kilo, dus vind ik het belangrijk dat ze hem op twee schouders kunnen dragen. Beste tip is eigenlijk: wacht met kopen tot ze op het VO is begonnen. Er liggen heel wat mooie degelijke tassen te verstoffen omdat de rugtas die in groep 8 is gekocht tóch ineens suf of stom is als ze eenmaal op het VO zitten ;)

AnneJ
Op wielen

Als ze er een kwartier mee moet lopen dan zou ik serieus overwegen om een rugzak met (grote) wielen aan te schaffen. Geen kleine plastic wieltjes die er na een paar keer afvallen maar een degelijk karretje onder die tas.
Mijn dochter gaat op de fiets naar school maar als we even een stukje lopen onderweg in het winkelcentrum houdt ze het al nauwelijks vol met die tas. Er gaan zoveel boeken mee dat met name in de onderbouw, als de kinderen nog niet zo groot zijn, het gewicht van de tas een groot probleem kan zijn. Niet iets om een kwartier mee te gaan lopen.

gonniegans
rugtas vs schoudertas

Ik ben het met je eens hoor, dat een rugtas fijner draagt dan een schoudertas. In de praktijk zul je echter zien dat hij over 1 schouder gedragen gaat worden en dan maakt dat verschil niet meer uit. Ik verbaas me trouwens wel altijd over die meiden die tegenwoordig alles in een grote handtas proppen. Lijkt me helemaal niet fijn, maar tis mode geloof ik he...

Dendy Pearson
Nou AnneJ

Toen ik dat net voorstelde aan dochter keek ze me aan of ik gek ben.:-)

Dus een tas van 24 liter voldoet? Ik heb dochter al aangeraden om een beetje een neutrale te kopen.

AnneJ
Dendy

Ze zal nog weleens aan je voorstel denken. Dochter hier wilde er ook beslist geen een. En met iets meer redenen. Haar school toen had alleen maar trappen. Maar toch.
En je zult zien. Er komt een dag dat alle scholieren, net als consultants, met van die karretjes rondlopen, dan is het gek als je nog zo'n rugzak hebt.:-)

Dendy Pearson
Mode

Ik was een paar weken geleden in de Efteling en daar zag ik hele groepen meiden met die tassen op de arm. De hele dag hadden zij hun rechterarm zo krom gebogen. Ik kan me echt niet voorstellen dat dat prettig is. Maar idd, de boodschappentas van vroeger was ong. hetzelfde. Nog erger was de echte boekentas die wij verplicht in de 1e moesten gebruiken. Daar zeulde je je echt een breuk aan.

vlinder72
Nike tas

Mijn zoon gebruikt nu een Nike rug tas (grote zwarte met blauwe letters). Hij blijft die gebruiken. Zodra hij naar de middelbare school gaat en ziet dat een andere tas beter is dan kopen wij die. Zijn huidige tas is niet erg stevig en een deel van de rits werkt niet meer. Maar hij wil deze tas meenemen. Dat kan ook. Ik zie regelmatig scholieren met zo'n tas voorbij fietsen.

En mijn zoon is echt klein maar hij gaat echt nooit van zijn leven met een koffertje rondlopen. Behalve als iedereen dat doet dan doet hij het waarschijnlijk wel. Mijn zoon is erg gevoelig voor wat andere kinderen doen.

Melle
24 liter

Hier is 24 liter voldoende. Soms is het wel wat krap en gymspullen blijven op school. Maar het past dus -tot nu toe- elke keer weer, zelfs met 6-7 verschillende vakken per dag.

Die tas van 33L die mijn oudste nu heeft is echt heel groot, daar zie ik mijn jongste nog niet mee lopen... In mijn tijd waren rugzakken (van die canvastassen en/of Kipling) gelukkig al in de mode, maar wel op maar één schouder. Maar dat is nog altijd beter dan aan de arm (ik vind dat er zo tuttig uitzien, snap niet dat dat ooit mode is geworden :)).

Jasmijn
hier ook die van 24 liter.

We hebben hem 6 jaar geleden gekocht toen dochter naar de middelbare school ging. Ergens in mei hadden we hem al gekocht in het uitverkoop hoekje van een tassenwinkel. Kleur was zwart met grijs en er zitten een soort patroontje in. Een vrij donkere tas dus, en toen zij na een paar jaar een hippe meiden tas wilde is ie doorgegaan naar zoon die hem nog steeds gebruikt. Tas is nog steeds helemaal heel.
Verder heeft zoon zo'n fietskrat voorop de fiets, daar gaat de tas in tijdens het fietsen, is hij heel tevreden over.

Jasmijn
24 liter eastpack

We hebben er dus een van eastpack, vergat ik te zeggen.

Ilva
Lopen?

Jeetje, mijn zoon zit ook op het VWO (nu in de tweede) maar een kwartiertje lopen met die enorme rugzak om, dat zal niet meevallen. In het begin viel hij zelfs regelmatig van z'n fiets af. Toen een monkey-mee gekocht en dat werkt prima. Maar goed, als ze echt gaat lopen dan een goede rugzak. Gymspullen gaan hier in een aparte tas en de schoenen blijven op school. Op school gaan natuurlijk veel boeken in het kastje dus tijdens de lessen is de rugzak niet zo zwaar maar heen en terug, ik zou me serieus zorgen maken over zijn rug als mijn zoon er heel veel mee zou lopen.

Sawo
eastpack 24 liter

Beide kinderen jongen en meisje hebben eastpak van 24 liter. Zoon had in de eerste ook een van 33 liter maar die gebruikte hij maar kort.

Beiden leven nog na 5 en 2 jaar gebruik. Dochter heeft hem alleen in brugklas gebruikt maar wordt nu weer gebruikt als ze naar haar kamer gaat in nijmegen

Eastpak is duur maar echt degelijk dus ook langer te gebruiken. Dus naar mijn idee nooit een miskoop.

Dalarna
Hier

Eastpak heeft weinig meer met mode te maken is mijn idee maar ze zijn gewoon wel heel stevig. Die van 24 kan voldoen maar het ligt er toch wel een beetje aan. Mijn zoon neemt steeds vaker zijn laptop mee en heeft na 2,5 jaar (de eastpak was op, rits stuk en nee dat zit niet in de garantie) eentje gekregen van iets groter met laptopvak. Je ziet het verschil in formaat niet maar het is toch wel ruimer. Ik zou er dus wel een met laptopvak kopen ook al nemen ze de laptop niet mee.

Verder zou ik mij ook wel zorgen maken over een kwartier met zo'n zware tas lopen. Hier ligt een school op 1 km afstand, dat is een kwartiertje lopen maar iedereen pakt de fiets. Ik begrijp dat zij eerst met de trein moet en dan heeft ze die zware rugzak ook al om. Had je niet al uitgerekend dat het helemaal geen kwartier was? Of was jij dat niet wie ik de tip had gegeven door op afstandmeten de lengte te bepalen en die in je eigen buurt uit te zetten?

Aan de andere kant moet ik ook niets zeggen: mijn zoon fiets al bijna 3 jaar met de rugtas op zijn rug maar hij wil dat en hij is er behoorlijk sterk van geworden.

Tango
Pff, rugzak

Dochter hier zit nu in de brugklas. Toen we een rugtas gingen kopen wilde ze perse een roze met Paul Frank (dat aapje) erop. Het ding kostte rond de 50 euro, gelukkig nog iets korting eraf.
Na een maand of 3 vond ze al dat ze er mee voor 'aap' liep en nu gebruikt ze een naar mijn idee te kleine schoudertas met zo'n hippe snor erop. Ze heeft niet heel veel boeken, want Ipad-klas, maar toch is het soms erg proppen. Ik heb haar al gezegd dat de rekening voor beschadigde boeken voor haar is.
Mijn tip is dus als je een rugzak koopt, doe een beetje neutrale. Gaat vast langer mee.

Mach
kwartier lopen Dendy

waarom gaat ze eigenlijk niet fietsen? Of moet ze eerst met het OV?

Dalarna
oja

Inderdaad die gymspullen. Als je de schoenen op school kan houden kan het broekje en het shirt vaak wel ergens in je schooltas maar moeten die meiden niet ook nog deo enzo mee? Verder wisselt mijn zoon met binnen- en buitengym en omdat hij ook een binnen- en buitensport heeft doet hij het maar mooi met één paar schoenen voor buiten en één paar voor binnen: meeslepen dus die schoenen en dus een extra tas. Hoe wil ze dat gaan doen? Soms heb je twee keer per week gym?

Jasmijn
Dalarna

Hier neemt zoon voor gym nog een andere rugzak extra mee, met zijn gymspullen, gaat dezelfde dag weer mee naar huis. Hij heeft een fietskrat dus hoeft niet met 2 rugzakken op zijn rug te lopen/fietsen. Op school gaat de gymtas meteen het kluisje in totdat het gym is.

Dendy Pearson
Dalarna, Mach en de rest

Dalarna: Die tip kreeg ik idd van jou. Het is in normaal tempo eerder 10 minuten, maar aangezien de route vol met pubers is gok ik dat er niet zo stevig doorgelopen zal worden. En een broekje en shirtje kan toch overal wel tussen gepropt worden?

Mach: Dochter gaat met het ov en moet dan een stukkie lopen.

Ik vind het wel gek dat jullie een kwartier met rugzak zo'n punt vinden. Dat liep ik vroeger ook en meer met mij. Zijn pubers tegenwoordig zulke watjes?

gruffalo
Paul frank & eastpak

Dochter is vorig jaar naar de brugklas gegaan. Na lang twijfelen kocht ze een paul &frank handtas bij de v&d schoolcampus. Ze heeft de tas ongeveer een maand gebruikt, maar de tas bleek niet bestand tegen de grote zware stapel boeken die dagelijks mee moet.

We hebben toen een leuke eastpak gekocht, de paul frank wordt gebruikt als gymtas. Daarbij een monkey-mee gekocht zodat het fietsen ook een stuk veiliger gaat dan als de zware tas in de mand voorop de fiets gaat.

Dochter had ook de gewone handtas overwogen maar dacht dat die net zo snel kapot zou gaan als de paulfrank tas....hadden we geen zin in.

AnneJ
watjes?

Mijn boeken pastten in een 'pukkel' of een klm-koffertje. Een boek per vak en hooguit een schriftje. Nu is het 2 boeken minimaal per vak, werkboeken en bijboeken en dikke schriften. Ik had misschien een geodriehoek, een rekenlineaal en een passer. Nu hebben ze grafische rekenmachine, laptop, rekenmachine, een etui met alle soorten hb potloden, kleurpotloden, schaar, lijm etcetera.
Alles is een maatje groter geworden. En zwaarder.

Dendy Pearson
AnneJ

Dat verschilt vast per school, maar dochter hoeft volgend schooljaar geen grafische rekenmachine, laptop en andere gekkigheden te hebben, laat staan dat ze ze mee moet slepen.

Ely
AnneJ

Nu begrijp ik je advies voor een rolkoffer iets beter en zal zeker aan je denken als het mode wordt... Ooit. ;)

AnneJ
rugtas

http://www.youtube.com/watch?v=r8hONFn2KvE
Dochter heeft al een paar jaar een rugzak van Jansonsport. Het heeft zoveel vakken dat ze zelf haar broodblik en drinkfles eruit moet halen om aan mij te geven. Ik heb altijd eerst een paar verkeerde ritsen open. Maar dochter heeft alles precies op de plek.
Het heeft extra comfort in het dragen door dikkere schouderbanden en een dikke achterkant.
Haar type heeft een klein vakje bovenin waar haar sleutels in gaan.
En een ander dessin dan in de video.:-)

FayW
zelf broodbox uit de rugtas halen?

Dat lijkt mij logisch voor wat voor tas dan ook, haha.
Maar goed hier ervaringen met Eastpack en Kipling, beiden goed.

Annet
Ikea

Dochter heeft een rugzak van Ikea die uit twee delen bestaat, aan elkaar te ritsen. Ze is er heel tevreden mee. Ze heeft eerst 4 jaar een grote Eastpack gebruikt. Ze heeft op de meeste dagen een laptop mee.
Beide delen zijn los van elkaar te gebruiken

Ilva
zware rugzakken

Als zoonlief hier thuis komt, tikt hij altijd even op het raam. Hij vindt het prettig als ik dan naar de deur kom. Hij haalt dan z'n tas van z'n fiets en vaak pak ik hem dan even aan. En regelmatig denk ik: Jeetje wat is die tas toch belachelijk zwaar. En hij heeft geen laptop hoor. Alleen maar boeken en van de grote schriften waar je de bladen uit kan schuren om in een map te stoppen. Echt, ik weet niet of dit alleen voor het VWO zo is maar volgens mij ging jouw dochter ook naar het VWO. Maar goed, fiets is geen optie in dit geval begrijp ik. Dus een goede rugzak lijkt me dan het beste.

Marieke
Een rugzak? Echt niet!

Een rugzak was not done voor onze brugpieper, de cowboysbag, die moest het zijn! Geen idee wat het was maar google is je vriend, dus na twee minuten surfen zei ik; die tas wordt het echt niet. Kosten: 129 euro! En van het type dat dus aan je arm moet. Uiteindelijk hebben we op de markt een tas gekocht, 15 euro met als gevolg dat die al ruim voor de kerst helemaal kapot was. Maar ja, 129 euro! En wie garandeert dat deze tas lang mee gaat? Wie weet wil ze volgend jaar wel weer wat anders? Vorige week is de lang gewenste cowboysbag er toch gekomen omdat tas nummer 2 ook kapot ging. En die rugzak; no way, niemand loopt er mee, nou ja niemand? Ik vermoed dat 95% van de brugklasmeisjes en 2e klassers zo'n soort tas heeft, dat zag ik laatst wel toen ik haar op school ophaalde. Dochter heeft er zelf de helft aan bijgedragen. Het is wel een stevige leren tas en ik hoor van andere ouders dat deze zeker een jaar of 2-3 meegaat. Ik hoop het. Alles kan er in, behalve alle gymspullen. Dus blijven de schoenen op school, douchen na het gymmen doet de school niet aan, schone sokken en een deodorant zijn niet nodig (?: in haar tas pas nog net het gymshirtje en broekje. Na het wassen strijk ik met m'n handen het shirtje een beetje fatsoenlijk, rol het samen met de broek zo klein mogelijk op, dochter propt het in de tas, en ik krijg het verfrommeld op een prop terug. Ik was 't spul en meer doe ik er niet aan. Op school wordt zo veel mogelijk uit de tas gehaald en in het kluisje gelegd, alleen het allernoodzakelijkste blijft in de tas. Achter op de fiets heb ik zo'n rek monkey mnee (dank aan OO!) gemonteerd, dus veel sjouwen hoeft ook niet. Maar ja, wat hadden wij vroeger? Ik had een pukkel en later een canvas boodschappentas en m'n moeder maar mopperen waarom ik die mooie leren boekentas van opa niet gebruikte. Er is dus niks veranderd!

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.