Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

alle kleding te breed... Tips?

Hallo,
Wie heeft er tips? 
Zoon (14) is 1.86/1.87 lang en net aan 60kg. Oftewel: model spijker, met lange ledematen. Hij is prima en prachtig, maar de kledingindustrie lijkt er niets voor te produceren.

Als jong kereltje was FunkyXS of Chaos&Order wat goed paste. Broeken is altijd moeilijk geweest.  

Van boven heeft hij eigenlijk maat L nodig voor een jas/trui, maar die zijn allemaal veel te breed. Tshirts in M kunnen nog net.  
Qua broeken is maat 27 eigenlijk nog te breed (hij heeft geen billen, alles zakt af), maar smaller is er niet. Korte broeken gaat we nu toch maar maat 176 proberen, maar ik vrees dat dat te kort is...
Is er iemand die dit herkent en tips heeft? Liefst merk/type, want ik vind het zo zonde/slecht voor het milieu om elke keer pakketten terug te moeten sturen.
Alvast bedankt voor het meedenken!   
 


Het is gewoon een lastige leeftijd voor kleding. Ik weet het nog van toen ik zelf 14 was. Ik had ongeveer hetzelfde postuur als je zoon: een model spijker, lang voor mijn leeftijd, maar in de breedte was er niks. Het is gewoon typisch de leeftijd dat jongens in een groeispurt kunnen komen en alles lijkt buiten proportie. Opeens zitten er aan die lange dunne benen grote voeten maat 44, en een jack dat prima past om de smalle schouders heeft dan mouwen die net onder de ellenboog ophouden. Voor mij was het destijds ook lastig iets te vinden dat wél paste en ook nog aardig stond. Bijkomend probleem was dat dat lichaam elke paar maanden weer leek te veranderen. Toen ik een jaar of 17-18 was, was dat voorbij, klopte alles weer, en kon ik weer wat makkelijker kleding vinden die gewoon paste.

Oja, dit heeft zoon ook jaren gehad.
Jackjones.com heeft maat 26/34 wie weet is dat een optie? De skinny versie is echt een soort legging bij gewone benen dus dat zou gewoon kunnen vallen bij hem? Wel boffen qua prijs want deze maatjes blijven vaak over

Ik lees even mee. Hier ook zo’n bonenstaak.

hier ook zo’n exemplaar. Grootste kindermaat spijkerbroeken slim fit van c&a past nog net qua lengte en is de taille verstelbaar met knoopsgatelastiek.

oja shirts:  ik kijk nog steeds bij de beschrijving hoe lang een shirt is. koop eigenlijk altijd bij Zalando. Lengte vanaf 72 cm bij maat M valt meestal wel goed: 
Pier One is ook smal qua shirts. 
Jack en Jones wisselt, alleen als er smal bij staat past het. Hilfiger ook.
Yourturn en Indicode Jeans is lang

In Groningen zit een heren speciaalzaak, Small and Tall. Wie weet kan hij daar basics kopen?

Het mag weer, dus dagje naar de stad.  Broeken bij jeanscentre ging voor zoon altijd goed. Shirts bij NewYorker of primark. Echt passen in winkels is een ritje ernaartoe en terug met passende kleding. Dan kan je later weer eens online bestellen.  Ik ga altijd echt shoppen met zoon, dat online bestellen is een drama van terugsturen en weer opnieuw beginnen. 

wellicht de we? Qua kinderkleding zit dat mijn 9 jarige spijkertje mooi wellicht hebben ze dat ook voor de grotere puber.

Spijkerbroeken maat 176 van de WE kocht ik voor mijn zoon met zelfde postuur op die leeftijd. Hij was toen denk ik 1m83 dus iets kleiner dan jouw zoon. Maat 176 klinkt te kort voor 1m83, maar hij is nu 1m87 en draagt ze nog steeds. Hij draagt verder nu volwassen maten maar deze horen nog steeds tot zijn favorieten en ze passen nog. En fijn smal. Dus wie weet eens proberen?
Korte broeken heeft hij ook lang maat 176 gedragen (diverse merken, als ze maar 176 hebben, dat heeft niet ieder merk). Dat ging prima, ietsje korter is bij een korte broek minder erg. 

mardejo

mardejo

23-04-2022 om 20:23 Topicstarter

dank voor alle hulp, zie weer nieuwe merken die ik ga opzoeken! 
Net de vlag uit, want 2 korte broeken van de WE mt 176 zaten perfect! Dus dat is heel fijn! 

mardejo

mardejo

23-04-2022 om 21:41 Topicstarter

@Marthje80: small&tall is voor ons op fietsafstand , dus prima, maar is dat niet voor mannen 2m en langer? Misschien heb ik een verkeerd beeld, hoor.

Oh en qua ondershirts had ik afgelopen najaar hema, maat S extra lang (soort Girav idee), maar die worden nu te smal over de schouders. Was voor afgelopen winter prima.

Voo de meelezers: een skibroek was/,is ook heel moeizaam, maar ik weet nu dat Icepeak een model heeft (Freiberg, volgens mij) dat ook een extra lange versie heeft.    

Ondershirts haal ik bij de action de extra long versie.

Hsp

Hsp

24-04-2022 om 11:17

Hier een zoon van net 14 (2008) 193 en 69 kg , met heel erge lange benen (lengtemaat 36 en breedste maat 29) 
Nog steeds aan het groeien, maar nu vooral in de romp/heupen etc.
qua kleding draagt hij vooral Tommy Hilfiger slim fit (online met kortingsweken) Jack en Jones (meer betaalbaar) , Adidas tall broeken, maar heb je ook voor t shirt en truien , zijn romp en armen zijn in verhouding wat korter, dus dat is gelukkig geen probleem. Het blijft een gespierde spijker en groeit waarschijnlijk nog door tot ergens tussen de 198-202. Hij was eerst uitgerekend op 206 cm . 
Echt erg lastig om passende kleding te vinden voor die lange dunne slungels😬.

mardejo schreef op 23-04-2022 om 21:41:

@Marthje80: small&tall is voor ons op fietsafstand , dus prima, maar is dat niet voor mannen 2m en langer? Misschien heb ik een verkeerd beeld, hoor.

Een broek iets korter maken is zo gebeurd. Ik zou er in elk geval een keer gaan kijken.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.