Home » Forum » Bijbaan bij de supermarkt en korting

Bijbaan bij de supermarkt en korting

46 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pollewop
Bijbaan bij de supermarkt en korting

Het volgende: Kind 1 en kind 2 gaan beiden binnenkort aan een bijbaan bij de supermarkt beginnen. Kind 1 is ouder en krijgt dus meer betaald. Kind 1 gaat werken bij een supermarkt waar ik nooit kom. Kind 2 gaat werken bij de supermarkt waar ik bijna al mijn boodschappen doe. Kind 2 krijgt naast het salaris ook 10% korting, tot een maximum, op alle boodschappen die zij of een gezinslid doet bij de supermarkt. Dit geld wordt gestort met het salaris.

Nu heeft kind 2 uiteraard gevraagd of ik de boodschappen via de kaart wil doen zodat ze de korting bij het salaris gestort krijgt.
Als zij het enige kind zou zijn met een bijbaan zou ik haar dit gunnen, maar dit is natuurlijk wel een beetje oneerlijk ten opzichte van kind 1.

Wat zouden jullie doen? Gewoon om even de meningen te peilen :)
NB er is ook nog een kind 3 met een bijbaan (niet bij een supermarkt).

40er
Bijbaan

Die winkel van nummer 2 is denk ik oranje (😉) Tenminste, hier ook zo'n constructie. Ik kom wel bij de winkel, maar mijn meeste boodschappen koop ik ergens anders. We hebben 3 klantenkaarten voor de 10%. Die heeft zoon ook gegeven aan opa's en oma's, dan telt het meer op.
Nu is het voor mij makkelijk, 1 bijbaan bij supermarkt. Maar ik zou denk ik gewoon een keer bij de ander gaan winkelen, als kind werkt. Eventueel voor een paar leuke acties. En verder dus je boodschappen bij de ander blijven doen. Dat deed je toch al.

AlisonH
Oneerlijk

Zo profiteert kind 1 wel van het boodschappenbudget van de ouders en kind 2 niet. Dat is niet eerlijk. Wat ik zou doen: kind met korting aanmoedigen het bedrag te delen, of zelf kind 2 en 3 een soortgelijk bedrag geven, of bij een supermarkt boodschappen gaan doen waar niemand werkt. Ik zou neigen naar keuze 2, tenzij het echt om idiote bedragen gaat.

Moeder
Onzin

Hier ook zo’n constructie bij de AH. Eerst heeft kind 1 daar gewerkt en van onze gebruikelijk boodschappen geprofiteerd (het kost mij niets meer, dus het voordeel ging naar het kind), nu kind 2.

Bij jou heeft kind 1 heeft er zelf voor gekozen bij een andere supermarkt te gaan werken en daar heeft dat kind helaas dat voordeel niet.
Andere kind heeft geluk of is slimmer door wel bij ‘jullie’ supermarkt te gaan shoppen.

Kind 1 kan ook bij jullie supermarkt gaan werken (als dat lukt) en in dat geval zou ik hun kaarten afwisselend gebruiken en zeggen dat ze die korting samen moeten delen (zal niet altijd precies uitkomen).

Maar om, zoals Alison voorstelt, minder boodschappen bij je eigen supermarkt te doen zodat kind 2 minder voordeel heeft omdat het zielig is voor kind 1 vind ik totale onzin!
Of om het van je eigen geld te gaan aanvullen, het idee!

Dat is net als zeggen: ja, kinderen met VWO kunnen banen krijgen die meer verdienen, dat is zielig voor de kinderen die VMBO doen, dus laten we het VWO afschaffen en iedereen VMBO laten doen. Of: we helpen degenen die het niet kunnen toch maar aan een VWO-diploma.

Al die afgunst. Gaat de wereld aan kapot.

Pluis
Hier ook kind dat korting krijgt

Maar die levert kind toch echt bij ons in. Het leven is al duur genoeg, zeker pubers eten je de oren van het hoofd. Is nooit discussie over geweest, kind vind het zelf ook de normaalste zaak van de wereld. We hoorden het ook pas nadat kind er was gaan werken, dus was ook niet de reden om daar te solliciteren. En ach, nu kan er af en toe voor het hele gezin iets extra’s vanaf.

Aagje Helderder
Eeeuhm lees ik niet goed?

Kind 2 werkt in de supermarkt waar de boodschappen toch al worden gekocht en heeft dan een voordeeltje dat kind 1 in de supermarkt waar toch al geen boodschappen worden gekocht ook niet heeft. Dat is toch de situatie?

Als dat het is, zou het voor mij echt geen idee zijn dat kind 1 tekort komt. Heeft geen extra voordeel maar wordt niet benadeeld omdat kind 2 wel een voordeeltje heeft.

Jasmijn
delen toch?

De korting komt van de gezinsboodschappen af, dus het is het eerlijkst als je die korting dan deelt met alle kinderen? Of terugkrijgt van je kind, het gaat immers om korting op de boodschappen waar iedereen gebruik van maakt.

Pam
Kind 2 heeft mazzel

Hier zou kind 2 dan mazzel hebben. Ik zou het niet terug vragen in ieder geval.

swaen
Apart zetten

Ik zou de korting die kind 2 gestort krijgt lekker apart zetten en met dat geld met het hele gezin iets leuks gaan doen. Wordt er niemand als individu beter van en heeft iedereen er lol van.

Pollewop
Grappig swaen

Dat is het idee waar mijn man ook net mee kwam, dat gaan we waarschijnlijk voorleggen aan kind 2. Daar is ze het vast wel mee eens.

Omdat het om korting gaat op onze gezinsboodschappen, vind ik het ook niet fair om het uitsluitend aan kind 2 ten goede te laten komen. Kind 1 heeft geen kortingsregeling.

Ik denk dat we wel altijd aan het maximum bedrag komen en voor pubers is dat toch een leuk bedrag.

Pollewop
En zelf had ik aan iets als Jasmijn gedacht

Dus een deel naar de andere twee kinderen als extraatje en kind 2 mag de rest houden
(dus niet persé in drie gelijke delen).

Maar het in een potje stoppen om met z'n allen wat leuks van te doen, vind ik eigenlijk leuker :)

Dendy Pearson
Hmmm

Ik zou dat geld gewoon terug verwachten van mijn kind eerlijk gezegd. Het is toch gewoon mijn geld wat dan op kinds rekening wordt gestort?

Mach
Gek

Ik vind het toch een beetje raar om die korting in te pikken. Het zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van kind 2. Als jij daar toch altijd al boodschappen doet, heeft hij nu mazzel! Het is zijn geld toch?
Kind 2 kan er ook voor kiezen de kortingspasjes aan een buurvrouw oid te geven.
Mijn dochters werkten ( na elkaar) bij dezelfde oranje supermarkt. Uurloon op hun 15e net 2,50 euro. Dan gun ik ze dat extraatje wel hoor!

swaen
Pollewop

Laat je kind 2 het familie-uitje bedenken. Heeft ze toch nog een beetje voordeel. De korting komt immers via haar :-)

Dendy Pearson
Mach

Als het een secundaire voorwaarde van het kind is, dan kan het toch gewoon zelf die pas gebruiken? Voor chips, broodjes en weet ik veel wat mijn puber allemaal voor zichzelf koopt.

Als ik m zelf zou gebruiken zou het er op neerkomen dat ik gewoon mijn boodschappen doe en gewoon betaal en dat kind 300 euro ( bij ah geloof ik) per jaar extra krijgt.

Mach
Dendy

Mijn dochter kreeg 3 pasjes
Ik had er 1 en ze had zelf 1 en ze had 1 aan een buurvrouw gegeven.
Ze kregen max 10 euro per week extra als er dus voor minimaal 100 euro boodschappen was gedaan die week. Nou dat lukte wel met de buurvrouw erbij. In een jaar dus 520 euro.
Het is de korting voor de werknemer! Niet voor degene die het pasje heeft.
Als je kind er niet zou werken had je de korting toch ook niet? En als je niet wil dat je kind een mazzeltje heeft: ga naar een andere supermarkt

Mach
Ik snap het niet zo goed

Als je meerdere kinderen hebt ( ik ook) is het wel vaker zo dat de 1 een gunstiger bijbaantje heeft dan de ander. Of een goedkopere studentenkamer, voordeelpas van een opleiding, mazzetlje met 2e handskleding of mazzel met spulletjes bij inrichting van kamer oid. Er zijn altijd verschillen. That’s life.
De actie van de supermarkt is ten voordele van de werknemer. Mazzel! Een andere keer is het weer een ander kind dat mazzel heeft.
Je wordt toch als ouder niet benadeeld of bestolen!
Eigenlijk vind ik dat het kind bestolen wordt.

Mach
Kind bestolen

Ik bedoel: eigenlijk vind ik dat het kind bestolen wordt als de ouder het geld opeist dat kind door de kortingspas extra krijgt

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Kind bestolen???

Ach welnee.

Als ik ergens boodschappen doe van MIJN boodschappen budget, en kind geeft aan dat ik daardoor korting kan krijgen, dan betaal ik minder voor mijn boodschappen.

Als kind vraagt of ik bij zijn/haar werk boodschappen wil doen, zodat kind dat kortingsgeld als een extra’tje bij het loon krijgt, dan zal ik daar nog eens hard over moeten denken vooral als dat een winkel is waar ik nooit kom.

Ik denk niet dat ik dat zal doen. Mij levert het namelijk niets op behalve het ongemak van boodschappen doen daar waar ik het niet gewend ben.

@nnemoon
Jouw geld?

Dendy het is niet jouw geld. Je doet gewoon boodschappen zoals je dat normaal doet in de winkel waar je normaal ook komt. Je gebruikt dan alleen de kaart van je kind. Jij krijgt gewoon de korting bij het afrekenen van je boodschappen en kind krijgt 10% van het aankoop bedrag tot een maximum per kwartaal. Zoon hier was 14 toen hij ging werken bij AH en dan is het salaris nog echt geen vetpot.

Dus inleveren zoals bij Pluis en Dendy vind ik erg bijzonder, tenzij je het financieel nodig hebt.

Even terug naar ts, zij heeft 3 kinderen waarvan er maar één profiteert door haar baantje. Dan vind ik het wel een leuk idee om iets met zijn allen te ondernemen van dat geld.

Annie
En daar hangt het vanaf vind ik

Als je toch al, daar, boodschappen doet en je enige moeite eruit bestaat om een pasje te laten zien dan vind ik het gewoon verdiend geld voor kind.
Ga je extra naar die winkel vind ik het wel een ander verhaal. Hoewel ik zelf ook niet structureel naar andere winkel zou gaan denk ik.

Moeder
TO

Wordt de 10% korting op de rekening van kind 2 gestort?

Bij onze kinderen (werkend bij AH) wel.

Wij deden daar al boodschappen, ik gebruik alleen hun bonuskaart. Ik wordt er niet beter of slechter van maar gun hun de EUR 75 per kwartaal (dat is max) die ze krijgen door onze reguliere boodschappen.

Ik zou het echt heel apart vinden om dat geld terug te vragen om er met het gezin wat mee te doen!
Dat geld (die korting) komt er immers puur door dat baantje van kind 2!

Als de korting aan de kassa meteen verrekend wordt, voelt het misschien anders, maar ik zou het betreffende werkende kind die korting dan gunnen om dezelfde reden. Waarom zouden wij moeten profiteren, terwijl kind 2 ervoor werkt?!

specht
korting voor kind

Hier kreeg het kind zelf de korting.
Het gaat toch niet om de bonuskorting maar om een extra korting, op hun rekening gestort. Ik zie het als een soort secundaire arbeidsvoorwaarde.
Ik zou niet weten waarom ik dat voordeel moet hebben.
Toen 2 kinderen bij dezelfde supermarktketen werkten, gebruikte ik hun bonuskaarten om de week, en de ene oma had er een van kind 1 en de andere van kind 2. Daarnaast hadden ze ook zelf een kaart.

Pollewop
Wat leuk

Wat leuk al die verschillende meningen!

Ik ben het zeker eens dat het een voordeeltje van kind 2 op de arbeidsvoorwaarden is. Alleen geldt dat, want iemand anders ook al zei, voor de eigen aankopen. Op het moment dat ik daar boodschappen doe en mijn geld uitgeef waar kind 2 dan van profiteert, is dat toch naar mijn mening anders. Omdat een ander kind dan niet van mijn geld profiteert en dat voelt toch anders dan bij een gewoon 'mazzeltje' dat het ene kind soms heeft en het andere kind een andere keer.
Als je 4 kinderen hebt werken bij dezelfde supermarkt, zou je dan steeds een andere pas moeten gebruiken? En rekening houden met het bedrag dat je uitgeeft?
Of als ze allemaal in een andere supermarkt werken, ga je dan je boodschappen spreiden?

Waar we wel rekening mee moeten houden, bedenk ik, is dat hij eventuele eigen aankopen ook met zijn kaart doet en dus daar wel echt sowieso recht heeft op die 10% korting.

Kind 2 heeft overigens gelijk al aangeboden om ons een bijdrage te geven als ik haar kaart voor de gezinsboodschappen wil gaan gebruiken.

Pollewop
Moeder #22

"Waarom zouden wij moeten profiteren, terwijl kind 2 ervoor werkt?!"
Kind 2 werkt hier niet voor, het is puur en alleen afhankelijk van hoeveel geld ik uitgeef met die kaart (eigen aankopen buiten beschouwing gelaten).

specht
pollewop

Maar als kind 2 een pas aan bijvoorbeeld zijn oma of buurvrouw geeft, vind je dan ook dat hij geld aan zijn oma/ buurvrouw terug moet geven?
Overigens hebben wij wel op een gegeven moment zelfs 3 kinderen tegelijkertijd bij d super gehad, 2 als bijbaan een als baan. Toen is er ook een pas naar mijn zus gegaan.

Dees
Besteden

Nou probleem dus opgelost. En die besparing kun je dan weer besteden aan iets extra's voor het gezin en voor het kind wat de korting bij elkaar verdient heeft een extra groot verjaardagscadeau.

Mach
Sinbad

Jij krijgt geen korting bij de kassa.
Als je als ouder de pas laat zien krijgt het kind, de werknemer dus, 10% van het aankoopbedrag op de rekening. Max 10 euro (dus aankopen 100 euro) per week.
Mijn kind kreeg hierdoor elke maand 40 euro extra loon overgemaakt. Fijn voor haar! Dat ga ik dan toch niet terug vragen??? Ik ben er toch niets door mis gelopen??

Dendy Pearson
Nee @nnemoon

Ik krijg geen korting met die pas bij het boodschappen doen. Kind krijgt mijn korting extra bij het salaris.

Ik vind het echt het pasje van kind. Mijn dochter werkt in een winkel waar ze 20 % personeelskorting krijgt. Waar zij ook gebruik van maakt. Nog nooit in mij opgekomen om daar via haar ook gebruik van te maken. Haar werk, haar mazzeltje.

Triva
Nee

In deze situatie (je doet daar al boodschalpen en kind 1 en 3 kunnen ook bij deze supermarkt gaan werken) is dit voor kind 2.

Mocht 1 en 3 daar ook gaan werken dan wissel ik af tot de max bereikt is per maand. Dus na 100€ volgende pas.

Jo Hanna
Geen korting maar premie

Het is helemaal geen korting. Het kind krijgt een premie omdat ze klandizie aanbrengt.

Interessant om te zien hoe verschillend dit wordt ervaren. Ik zou denk ik ook kiezen voor ten goede laten komen aan het hele gezin. En anders ergens anders boodschappen gaan doen. Ik hou niet zo van marketingtrucs.

Groet,
Jo Hanna

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.