Home » Forum » Bikini lijn ontharen

Bikini lijn ontharen

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
joe
Bikini lijn ontharen

Hoi,

Onze dochter is 17 en een prachtig meisje:)
Twee jaar geleden merkte ik ineens dat zij haar benen geschoren had, niets mis mee maar ik vond het zonde van de mooie donshaartjes. Vanaf nu stoppels, en stugger, donkerder haar dat terug groeit:(
Begrijp me niet verkeerd hoor, het is haar lijf en dat mag ze zelf weten.
Wel heb ik tegen haar gezegd vooral niet haar bovenbenen te gaan ontharen/scheren omdat
de haartjes die terugkomen dikker zijn. ( is mijn ervaring, ben benieuwd trouwens of jullie dat herkennen )

Tot mijn schrik zag ik van de week, toen zij een '' hotpants'' aan had dat achter, op haar bovenbeen ( hoog ) donkere haren groeiden.
Ik denk dat zij wat uitgeschoten was met de bikinilijn.
Nu mijn vraag aan jullie:
Hoe zouden jullie dit vertellen aan je kind, zonder teveel gewicht te geven aan lichaamsbeharing?
Ik heb het trouwens wel gezegd tegen haar en ze is kennelijk daarna het wezen ontharen.

Mijn tweede vraag is: Hebben jullie ook de ervaring dat het lichaamshaar wat je verwijdert stugger en donkerder terug groeit?
Groet,
Joe

Astrid
Wat heeft dat ermee te maken?

Dat ze mooi is...hotpants draagt op haar beharing let en vervolgens een vraag stellen die daar niets mee te maken heeft en alsof je het hebt gevoeld?

Nee, haar groeit niet donkerder en stugger terug, dat is onzin. Dat haar heeft nooit zonlicht gezien omdat het wordt weggehaald en het is nog niet dun geschuurd tegen de stof. Daardoor voelt het anders.

Hoe kan ze uitgeschoten zijn met haar bikinilijn als ze het gemist heeft met scheren? Je plakt haar er niet bij.

Ik houd me niet bezig met het schaamhaar van mijn 17-jarige als ik die nog in huis had. Waarom jij wel? Ik snap geen bal van de vraag eigenlijk.

joe
aan Astrid

... en ik niets van jouw vijandige reactie.

Knurf
Joe

'Hoe zouden jullie dit vertellen aan je kind, zonder teveel gewicht te geven aan lichaamsbeharing?
Ik heb het trouwens wel gezegd tegen haar en ze is kennelijk daarna het wezen ontharen.'

Ik zou niks gezegd hebben. Het zou me waarschijnlijk niet erns opvallen.

AlisonH
Joe

Misschien wat minder letten op het lichaam van je dochter.

Fee
Joe

Joe ben je een man of een vrouw?

Ik weet niet of het de reageerders uitmaakt of je een man of vrouw bent maar het zou (onbewust) nog iets mee kunnen spelen.

Verder let ik zelf ook totaal niet op de lichaamsbeharing van mijn dochter, en zouden zeker niet een paar haartjes (of een?) mij opvallen of reden zijn voor een opmerking.

Als ze met vragen bij me zou komen, zou ik wel antwoorden.

Irene
ontdekken ze zelf wel

Op die leeftijd vogelen ze zelf alles wel uit, via vriendinnen of internet. Inderdaad haar wordt niet zomaar donkerder of stugger, als dat zou was zou ik mijn mijn dunne slappe haar alles scheren ;-) maar wat Astrid zegt klopt beter, het haar is recht afgesneden en gaat vervolgens weer groeien uit de huid, dus het oogt dan wat dikker omdat er geen puntje aan het haar zit. (als je met een microscoop zou kijken)
Dus als ze die haren daar niet wil hebben (en ik zou ze ook niet willen) dan zit er niets anders op dan scheren, epileren of harsen (of laser behandeling)
Tja en lichaamsbeharing, het is iets heel natuurlijks maar ik scheer toch zelf wel mijn oksels en bikinilijn, verder heb ik geluk dat ik amper haar op mijn benen heb, je ziet ze alleen bij bepaalde lichtval en alleen op mijn onderbenen, dus dat laat ik gewoon zitten, maar als het diepzwart zou zijn, zou ik het weghalen.

Astrid
Joe

Mijn gealarmeerde reactie komt door jouw vraagstelling.
Of je man of vrouw bent..in beide gevallen vind ik daar hetzelfde van.
Als je vrouw bent met een mannennaam, is het ook nog eens ietwat oneerlijk.

Als je nou gewoon gevraagd had: hoe zit het met de bikinilijn ( in het algemeen) en worden haartjes stugger, dan had je van mij normaal antwoord gehad.

Dat jij het lichaam en de kleding van je dochter beschrijft is totaal overbodig t.o.v. de vraag en dat kwam bijna verlekkerd binnen: hoe gaan ze reageren op de hotpants en het schaamhaar van mijn dochter. Je kunt beter gewoon zelf even nalezen wat je schrijft voordat je de omschrijving het internet op gooit.

Nogmaals, ik heb niets tegen de vraag, heb ook inhoudelijk gereageerd, maar ik heb wel iets tegen de intro.

joe
tjonge

Ten eerste had ik het niet over schaamhaar Astrid, maar over hele donkere haren achter op haar boven been die ik zag toen mijn dochter een hotpants aanhad.
Voordat vriendinnen van haar daar iets over zouden zeggen leek het mij verstanding om haar daar op te attenderen.
Dat was alles.
Ik ben een vrouw, en toevallig heet ik ook Joe. ( totaal irrelevant trouwens om die vraag hier te stellen.
Ik verlaat het draadje dat ik begonnen ben want mijn vraag wekt ''alarmerende'' gevoelens op bij sommigen en dat was niet mijn intentie.

Dank evengoed voor jullie moeite mijn draadje te lezen.
Fijne week nog.

Joe

Bär
Beledigend tegenover TS

Ik vind de reacties ook ontzettend vijandig en misplaatst. Wat doet dat er nu toe of het de vader of de moeder is die de vraag stelt? Verlekkerd klinken?? Ik denkk dat degene die dat schrijft zichzekf even achter het oor moet krabben.

Joe, laat je niet wegjagen.

Maar nu over je vragen: nee, haar komt niet dikker terug maar omdat het afgeschoren is lijkt dat voor eventjes. Als ze niks aan die haren zou doen dan werd dat puntje vanzelf weer dunner. Bijhouden dus, als die haren storen. Ik was ook zo'n meisje met veel donkere lichaamsharen. Als ik vroeger met scheren wat vergeten zou zijn zou ik dat liever van iemand horen dan voor aap (toepasselijk) te lopen op bv het zwembad. Je kunt dat best subtiel brengen als ouder

joe
Dankjewel Bär

Wellicht had ik de naam van mijn draadje anders moeten noemen, en ben weer met de neus op de feiten gedrukt dat ' virtueel ' voor misverstanden kan zorgen dus wat dat betreft, no hard feelings hier:) Maar ik ben wel geschrokken van de vijandige reactie van Astrid.
Het is jammer dat mijn bedoeling met dit draadje voor verwarring bij anderen heeft gezorgd en aanleiding voor de vreemde reactie ( understatement) van o.a. Astrid.
Dank je wel Bär voor je vriendelijk feedback!

Groet X
Joe