Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Marleen

Marleen

11-03-2011 om 19:23

Dochter zwaar ongesteld

Hoi allemaal,

ik weet even niet goed wat ik het beste kan doen met mn dochter. Ze is 13. Nu een jaar ongesteld en ze is het echt super zwaar. gelukkig niet met pijn, maar wel met bloedverlies. Op haar eerste dagen moet ze echt om het uur zeker haar verband wisselen en ze gebruikt dan al maxi nacht (die zwarte dikke van kotex).

De dokter zegt dat het vanzelf wel minder zal worden als ze het wat langer is. Ze is onderzocht en er is verder niets mis.

Ze heeft een hekel aan tampons, maar toch een keer ob normaal icm maandverband geprobeerd, maar ook dat schoot niet op dus daar is ze mee gestopt.

Heeft iemand nog tips? Zeker snachts is het een drama voor haar.

Ik vind haar echt nog te jong voor de pil.

Groetjes, marleen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Olivia

Olivia

11-03-2011 om 21:29

Hier dochter wel aan de pil

Mijn dochter is wel met 13 aan de pil gegaan, maar dat komt ook omdat ze hele erge acne had. Uiteraard kwam het voor haar menstruatie ook wel goed uit. Het is een hele lichte pil en in overleg met de huisarts (en ook omdat ik een artikel van een vrouwelijk gyneacoloog had gelezen) slikt ze hem iedere keer 3 maanden door. Dus ze is 4 keer per jaar ongesteld en dat vind ze natuurlijk heel prettig, plus dat ze natuurlijk weet wanneer ze ongesteld word, dan overvalt het haar niet ineens zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-03-2011 om 21:31

Waarom o.b. normaal?

Als het zo erg is waarom gebruikt ze dan geen zwaardere tampon?
Wel vervelend voor haar trouwens hoor.

mirreke

mirreke

12-03-2011 om 11:06

Waarom niet de pil?

Mijn dochter was ook dertien toen ze aan de pil ging, precies om deze reden, de enorm zware menstruaties. Elke keer doorlekken, hoeveel verbanden ze ook gebruikte
's nachts. Elke keer 'voor lul' (haar woorden) op school, omdat het daar ook gebeurde. En dus aan de pil. Heerlijk voor haar. We hebben hiervoor gekozen, onder andere omdat ik vroeger precies hetzelfde had, en daar best wel onder 'geleden' heb. Dat wilde ik mijn dochter besparen, indien mogelijk.
Olivia, waarom heb je ervoor gekozen om je dochter drie maanden door te laten slikken? Heb je de link van dat artikel misschien?

Olivia

Olivia

12-03-2011 om 13:07

Artikel

Helaas heb ik geen link van het artikel. Ik las het in een blad bij de tandarts in de wachtkamer en heb er toen een kopietje van laten maken. Toen we een paar dagen later bij de huisarts waren, om het gebruik van de pil en het effect ervan op haar huid te evalueren, heb ik dat artikel erbij gehaald. Ik gaf aan dat dochter het wel zag zitten om de pil langer door te slikken om zo minder vaak ongesteld te zijn (ze durft bijv. nog steeds geen tampons te gebruiken) en dingen zoals zwemmen en sporten vind ze vervelend als ze ongesteld is. In dat artikel gaf een vrouwelijke gyneacologe aan dat ze zelf ook de pil regelmatig doorslikte. Als je namelijk stopt met de pil krijg je een soort 'nep' menstruatie, het heeft namelijk niets meer met de afvoer van het eitje te maken, want dat eitje is er niet als je de pil slikt.

Ik heb hier 2 citaten gekopierd van internet als je zoekt op "pil doorslikken"

Op medisch vlak is het onnodig om eens stopweek in te voeren. Je kan de pil gewoon doornemen waardoor de menstruatie niet optreedt. Het kan dan wel gebeuren dat er na drie tot zes maanden een doorbloeding optreedt. Het is best dan even een stopweek in te lassen en dan de pil gewoon weer door te slikken. Elke dag de pil slikken verlaagt natuurlijk wel de kans dat je de pil eens vergeet.

en

Een onderzoek door Amerikaanse College van Obstetrici en Gynaecologen wijst uit dat zelfs 99 procent van de artsen zegt dat het doorslikken van de pil onschadelijk is.

Ze kiest er nu zelf voor om eens in de 3 maanden ongesteld te worden, dat scheelt toch heleboel keren op een jaar.

Astrid

Astrid

12-03-2011 om 13:25

Ook artikelen hierover gelezen

Ik slik 'm zelf ook al jaren door. Krijg wel om de 4 maanden wat bloedverlies en las dan een stop in. Ik heb veel artikelen gelezen van gynaecologen waar dit volledig goed gekeurd werd. Ben het daarna ook gaan doen. Wel zo makkelijk.

Als de arts aangeeft dat dit bij 13 jarige ook mag zou ik het doen. Dit is toch geen leven voor zo'n meisje.

Tirza G.

Tirza G.

12-03-2011 om 15:57

Volgens mij

zijn er zelfs gynaecologen gespecialiseerd in zware menstruaties. Ik weet er zelf ook wel weg mee, maar gelukkig menstrueer ik niet vaak. Een kennis van mij: mèn, daar liep het echt onder de deur door, echt niet normaal. En niet van haar 13e tot haar 15e ofzo, nee, gewoon altijd. Zo rond de 40 is er ingegrepen door een gynaecoloog, toen pas kwam blijkbaar het besef dat dat echt niet hoefde. Dat is nu een jaar of 10 terug, dus ik denk dat de mogelijkheden wel verbeterd zijn?

Tirza

Marleen

Ik zou toch nog een keertje terug gaan naar de huisarts en een doorverwijzing vragen naar de gyneocoloog. Die heeft er misschien nog een andere visie op.

Ik kan me voorstellen dat je haar te jong vind voor de pil, als je dat ziet in het kader van geboortebeperking. Maar niet als je het bekijkt ihkv het probleem van zwaar ongesteld zijn. Dat is echt waardeloos. Toen ik tiener was kampte ik daar ook mee en ik had gewild dat er toen iets aan gedaan werd.

Zou mijn dochter dit hebben, en de pil zou een optie zijn om dit beter te reguleren cq te verminderen, dan zou ik haar zeker groen licht geven.

Je kind wordt er zo door beperkt tijdens haar periode.

Succes met je beslissing/actie, groet, Moppeke

Inderdaad, doorverwijzing

En kijken wat er naast de pil aan mogelijkheden bestaat om haar leven wat minder zwaar te maken.

Ik ben zelf huiverig voor pillen in lichamen die nog volop in de groei zijn, je grijpt toch in in een natuurlijk proces, en wat zijn de lange-termijn-effecten op het voortplantingsapparaat en de borsten van een vrouw?

Vader

Vader

13-03-2011 om 14:30

Tirza (ot)

mèn, daar liep het echt onder de deur door,

HAHAHA!

margot70

margot70

13-03-2011 om 18:02

Hier ook

hier ook een zware menstruatie bij dochter van net 12.
Overdag kan ze met nachtverband toch de dag wel doorkomen. snachts niet. Na veel geknoei met handdoeken, matjes enz gebruikt ze nu snachts van die bedplasbroekjes voor oudere kinderen (van kruidvat).

Ze is er heel erg blij mee, want nu kan zo zonder lekken gerust doorslapen. Misschien ook iets voor jouw dochter?

Fiorucci

Fiorucci

13-03-2011 om 18:20

Toch naar

Wat naar voor zulke jonge meiden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.