Home » Forum » Feestjurk voor grote dochter tips

Feestjurk voor grote dochter: tips?

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder18
Feestjurk voor grote dochter: tips?

Mijn dochter wordt binnenkort 18.
Ze gaat ook nog over een paar maanden hopelijk haar eindexamen halen.

Het leek mij leuk een feestjurk met haar te kopen. En ze vindt dat ook leuk. Eerst had ze kort twijfels, want ze heeft al een jurk: zwart. Voor als ze een concert geeft (met amateurorkesten). Die kan ze eventueel ook bij een begrafenis aan (nog niet gebeurd sinds ze die jurk heeft).

Maar ja, zwart voor haar 18e en voor examenuitreiking in juni...nee.
Ik denk meer aan rood, of blauw.
Uiteraard heeft haar stem de overhand en we gaan gewoon lekker samen winkelen (wil zij ook). Ze is wel een snelle beslisser (in tegenstelling tot mij, zucht), maar naar welke winkels zal ik met haar gaan? (Utrecht e.o.)?

En misschien willen jullie nog meer meedenken.
Ze is niet heel meisjes-achtig. Draagt geen make-up, vrijwel nooit sieraden, is wel enigszins slank maar niet een vetloze spriet (heeft bovenbenen en billen vooral, en lekkere wangetjes).
Meestal draagt ze een saaie zwarte spijkerbroek met een hooggesloten t-shirt (saaaai, staat haar niet zo vind ik). Nooit een rok.
Als ze haar zwarte concertjurk aantrekt is ze werkelijk prachtig.

- volgens haar doet haar school niet erg 'overdreven' bij diploma-uitreikingen, niet gala-achtig. Dat zou ze ook niet echt willen. Dus niet te extreem
- figuur: platte buik, niet zo veel borst, wel wat bil en bovenbeen en bovenarm. Ze is niet groot (net iets boven de 1.60). midden-bruin haar, roze wangen, lichtbruin/groene ogen
- ik denk dat zoiets haar wel zou kunnen staan (lijkt op concertjurk maar dan in rood):
https://www2.hm.com/nl_nl/productpage.0789094002.html - mogelijk is de rok net wat kort. Wat voor panty zou daaronder kunnen?

Ik ben benieuwd wat voor feestjurk jullie ± 18-jarigen hebben of hadden bij hun diploma-uitreiking of belangrijke verjaardag. En vooral wat jullie aanraden / welke winkels we naartoe zullen gaan.

swaen
Wachten

Ik zou vooral nog even wachten tot de nieuwe collectie in de winkels hangt. Dan is er veel meer keus. Nu zul je vooral de resten winterkleding treffen.

Daarna zou ik een beetje volgzaam achter je dochter aanlopen tijdens het winkelen. Keus genoeg in Utrecht lijkt me zo. Ze kiest vast iets waar ze zich fijn in voelt en haar goed en feestelijk staat.

Overigens is het aankomend voorjaar waarschijnlijk het wijde vrouwenpak dat je veel in de winkel zult zien. Mooi hemdje er onder, lekker hakje of juist een paar ferme gympen. Knap, feestelijk, klaar :-)

Moeder18
wachten kan niet

Bedankt voor je reactie. Maar de jurk is in eerste instantie voor haar 18e verjaardag bedoeld en dat is over 2,5 week!

Extra leuk als ze deze dan ook op haar examen-uitreiking aan kan, dat wel.

wil40
Gewoon op pad.

Utrecht heeft genoeg te bieden en je dochter kan vast wat neuzen op internet. Vond ze de jurk mooi die jij had gevonden bijvoorbeeld? Of draagt ze liever een mooie jumpsuit?

rode krullenbol
Umnja ...

Een spijkertuinbroek met houthakkerblouse is zeker 'out of the question'?

Wel jammer, hoor.

Rode krullenbol

Pluis
Haar feestje

Ik wil niet rot doen, maar dit klinkt toch vooral als jouw feestje. Je bent het niet eens met haar kledingkeuze, die is maar saai. Tja, daar is ze puber voor, vooral niet willen opvallen... Dus dikke kans dat als je nu gezellig samen een spectaculaire jurk gaat kopen (wat vast heus heel gezellig is), ze die uiteindelijk niet aan gaat doen bij de diploma uitreiking. Ik zou haar tzt laten kiezen wat ze aandoet samen met haar vriendinnen, dat wisselt namelijk nogal.
Hier bij dochter varieerde het van jongens in afgeknipte spijkerbroek of zelfs een joggingbroek tot een groepje in pak met stropdas en van meisjes in (blote) galajurken tot meisjes in afgeknipte spijker tuinbroeken. En alles wat daartussen zat. Dochter droeg een mooi zwart broekpak uit een stuk (kom, hoe heet dat ook weer? Kom er even niet op...) zonder mouwen, met mooie satijnen strik in de taille. Haar vriendinnen droegen ook iets feestelijks/Nets, maar geen galajurken.
Bij zoon was er al helemaal nauwelijks iemand die iets speciaals had aangetrokken, daar zou dochter met haar outfit al zwaar overdressed zijn geweest...
Bovendien is dit inderdaad de uitverkooptijd voor de wintercollectie, dat wil ze in juli vast sowieso niet meer aan.

Dus als je dochter voor haar eigen verjaardag iets moois wil kopen, prima, leuk, doen, en dat kan dan ook nu, maar niet alvast met de blik op haar diploma-uitreiking.

Pluis
Jumpsuit!

Dat woord zocht ik.
En RK: ja hoor, kan best :-). Maar misschien niet voor de dochter van TS

rode krullenbol
Tip

Vergeet niet dat vintage kledingzaken en websites als marktplaats ook enorm veel keus bieden, zo tussen de spijkertuinbroeken en houthakkersblouses door.

Opgevoed met de wetenschap dat modes altijd wel weer een keer terugkeren, gooi ik zelf eigenlijk nooit iets weg wat nog niet sleets is. Zodoende hoeft mijn dochter de deur niet uit voor een mooie uitdossing.

Rode krullenbol

Lou
Toch nog even vragen

Ik zou toch nog even aan je dochter vragen of ze wel graag een jurk wil krijgen voor haar verjaardag. Want daar twijfelde ze ook al over, omdat ze al een mooie concertjurk heeft. Misschien doe je haar dan wel een groter plezier met een heel ander cadeau.

Tango
Laten gaan

Ik vraag me af of ze wel wil winkelen met je. Het lijkt vooral allemaal jouw keuze te moeten zijn (blauw, rood) en niet de hare. Ik zou haar lekker geld geven en met een vriendin laten shoppen. Dat vond mijn dochter in ieder geval op die leeftijd veel fijner. En wat gaat ze doen met haar 18e verjaardag? Heeft ze dan wel een jurk nodig of misschien liever een mooie broek en een leuke trui of blouse? Verder is het met de examenperiode een heel andere temperatuur dan over 2 1/2 week dus geen idee of ze dan hetzelfde aan kan.
En om over jumpsuits verder te gaan. Dochter hier had met haar diploma-uitreiking ook een jumpsuit aan, een zwarte korte want het was heel warm. Samen met haar vriendin gekocht die ook geslaagd was op dezelfde opleiding. Allebei dezelfde jumpsuit. Vonden ze helemaal leuk.
Met haar 18e verjaardag gaf dochter hier een feest voor vrienden en daar was een jurk helemaal niet zo passend. Volgens mij had ze gewoon een zwarte broek en een shirt aan, ik weet het niet eens meer.
Verder vind ik het jammer dat je zo oordelend schrijft over je dochter: wat ze aan trekt staat haar niet leuk etc. En ook nog haar hele figuur uit de doeken doet.

rode krullenbol
Even voor alle duidelijkheid

Ik schreef weliswaar "Zodoende hoeft mijn dochter de deur niet uit voor een mooie uitdossing.", maar ze mag dat natuurlijk wel!

Rode krullenbol

Moeder18
poeh, even laten bezinken

Nou, even laten bezinken die reacties hoor.
In ieder geval wordt het niet mijn feestjes en mag ze absoluut iets anders kopen. Ze wil geen geld en alleen of met vrienden iets kopen, dat is duidelijk.
De jurk die ik liet zien vond ze leuk (lijkt dus ook op de jurk die ze eerder gevonden had maar dan niet zwart).
Jumpsuit is misschien leuk inderdaad (lijkt me ook leuk staan!) en loslaten dat het ook direct voor haar examen moet zijn is misschien ook wel een goed idee.

Haar figuur uit de doeken doen, tsja ik dacht: ik heb er gewoon geen verstand van wanneer iets ook alweer A-lijn of wat-voor-lijn dan ook heet, misschien hebben jullie zo een beeld. En misschien hoort dat wel bij een Moeder19 of een Moeder nr. 32, jullie weten toch alleen van ons dat we binnenkort in Utrecht willen winkelen en dat ze bijna 18 wordt (en dat ze wel eens meedoet bij een concert)? Laat a.u.b. weten als het toch mogelijk herkenbaar is en dat sommigen van jullie nog maar 3 opties van meisjes in jullie hoofd hebben, dan laat ik de redactie dat deel weghalen.

Ze gaat nog veel meer krijgen voor haar 18e trouwens en ze gaat ook leuke dingen doen.
Iemand nog specifieke tips voor een winkel, webwinkel of een link?

Moeder18
trouwens leuk Rode Krullenbol

Die tuinbroek wil ze denk ik voor deze gelegenheid niet aan ;-)
Maar...verder leuke tips natuurijk!
Bij marktplaats zie ik vaak door de bomen het bos niet meer.
Maar vintage is er hier thuis en bij leuke vintage-winkels ook wel wat!

40er
Dit
Angela67
"vintage" winkels Utrecht

https://www.episode.eu/stores/utrecht/ >> deze ken ik niet, ben er uiteindelijk niet naar toegeweest.

https://www.vintageisland.nl/Adressen-en-Openingstijden/Locations-and-Op... >> heel veel gewone kleding, maar ook een aantal feestelijkere tweedehands spullen.

Verder is starten bij H&M online misschien handig voor haar. Gewoon klikken en kijken wat men aanbiedt. Dan kan ze zich een beeld vormen en vandaaruit verder zoeken.

oh ja dit is ook altijd een leuke winkel om te kijken: https://www.cocon-utrecht.nl/
al was het maar voor wat ze niet zou willen :-).

deze winkel is niet zo groot, maar 'stoer' qua stijl, als ze er iets vindt dan is het vrij origineel: http://www.art-mode.nl/utrecht/
misschien niet 'feestjurkenwinkel' maar wel mooie dingen

gr Angela

gr Angela

Jo Hanna
Figuur: Trinny & Susanna

Als je wil weten wat bij welk figuur past: Google Trinny & Susanna. Ik heb ooit een boek van de bieb geleend en dat met dochter bekeken. De boodschap die dat boek overbrengt is: er is niet 1 goed figuur. Iedereen kan er geweldig uitzien. En dus ook: niet iedereen kan er hetzelfde uitzien. En en passant keer je dus veel over vorm en stijl. Of andersom natuurlijk. Een kleuranalyse vond ik zelf ook heel erg leuk. Wil ik met dochter ook nog wel eens doen. Juist om je eigen smaak te ontwikkelen zijn dit soort dingen heel leuk! Wat past bij mij?

Veel plezier!
Groet,
Jo Hanna

Adelaide
40er

Wat een leuke jurk!
Jammer dat ik het figuur er niet voor heb....

Moeder18
Bedankt zeg!

Fijn wakker worden, lekker veel reacties en hier kan ik zeker wat mee, bedankt!!

(natuurlijk kon ik ook wat met de reacties als 'is het niet vooral jouw feestje' en 'misschien wil ze die jurk niet', want ik heb het nog aan mijn dochter gevraagd. Dat het natuurlijk helemaal geen jurk hoeft te zijn, of dat ze misschien sowieso hier niet per se op zit te wachten en nogmaals dat ze het met een vriend/vriendin kon gaan kopen.)

Ik ga een handige lijst maken, laat haar nog via die links van te voren orienteren (elders opgeslagen, haha) en dan lukt het over een week of twee vast wel! Bedankt!!

Tamar
Peek en Cloppenburg

Voor als je echt op sjiek gaat.

reve
Thuis pas party?

Is het misschien een idee om bij bijvoorbeeld Zalando en/of andere webwinkels een aantal kledingstukken te bestellen die je leuk lijken en dan thuis een 'pas party' te houden met z'n tweetjes. Misschien heb je zelf ook nog wat nodig? Lekker van alles passen (en wat niet bevalt kun je retour sturen), samen wat eten en een leuke film kijken. Ladiesnight!

Moeder18
gelukt!

Nogmaals dank iedereen!
Veel goede tips - ook wel om veel te bestellen en dan thuis te kijken, maar dit vind ik wel veel gedoe geven (ik heb nog nooit iets teruggestuurd eigenlijk).
En een erg leuk idee ook om een keer een kleuranalyse te laten doen. Ga ik wel onthouden. Bedankt Jo Hanna.

Maar goed, het is gelukt! Roze nog wel! Had ik niet per se van haar verwacht maar het staat prachtig. En uiteindelijk is het de Bijenkorf geworden, deze:
Niet zo mini als op de foto trouwens

https://www.debijenkorf.nl/nikkie-jori-fijngebreide-mini-jurk-met-ruches...

Zware stof.
Wel nog een hemdje onder gekocht.

Suze
Mooi

Mooie jurk hoor!

En een hempje eronder dat je niet ziet?
Of vond ze hem te bloot?

Moeder18
hempje wel te zien

Bij het borstgedeelte lubbert het een heel klein beetje en is het ook wel heel diep uitgesneden. Verder dan een beetje decolleté. Dus een mooi donkerblauw hempje gekocht bij de Sissy Boy, kant-achtig aan de bovenkant. Mooi. Zwarte of donkerblauwe panty eronder (en zwarte beetje hoge veterschoenen heeft ze al)

rode krullenbol
Ik wil niks zeggen, maar ...

De schoenen die het model draagt zouden werkelijk ongelófelijk goed staan onder een spijkertuinbroek met houthakkersblouse!

Leuke jurk trouwens.

Rode krullenbol

Moeder18
wat grappig Krullenbol!

Laat eens weten waar jouw liefde voor tuinbroeken en houthakkersblouses uit voortkomt. Ik ben benieuwd! :-)

Tamar
Mooi!

Echt een prachtige jurk voor een grote dame.

rode krullenbol
Geheel terzijde

"Laat eens weten waar jouw liefde voor tuinbroeken en houthakkersblouses uit voortkomt."

Mezelf kennende zal het vermoedelijk een (soort van) daad van verzet zijn. Zie:
https://youtu.be/eqKckckH4A0

Rode krullenbol