Home » Forum » Geen sexy bijbaantje pardon

geen '' sexy'' bijbaantje ...pardon ?!

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
joe
geen '' sexy'' bijbaantje ...pardon ?!

Hoi medeouders,

Wij hebben 3 dochters en ze zijn alle drie anders, 1 is het huis al uit...2 wonen er nog thuis ( respectievelijk 21, 17 en 15 jaar oud ) de oudste studeert en woont met 2 andere meiden op een gedeeld app.
Het gaat nu over onze meid van 17, net geslaagd voor haar VWO en heeft nog geen idee wat ze moet/wil na haar examen.
Het liefst had ze nog een schooljaar gehad:) daarnaast heeft ze het idee dat zij de enige is van haar vriendenkring die er niet reikhalzend naar uitziet 18 jaar te worden.
Ze is vrolijk, gaat uit en heeft vrienden.
Dit even kort om aan te geven hoe het gaat.

Ze heeft nog nooit gewerkt, en begint volgende week voor het eerst bij onze ambachtelijke slager om de hoek. Hij heeft haar gevraagd om bij hem te komen werken voor 2/3 dagen per week,hij vindt het fijn om jonge mensen, schoolverlaters, aan een werkomgeving te laten wennen.
Ik vind dat fantastisch en was daarom ook enthousiast en heb haar dat voorgelegd.
Aanvankelijk was ze wat afwijzend o.a omdat ze half vegetariër is :) en ze vindt het spannend.
Enfin, vandaag heeft zij de knoop doorgehakt en heeft besloten '' er voor te gaan'' Ik ben zo trots op haar.
Maar toen ze haar vriendinnen vertelde dat ze ook een baantje heeft, reageerde het merendeel wat snuivend ; '' Slagerij ?" gadverdamme ! "
Ik vind dat zo flauw! Ze heeft het gevoel dat zij zich moet verantwoorden, ik vind dat niet normaal hoor en wilde dit even kwijt.
De meeste van haar vriendinnen hebben al wat werkervaring in de Horeca, en EkoPlaza winkels, de Coffeecorner, Bagels and Beans etc...
Ik ben heel trots op haar, het enige waar ik mij een beetje zorgen overmaak is dat zij zich niet verwond aan de snijmachines of slagersmessen. EW :(

liefs van Joe X

Pirata
Ach

Het lijkt mij een heel leerzame bijbaan.
Mijn zoon werkt ergens in een magazijn, is ook niet heel sexy... ik hoop dat ze zich niets aantrekt van die meiden?

Rosie
de snuivende vriendinnenreactie

Ik vind dit een mooie oefening in "ene oor in, andere oor uit, laat van je afglijden".

AnnaNiem
Loslaten

Precies, het ene oor in, het andere uit. Loslaten. Al snap ik niet zo goed waarom dat bijbaantje bij een slager voor een kritische, beperkte vleeseter via jou geregeld moet worden. Draai de geldkraan wat strakker dan wordt de nood voor een baantje vanzelf groter dan gaat ze vanzelf op zoek naar een baan die beter bij haar past en komt ze ook tot ideeën over haar studie en toekomst.

Flanagan
Relativeer

De slager zegt dat hij graag schoolverlaters werkervaring wilt meegeven, wilt zelf een goedkope kracht.
De vriendin in de horeca moet met zware dienbladen lopen en kent vaak late avonden.
De ekoplaza is zo stil dat de uren niet lijken te verstrijken.
En bij Bagel and Beans moet je ook met een scherp mes de Bagels snijden en je benen uit je lijf lopen of oppassen dat je je brandt aan de stoom van de hete koffie.

Zelf werkte ik in een lingeriezaak. Leuke kortingen etc. Maar ik mocht ook aan eind van de dag de naar zweet stinkende pasruimtes stofzuigen en gedurende de dag opletten of er niets gestolen werd. Elke baan heeft zijn keerzijde.
Aan je dochter om te ervaren of ze dit werk leuk vindt.

Phryne Fisher
Erger

Op mijn 15e en 16e werkte ik in zomervakanties op een atelier waar steunkousen werden gemaakt. Betaalde 200 gulden per week wat destijds echt bijzonder goed betaald was voor een 16-jarige. Je kunt het alleen niet op school vertellen :-)

Flanagan
Konijn

@AnnaNiem, soms loopt dat zo; je koopt wat vleeswaren bij de slager en klets wat over je kinderen en dan verschijnt er een konijn uit de hoge hoed.
Ik krijg niet de indruk dat Joe voor dochter heeft lopen lobbyen; het kwam op hun pad.

Kopzorg
Heel herkenbaar Flanagan

Wonend in een klein dorp heb ik ook regelmatig de vraag gehad van diverse ondernemers of mijn kinderen nog een baantje nodig hadden.
Dochter werkt inmiddels ergens wat ze, via een bekende, zelf geregeld heeft.
Dat is ook wat ik graag zie, een puber die zelf haar baantje regelt.
Jongste heeft nog geen baantje, is nog jong (net14) en door zijn NAH is vakken vullen bij de super nog geen optie.
Misschien dat ik voor hem wel help met regelen. Ik ken veel ondernemers, kan misschien het pad voor zoon wat minder hobbelig maken, wie weet.....

Bij de slager werken is een heel normale bijbaan, net als de supermarkt en de Hema.
Horeca heeft onder de pubers een wat hipper imago maar soms wel onmogelijke tijden en bij plotselinge drukte mag je gewoon nog 5 uur langer blijven ook al stond je gepland van 9.00 tot 14.00 uur.
Bijbaantje is voor naast de studie en moet de studie niet belemmeren., adhoc 5 uur langer werken gooit dan de planning in de war.

Dit soort verhalen hoor ik alleen van tieners met een horeca baantje. De tieners bij de supermarkt draaien hun geplande uren, misschien een uurtje langer en zijn dan klaar.

40er
Sexy bijbaan?

Dan denk ik al snel aan Hooters om te werken.
Een (bij) baan hoeft toch niet sexy te zijn? Als het verdient en je vindt het leuk, prima toch! Zoonlief heeft hier een tijd folders gelopen. Wel hadden wij de voorwaarde, minimaal 3 maand proberen. Vind je het dan nog niks, dan mag je stoppen. Soms moet je ook even wennen aan iets.

Mijntje
vrienden

Dit is meteen een goede test om te zien wie haar werkelijke vrienden zijn, degenen die er niet moeilijk over doen. Het lijkt me heel leerzaam en altijd leuk om later te kunnen vertellen.

Kopzorg
Denk dat sexy hier anders bedoeld is

Als in: aantrekkelijk, iets waar je in je vriendenkring mee voor de dag kan komen, dat het baantje een zekere status heeft.

Werken in de bollen had hier vroeger ook een beetje suf imago, in een winkel werken gaf meer "aanzien".
Tot de HEMA bedrijfskleding in voerde, knalgele jasschorten in 1 maat, waarin de fragiele pubers er in een klap uitzagen als vormeloze meisjes met een vale teint (door de weerkaatsing van dat geel op de gezichten). Toen was de HEMA ook ineens uit de gratie, want wie wilde er nu door klasgenoten gezien worden in die onflatteuze schorten? Stel je voor dat die leuke jongen uit 4b je zou zien in zo'n hobbezak uniform.
Kon je beter anoniem in je ouwe plunje bollenpellen.

Jo Hanna
Eerste reactie eruit flappen

Volgens mij flappen ze hun eerste reactie eruit en zal het ze verder spreekwoordelijk worst wezen. Ik heb als jonge tiener bij familie in de slagerij gewerkt. Ik had er wel wat moeite mee. Ik vond het stinken, al dat vlees. Mij familieleden roken er voor mijn gevoel ook altijd naar. Maar ach, het went en het is maar een bijbaantje. Ik zou het gewoon doen: de slager klonkt als een prettig persoon voor een beginner. Dat zou ik heel zwaar meetellen.

Groet,
Jo Hanna

joe
dank Forummers!

Dank voor jullie reacties, vaak ook grappige:)
De slager is iemand die wij al 3o jaar kennen, hij begon als 14 jarige in de slagerij van zijn ouders waar wij destijds al onze vleeswaren haalden.
Ondertussen heeft de zaak al jaren geleden overgenomen en is inderdaad een erg aardige, vrolijke man.

Ik heb zeker niet lopen '' lobbyen'' maar zoals Flanagan al aangaf, deed ik weer boodschappen bij de slager en toen begon hij er zelf over.
Dit heb ik doorgegeven aan mijn dochter en erbij gezegd, wat ze ook zou besluiten dat ze naar hem toe moest gaan om op zijn aanzoek terug te komen.
Nou, na 2 dagen nadenken is zij naar hem toe gegaan, er volgde meteen een gesprekje en overmorgen begint ze :)

Voor mij zelf telt zwaar dat het een fijn team is, er hangt een goede sfeer, de mensen die er werken zeggen onafhankelijk van elkaar dat ze met veel plezier daar werken. En de slager is dus een prettig persoon.

Dank jullie allemaal voor jullie input

X Joe

Kaaskopje
Sexy

Die sexy banen zijn ook niet klokje rond 'sexy' hoor :-). Mijn dochter staat bij wijze van spreken met klotsende oksels bij 30 graden (en dit jaar meer) een bestelling uit te voeren bij een hete oven om vervolgens een gezond broodje klaar te maken voor iemand in de winkel. Het is gewoon hard werken, net als bij een slager.

BP
Leuk team is belangrijk ja

Mijn dochter heeft ook een viertal jaar bij de slager gewerkt en vond dat net heel leuk werken. De interactie met de klanten, mensen die je na een maand kennen en dan een praatje willen maken. Als ze 's avonds thuiskwam dan rook ze wel wat naar de slager maar na een douchebeurt was dat ook weer weg. Diegene die bij de Hema werkt ruikt waarschijnlijk ook naar Hemaworst :). Met andere woorden, dat hebben zoveel bedrijven.

En het is inderdaad hard werken maar ook dat is niet erg en ook niet apart. (Met kerstmis vaak een leuk extra zakcentje omdat er dan veel fondue/gourmetbestellingen extra komen wat een nachtje doorwerken betekent)

@Emma
Vriendinnen

Die vriendinnen zullen er snel genoeg achter komen dat een horecabaantje helemaal niet sexy is, als ze het niet al weten. Bijbaantjes zijn nooit sexy, hoe komen ze erop ;-)!

Flanagan
Lekker cool

De slagerij is itt tot de rest juist lekker koel, aangenaamd pluspunt in een warme zomer.
En in de vitrine bij de bakker zoemden diverse wespen. Ik had het met de verkoopsters te doen want ik huiver voor wespen.

BP
Cool vs koel

Ja, koel is het er Flanagan! In bepaalde tijden,,
droeg mijn dochter zelfs van dat thermoondergoed