Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Goede multivitamine 12+

Ik ben op zoek naar een goede multivitamine voor kinderen van 12+

De boost 12+ van Davitamon wordt hier niet lekker gevonden ;-( (aardbeiensmaak kauwtabletjes)

Ik zie niet zo heel veel alternatieven voorbij komen. 
Het liefst geen capsule, maar gummy achtig of kauwtablet achtig iets.

Heel benieuwd naar jullie ervaringen.


Is er een reden waarom je ze een eigenlijk onnodige multi vitamine wil geven?

bij een gevarieerd eetpatroon, is dat helemaal niet nodig. Zeker niet bij 12+, gevarieerd is wat anders dan volledig volgens de schijf van 5, of alleen gezond.

Bijna niemand in NL heeft een vitamine tekort, behalve bepaalde specifieke groepen met een specifiek advies als vitamine d of k. 

Komen ze nooit in de zon dan en eten ze alleen maar chips, koek en snoep?

Leer ze tabletten slikken, dan maakt de smaak verder niet veel uit. Verder zijn duurdere niet perse beter, dus ik zou gewoon een grote pot kopen van het kruidvat of een ander huismerk. 
(en ja hier werd ook niet altijd gezond  gegeten, dus ik snap wel de behoefte om een multivitamine te geven aan je puberkinderen).

Gladde dragees proberen en met een hap yochurt of kwark doorslikken zonder er op te kauwen. 

Onze pubers zijn helaas ook nogal kieskeurige eters. En de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit wordt hier niet gehaald. Als multivitamine krijgen ze hier nog steeds de 3+ gummies, zo veel verschil maakt dat allemaal niet. En ze hoeven ook niet de hele daghoeveelheid uit zo’n pilletje te halen. Gewoon Kruidvat huismerk.

lucovitaal multivitamine gummies 
Vaak 1+1 bij Kruidvat.

since wenn hoort medicatie lekker te zijn?

Misschien heeft Mooon wel een kind dat moeilijk eet of ziek is, mentaal beperkt ofzo? Anders zou ik het probleem ook niet zien van multivitamines die niet zo lekker zijn. 

Etos heeft multivitamine gummies met sinaasappelsmaak.

Abcdefghijklmnooqrstuvwxyzdoenooknogmee schreef op 12-02-2024 om 18:28:

since wenn hoort medicatie lekker te zijn?

Sinds wanneer is een vitamine medicatie?

Gewoon kruidvat eigen merk tabletten laten slikken. Smaakt nergens naar en is met een slok of hap appelmoes/yoghurt weg. Sowieso handig om je kind te leren pillen slikken, mochten ze ooit medicatie innemen.  En anders de etos sinaasappelsmaakgummies.

Tabletten heel doorslikken kun je oefenen met M&M's. Achter op je tong leggen, slokje water, weg.
Daarna maakt de smaak niet meer uit.

https://www.apotheek.nl/instructies/slikken-van-medicijnen
Als het al pubers zijn, hoog tijd dat ze gaan oefenen. Iedereen kan het eigenlijk leren.

Mijn vriend koopt voor zijn kinderen altijd wat in de aanbieding is 🤣. 
Zijn kinderen zijn altijd snel ziek, veel oorontstekingen, gewoon niet fit etc. Waren altijd moeilijke eters. Sinds een paar jaar krijgen ze ook een multivitamine ter ondersteuning en sindsdien zijn ze eigenlijk amper nog ziek. Alleen als er griep rondgaat pikken ze wel eens wat op. 

Alle multivitaminen zijn goed. Het zijn simpele stoffen die niet duur zijn en massaal geproduceerd worden. Ze worden uit dezelfde verpakkingen gehaald door iedereen die een potje vitaminen samenstelt, of het nu Lidl is of Davitamon.

Duurbetaald zijn wel de merken, zodat men denkt dat men iets goeds koopt en de producent lekker rijk wordt!

Veel mensen zien de prijs als een indicatie dat een product goed is, maar dat geldt niet voor dit product (en voor veel producten niet). De EU houdt toezicht.

Ik zou ze gewoon de dragee geven en een glas water: geen onzin nu.

Mensen denken vaak 'hoe meer vitamines hoe beter', maar dat is absoluut niet zo. Bij sommige vitamines is een overdosis niet grappig. In het afgelopen jaar heb ik dat bij twee mensen in mijn omgeving gehoord: 

- een familielid (ze trilde de hele tijd, veel hoofdpijn, ik weet niet wat nog meer): na bloedonderzoek bleek de te grote hoeveelheid vitamine de boosdoener. Komt nu langzaam weer goed
- een kind met syndroom van Down van wie de ouders ook achteraf gezien veel te veel gaven. Ze wisten echt niet meer wat er aan de hand was, gingen al naar een specialist, want het kind kon bijna niet meer lopen, kwam haast niet vooruit. Mini-stapjes (is een puber en liep voorheen prima). Klaagde over buikpijn. Wilde veel slapen. Oorzaak ontdekt: overdosis van een B-vitamine (weet niet meer welke).
Het is nu een paar maanden later, is wel goedgekomen maar heeft maanden gekost.

Let dus wel op.


Edit:

zie ook: https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-te-veel-vitamines-slikken-schadelijk.aspx

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.