Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Hoeveel activiteiten hebben jullie pubers?

Nav en ander topic en opmerkingen die mijn dochter kreeg van een docent vraag ik me af wat jullie kinderen allemaal doen buiten school ( en Hoevelaken tijd er aan school wordt besteed)? Mijn dochter kreeg de opmerking dat haar schema onrealistisch was maar ik vind dat ze tijd genoeg heeft, ze zit nog genoeg op haar telefoon.  

Haar schema:
Maandag: school tot 15.10 en trainen van 19.30 21:30

Dinsdag: school tot 13.10 ( soms moet ze om 15.10 terug naar school voor mentoruur en is dan om 15:55 uit en bijbaan van 18:00 tot 23:30.

Woensdag: school tot 15.55. Werken tussen 18.00 en 22:30

Donderdag school tot 15.55
Training geven.van 17.30 tot 19.00 en dan zelf trainen tussen 19.00 en 20.30

Vrijdag: school tot 15.10
Werken 18.00- 22:30
( meestal werkt ze 2 van de 3 dagen dus 1 valt weg). Daarna naar vrienden. 

Zaterdag: tussen 9.00 en 10.00 wedstrijd van de meiden coachen.  Hier is ze meestal om 13.00 van terug dan gaat eigen wedstrijd spelen van 13.00 15.30 . Daarna iets met vrienden.

Zondag werken in de kantine van 11:30 tot 18.00. 

Ze gaat nog 1 a 2x per week met een vriendin naar de gym. Dat doet ze wanneer het uitkomt maar nooit op maandag en donderdag.  Vaak op zondagochtend en woensdag als ze vrij is.  Ik vind dat ze het niet extreem druk heeft maar wat vinden jullie?


wat een bezig bijtje !Maar wat vindt ze zelf, trekt ze het allemaal, zijn de cijfers voldoende? Wat werkt ze al veel, hoe oud is ze?

Het boeit volgens mij niet zo of anderen het veel vinden. Krijgt zij energie van de activiteiten? Voelt het voor haar niet teveel? Werkt ze omdat ze het wil of is het een noodzaak om de basics te kunnen voldoen?

Kimdekim

Kimdekim

04-01-2024 om 11:19 Topicstarter

ella1970 schreef op 04-01-2024 om 11:16:

wat een bezig bijtje !Maar wat vindt ze zelf, trekt ze het allemaal, zijn de cijfers voldoende? Wat werkt ze al veel, hoe oud is ze?

Ze is 16. Ze haalt voldoende cijfers en vindt zelf dat ze het niet mega druk heeft.  Ze werkt maar 2 van die 3 avonden alleen als er heel veel zieken zijn draait ze er 3. Of in de vakantie.  

Kimdekim

Kimdekim

04-01-2024 om 11:20 Topicstarter

Envelop schreef op 04-01-2024 om 11:19:

Het boeit volgens mij niet zo of anderen het veel vinden. Krijgt zij energie van de activiteiten? Voelt het voor haar niet teveel? Werkt ze omdat ze het wil of is het een noodzaak om de basics te kunnen voldoen?

Ze werkt omdat ze graag val op vakantie wil,  of naar feestjes wil,  van dure kleding houdt en van nog duurdere make up

Kimdekim

Kimdekim

04-01-2024 om 11:21 Topicstarter

Kimdekim schreef op 04-01-2024 om 11:20:

[..]

Ze werkt omdat ze graag vaak op vakantie wil, of naar feestjes wil, van dure kleding houdt en van nog duurdere make up

mijn zoon kreeg dezelfde opmerkingen van school toen hij 4x per week trainde en hele weekenden toernooien en competitie had.

Het argument van school was dat er ook ontspanning en vrienden moesten zijn. Tja zei mijn zoon dan: dit zijn mijn vrienden, zelfs buiten al die uren hebben we contact. Hier op school begrijpt niemand wat topsport inhoud.

Ik zou het voor mijzelf en mijn kinderen een extreem vol geplande dagen vinden. Op die leeftijd naast school en toch ook wel huiswerk, of volgt ze een opleiding waar al het huiswerk op school al is gedaan? Twee lange avonden werken en nog een heel dagdeel op zondag, vind ik veel. Maar zoals hier al wordt geschreven, dit is heel persoonlijk. Als zij hier erg van geniet en het geeft haar energie en op school gaat het goed, dan zie ik geen probleem.

Ik zou het voor mijn dochters niet willen want in mijn optiek gaat school en ontspanning voor werken. Dus geen baantje doordeweeks en die tijd gebruiken om even te doen wat ze willen zonder dat het een verplichting is. Als volwassenen zullen ze lang genoeg in het vaste stramien van werken moeten meedraaien. 

Maar het gaat uiteindelijk om hoe jouw dochter het ervaart en hoe jullie het zien als ouders.

Ze heeft zo te zien nooit eens een dag helemaal vrij, ik zou dit teveel vinden. 

Mijn pubers zouden zo'n schema niet hebben volgehouden. 2x per week trainen, zaterdag wedstrijd en zondag een paar uur werken was wel echt de max. De tijd na school ging op aan huiswerk. Misschien woont jouw dochter dicht bij school?  Die van mij moesten in die tijd bijna 10 km enkele reis naar een van school fietsen en als ze eens met iemand mee naar huis gingen om samen huiswerk te maken of om aan een groepsopdracht te werken dan kon de terugreis zomaar 15 km zijn.  Ze hadden een goede conditie dus er is menig pr verbeterd op de rit naar huis maar toch...... De dag was wel over na 20 km fietsen, hele dag school en huiswerk maken en dan 2x per week sporten. 

Ik zou het ook te druk vinden. Toen ik 18 was en studeerde werkte ik er vier avonden in de week bij (weekenden vrij) en school leed daar wel echt onder. Toen ik een rustiger baantje vond en minder uren ging werken merkte ik dat pas. Maar wie weet gaat het jouw dochter gemakkelijker af, dat kan ook natuurlijk.

Kimdekim

Kimdekim

04-01-2024 om 11:49 Topicstarter

Ze maakt niet veel huiswerk maar redt school gewoon.  Als ze niet werkt doet ze niks.  Het werk in de kantine is alleen tijdens het voetbalseizoen.  Ze vindt dat heel gezellig maar misschien stopt ze daar mee volgend jaar.  Ze zit nu in 5vwo dus volgend jaar examenjaar.  

Kimdekim

Kimdekim

04-01-2024 om 11:50 Topicstarter

Bakblik schreef op 04-01-2024 om 11:41:

Mijn pubers zouden zo'n schema niet hebben volgehouden. 2x per week trainen, zaterdag wedstrijd en zondag een paar uur werken was wel echt de max. De tijd na school ging op aan huiswerk. Misschien woont jouw dochter dicht bij school? Die van mij moesten in die tijd bijna 10 km enkele reis naar een van school fietsen en als ze eens met iemand mee naar huis gingen om samen huiswerk te maken of om aan een groepsopdracht te werken dan kon de terugreis zomaar 15 km zijn. Ze hadden een goede conditie dus er is menig pr verbeterd op de rit naar huis maar toch...... De dag was wel over na 20 km fietsen, hele dag school en huiswerk maken en dan 2x per week sporten.

Inderdaad 10 a 15 minuutjes fietsen van school

Kimdekim schreef op 04-01-2024 om 11:49:

Ze maakt niet veel huiswerk maar redt school gewoon. Als ze niet werkt doet ze niks. Het werk in de kantine is alleen tijdens het voetbalseizoen. Ze vindt dat heel gezellig maar misschien stopt ze daar mee volgend jaar. Ze zit nu in 5vwo dus volgend jaar examenjaar.

Heeft ze niet de behoefte om haar kennis bepaalde vlakken te vergroten? Weet ze al wat ze wil gaan studeren? Wil ze daar niet op voorsorteren?

Werken en taken doen in de kantine leveren goede ervaring op dus ik zie daar ook wel de meetwaarde van, trouwens. 

Persoonlijk vind ik het wel een erg druk schema maar zolang ze zich er goed bij voelt en haar cijfers voldoende zijn, maakt het weinig uit wat buitenstaanders ervan vinden. Ik neem aan dat ze wel zal minderen met activiteiten zodra ze merkt dat het toch teveel wordt?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.