Home » Forum » Masturberen zoon

Masturberen zoon

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lysanne
Masturberen zoon

Mijn vraag/probleem is 2-ledig...
Ik ben een alleenstaande moeder (weduwe) en heb een puber zoon & dochter. Het overlijden van mijn man (hun vader) heeft een behoorlijke naslag gehad op ons gezin.
Mijn zoon was hierdoor een hele stille jongen en zat vaak dagen op zijn kamer. Contact met vriendjes is er ook nauwelijks.
Alleen de laatste tijd merk ik heel erg dat hij aan het puberen is.
Naast dat hij soms heel kribbig is, merk ik ook dat hij ineens zich seksueel aan het ontwikkelen is.
Nu hoort dat erbij en dat vind ik ook helemaal niet erg maar het is wel erg ongeremd.
Laatst liep ik zijn kamer binnen en toe lag hij te masturberen. Daar leek het tenminste op, want hij lag op zijn buik met zijn handen bij zijn kruis heen en weer te rijden. Ik ben meteen weer weg gegaan want wilde niet dat hij zich zou schamen. Het valt mij alleen op dat hij steeds vaker aan zichzelf zit. Ook op momenten dat het niet echt handig is zeg maar. Hij zit dan bijvoorbeeld op de bank met zijn hand in zijn broekzak aan zijn piemel. Waarschijnlijk denkt hij dat het niet opvalt maar ik zie heel goed dat hij het doet. Laatst merkte ik op toen ik de was aan het doen was, dat er zelfs in één van zijn spijkerbroeken een gat zit in zijn zak.
Ik heb er tot nog toe niets van gezegd omdat ik dacht dat het een fase zou zijn, maar hij gaat het steeds vaker doen. Van de week zat hij weer op de bank met zijn hand in zijn zak te “wrijven”. Ik kon op een gegeven moment zien dat hij een erectie had in zijn broek. Ik vind het onprettig, zeker als mijn dochter ook in de kamer is. Ik heb een kussen op zijn schoot gegooid en hem aangekeken. Hij werd boos en is naar boven gestampvoet. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Ik zou het vervelend vinden als er een keer bezoek is en hij denkt dat niemand ziet wat hij aan het doen is.

Het tweede punt waar ik moeite mee heb is dat hij het niet echt nauw neemt met zijn hygiëne. Klaarblijkelijk komt hij klaar (ejaculeert) hij van het masturberen maar ruimt dit niet op. Sterker nog, ik tref heel vaak dit soort vlekken aan op zijn beddengoed en (onder)broek. Ik heb meerdere keren 'tactisch' een doos tissues of wc-rol neergezet op zijn kamer, maar die worden niet gebruikt. Het probleem is dat ik het soms echt opmerk. Dat ik het ruik zeg maar. Vaak probeer ik het lief te brengen onder het mom van: "ga je zo nog ff lekker douchen" of "trek zo ff een frisse boxer aan", maar vaak nul op request. Nu hij steeds frequenter gaat masturberen, valt mij steeds vaker op dat hij sneller "minder fris" ruikt. En steeds vaker tref ik bevlekte kleding en beddengoed aan. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet.

AlisonH
Serieus

Mocht dit een serieuze vraag zijn: masturberen op die leeftijd is normaal, veel masturberen ook, maar dat is een prive-zaak waar anderen niet mee geconfronteerd hoeven te worden. En dat zul je hem gewoon moeten vertellen. Lieve zoon, prima dat je dat doet, heel normaal maar niet beneden op de bank en gebruik tissues of iets dat je meteen in de was gooit. En dan klopt mama voortaan aan en wacht op toestemming om binnen te komen.

juf Ank
precies

Kwestie van even duidelijk over communiceren: vertel hem kortweg de regels waar je wilt dat hij zich aan houdt want hij is blijkbaar wat ongevoelig voor subtiele aanwijzingen.
Ik vond trouwens je manier van laten zien dat je dit niet wenst; het gooien van een kussen en alleen even aankijken een hele goeie. Dat hij even boos wordt: prima. Ik denk wel dat hij dan snapt waar het over gaat en dit voortaan niet meer doet?

Tango
Bespreken

Ik heb het idee dat je het lastig vindt om erover te praten en het daarom met een omweg doet waardoor je niet duidelijk bent voor je zoon.
Ik zou zeggen noem het beestje bij de naam en dan natuurlijk niet waar zijn zus bij zit, maar gewoon een keer bij het naar bed gaan o.i.d. Benoemen dat je begrijpt dat hij het fijn vindt om aan zichzelf te zitten en met zijn piemel (of hoe jullie het ook noemen) te spelen. Dat dat prima is maar niet beneden als anderen erbij zitten en dat als hij ejaculeert hij dit even opruimt met een tissue en indien nodig schoon ondergoed aantrekt, doucht etc.
En inderdaad kloppen voordat je binnen komt in zijn kamer, en wachten tot hij antwoord geeft of je binnen mag komen. Ik vind het bij pubers sowieso not done om nog zonder kloppen binnen te komen.

pedagoogje
normaal

Probeer een gesprek aan te gaan waarbij de grenzen worden aangegeven hierdoor proberen het gedrag te verbeteren. Het is wel belangrijk om zijn eigen wereld probeert te ontdekken. maar dan op een manier waarbij niemand anders er last van heeft. Het kan wel zijn dat hij bozer reageert vanwege overlijden van zijn vader. misschien heeft hij last van het overlijden van zijn vader, waardoor op dit moment zijn gevoelens kan uiten en mogelijk het masturberen een ontspanning of afleiding is.

just-me
ontdekken van het lichaam

Ik denk dat het er toch wel bij hoort. Ik loop overigens niet zomaar een kamer binnen en klop altijd even op de deur. Ik vind wel dat je kunt uiten dat je gerust begrijpt dat die behoefte er is, maar dat wanneer hij dit wenst te doen, dit maar doet op een plek waar hij alleen is en een ander daar niets van hoeft mee te krijgen.
Vind ook niet meer dan normaal dat je kunt zeggen dat hij gebruik maakt van een wc rol of handdoekje en uiteraard dit ook netjes opruimt.

Houdt het vooral luchtig.

Papa Ernst
NIET MEE BEMOEIEN!

Mijn zoon en ik hadden een hele open relatie, en we vertelde elkaar alles. Echter waren er dingen waar ik mij ABSOLUUT NIET mee mag bemoeien, dit was er een van.

Ik zou zeggen laat hem lekker en bemoei je er vooral niet mee. Hij vind zijn eigen weg wel

moedervanjoep
Praten

Allereerst even een vraag aan AlisonH, waarom zou iemand hier niet serieus?
Ik vind het erg vreemd om iemands persoonlijke verhaal in twijfel te trekken.

Lysanne, Ik weet niet hoe oud je zoon is.
Bij mijn zoon (12) hielp het prima om met hem te praten en de dingen gewoon bij de naam te noemen.

AlisonH
Moedervanjoep

Omdat er vooral tijdens vakantieperiodes nogal eens erg expliciete seksuele vragen/verhalen worden geplaatst van mensen die je ervoor en erna nooit ziet. Meer om reacties uit te lokken dan iets anders. Het was meer een disclaimer dan een echt twijfelen aan het verhaal.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.