Home » Forum » Met elkaar bezig zijn

Met elkaar bezig zijn

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
QB
Met elkaar bezig zijn

Ik hoor dat steeds vaker (ook hier op OOL), maar nu dus ook van mijn eigen dochter.
17 jaar, stapelverliefd op een knul van 18. Ohh leuk zeg ik, heb je verkering? Neeee, zo ver is het nog lang niet. We zijn met elkaar bezig, hij wil het rustig aan doen.

Wat houdt dat nou toch in? Je bent toch verliefd of je bent het niet? Hoezo moet (hij in dit geval) nog ontdekken of ie wel verliefd is? Bij ons was het vroeger verliefd = verkering, of niet.

Hopelijk kan iemand deze oude tang uitleggen wat dit is, hahahaha!

wil40
Hij zegt het.

"Rustig aan doen". Als je verkering hebt ben je bezet, je dochter en vriend zijn dat niet.
Verkering en dan "huisje, boompje, beestje", dààr zijn ze nog niet mee bezig.

Geen gedoe als de relatie toch niet leuk blijkt te zijn, geen uitmaken, er is officieel niets. Misschien komt er volgende maand iemand op je pad die tóch leuker is. No hard feelings.

QB
Wil40

Oke, maar wat ik dan niet snap, als je verliefd bent wil je toch juist elkaars "bezit" zijn? Is de liefde dan daarna over dan maak je het uit, toch?

Dendy Pearson
Andersom

Ik ken het andersom. Dan zijn ze 16 en dan hebben ze een ‘relatie’. Altijd rekening houden met elkaars agenda. Ik ken zelfs een meisje dat op haar 16e een half jaar buitenland liet schieten, want ze had een relatie.

Kon me er niks bij voorstellen. Op die leeftijd rommelden we allemaal zo’n beetje rond. Wij hadden gewoon verkering, relaties kregen we pas rond ons 20e

Triva
maar

je zegt dat je dochter stapelverliefd is, je zegt niet dat HIJ stapelverliefd is....

Triva
en daarbij

Sommige mensen zijn verliefd of niet. Er zijn ook mensen die nooit in dat stadium van stapelverliefd komen en die doen het dus rustig aan. Wat voel ik voor de ander?

QB
Trivia

Dochter is idd stapelverliefd, en hij vindt haar ook meer dan leuk, maar wil het rustig aan doen. Ik denk dan; je bent verliefd of je bent het niet. Meer smaken zijn er toch niet? Dus je wilt of een relatie met elkaar, of niet.

Pom
Smaken

Zeker, je bent verliefd of niet. Maar hoe je die verliefdheid invult zal per persoon verschillen. Zou het kunnen dat ‘hij’ dat zo bedoelt? Dus dat je elkaar af en toe ziet, of juist dagelijks? Dat je ook andere mensen ziet met wie je ‘bezig’ bent? Dat je naar de buitenwereld communiceert dat je een relatie hebt, of juist niet. Het hoé zeg maar, ipv het wát.

Groet Pom

Lou
Nog niet gevraagd

Volgens mij is het de fase waarin het bijna 'aan' is maar misschien gaat het wel helemaal niet aan, dat kan dan natuurlijk ook nog. De ene heeft het nog niet gevraagd en de ander heeft nog geen ja gezegd.

Dat hadden wij vroeger ook toch, alleen noemden we het anders? Je was verliefd, wist alleen nog niet of hij dat ook was, maar het was al wel min of meer gezellig samen, en op een dag vroeg hij je verkering en zei je ja en toen pas was het aan. Die fase daarvoor was je, zoals ze nu zeggen, 'met elkaar bezig'. Dat is de extra smaak die we dus volgens mij vroeger ook al wel hadden, alleen niet met zo'n duidelijke term ervoor.

wil40
QB

"Oke, maar wat ik dan niet snap, als je verliefd bent wil je toch juist elkaars "bezit" zijn? Is de liefde dan daarna over dan maak je het uit, toch?"

Dus koppel je "verkering" gelijk aan "bezit".
Daarin begrijp je zijn denken dus niet helemaal. Nee, hij heeft geen verkering en wil niet je dochters bezit zijn. Hij vindt haar leuk, lief, aardig, mooi en brengt graag tijd met haar door.
Als hij dat niet meer zou willen valt er niets uit te maken.

Lilian1
Dochter

Zei eerst ook, ik zie een jongen. En pas paar weken later...het is officieel nu mijn vriendje hoor

Alkes
net als Lou

Ik herken het ook van vroeger, alleen noemden wij het anders.

Lizza
100 redenen

Er kunnen zoveel dingen spelen. Misschien durft hij geen 'verkering' te hebben omdat hij denkt dat daar allerlei dingen bij horen waar hij nog niet aan toe is. Misschien is hij bij haar een andere versie van zichzelf dan bij zijn ouders of zijn vrienden en wil hij dat gescheiden houden (wat misschien niet kan als je verkering hebt). Misschien heeft geen van zijn vrienden verkering en wil hij daar niet van afwijken. Misschien is hij nog nooit verliefd geweest en vind hij het eng om daaraan toe te geven. Misschien heeft hij geen zin in exclusiviteit omdat hij meerdere meisjes leuk vindt. Misschien vind hij haar helemaal niet leuk op die manier, maar neemt dochter liever genoegen met dit contact dan geen contact. Enz. Enz.

Werden jullie altijd op slag verliefd bij de eerst e ontmoeting? Of leerde je elkaar eerst een beetje kennen?

Zolang ze eerlijk en respectvol met elkaars grenzen en verwachtingen omgaan is het toch goed zo?

Purple
Werden jullie altijd op slag verliefd bij de eerst e ontmoeting?

Ja, was 17 en inmiddels 33 jaar samen.

Zie dat het bij mijn kinderen anders gaat dan in “mijn” tijd en snap dat ook niet zo goed. Heel vrijblijvend, met meerderen tegelijk afspreken, ik klapper wel eens met m’n oren als ik hoor hoe jongelui met elkaar om gaan.
Dochter, 20+ appte net dat ze gevraagd was voor een date....... maar even niet, ze had ‘m eerlijk gezegd dat ze jongens op het moment vooral stom vond.

Ik houd haar maar voor dat ze de verkeerden aantrekt en er echt ook wel een leuke op haar pad komt....kijk naar je vader.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.