Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Onder gewicht

Mijn dochter van 13 168 cm is 33 kilo noemaal is dat 45 kilo wat te doen help


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wat zegt de huisarts of schooldokter? 
Is ze altijd  licht geweest?
Eet ze anders dan vroeger? 
Zijn er dingen veranderd in haar …..
Zoveel vragen!
Iets meer achtergrond informatie zou fijn zijn.

Zo snel mogelijk naar de huisarts.

Maak een afspraak met de huisarts

Huisarts!

Madalief58

Madalief58

13-10-2022 om 09:23 Topicstarter

Huisarts zegt dat ze ondergewict heeft ernstig en dat ze meer moet eten maar dat wil ze niet als ik vraag warom zegt ze “gewoon geen honger” of “ik. Vindt het niet lekker” ik alles aangeboden pizza banaan boterham koekjes 
De huisarts heeft nutricia flesjes voorgeschreven den flesje met voedings stoffen maar die vindt ze bies ( het stinkt ook moet ik toegeven)

Madalief58

Madalief58

13-10-2022 om 09:23 Topicstarter

Ps ze is heel mager geworden en slaapt veel

Madalief58

Madalief58

13-10-2022 om 09:26 Topicstarter

ze is vandaag thuis omdat ze moe is zal ik evt. Naar de spoed eisende hulp gaan om bloed te prikken ( de huisarts. Neemt ons voor de rest niet heel sirieus )

Terug naar de huisarts dus. Hier is specialistische hulp nodig.

En de huisarts bestrijdt alleen de symptomen en kijkt niet naar de oorzaak van het afvallen? Dat is echt raar. Kan hij/zij je niet doorverwijzen naar de kinderarts? 

Weer terug naar de huisarts .

Het klinkt toch wel erg alsof je dochter een eetstoornis probeert te verbergen door te zeggen dat ze geen honger heeft. 

Wat betreft die speciale voeding: er zijn allerlei varianten van te koop, verschillende smaakjes, zoet en hartig. Er zijn ook andere merken dan Nutricia. 

Ik kende iemand die vanwege ernstig ondergewicht bij ziekte ook die voeding moest gebruiken en het ook maar moeilijk wegkreeg. Ze vond het ook vies. Maar het moest toch, en toen de artsen zeiden dat ze aan de sondevoeding(dus met zo'n slangetje door je neus) zou moeten als ze niet aan zou komen  heeft ze toch die flesjes maar weggewerkt, tegen heug en meug. 

Je kan met je dochter bespreken dat haar ondergewicht ernstig is en dat ze die flesjes moet nemen omdat ze anders straks met zo'n slangetje in haar neus zit als ze niet oppast. Wat je misschien ook kan doen is vragen om een doorverwijzing naar een diëtist om daar samen met je dochter te bespreken welke dingen ze moet eten om te zorgen dat ze genoeg binnenkrijgt. Als ze op een andere manier genoeg binnen krijgt hoeft ze die flesjes niet te nemen. 

Madalief58 schreef op 13-10-2022 om 09:23:

Ps ze is heel mager geworden en slaapt veel

Dat vele slapen is een manier van haar lichaam om energie te sparen zodat ze niet verder afvalt. 

Specialistische hulp lijkt me inderdaad nodig. Alleen heb ik wel eens begrepen dat er forse wachtlijsten zijn voor hulp aan jongeren met een eetstoornis (want het lijkt er toch wel op dat ze die heeft).

Het is me niet duidelijk of ze altijd licht is geweest of dat ze is afgevallen?
Nu naar de SEH gaan om bloed te prikken lijkt me niet zo nuttig. Want wat verwacht je daarvan?
Ik zou terug naar de huisarts gaan, zeggen dat je je ernstig zorgen maakt en dat meer eten niet werkt.

Wat is de oorzaak, daar moet naar gekeken worden. Is het medisch of psychisch. Ga ook eens naar een diëtist.
Die flesjes zijn niet zo lekker inderdaad. Wel heel goed. Andere optie is eiwit shakes. Die zijn meestal wel lekker en kom je ook goed van aan. 

Dit is echt wel ernstig, haar gewicht is gevaarlijk laag. Een huisarts moet dat serieus nemen. Natuurlijk moet ze meer eten, heeft ze het koud en is ze moe, haar lichaam krijgt te weinig brandstof. Maar bij een eetstoornis is het niet zo makkelijk als 'ga maar gewoon meer eten'. Het lijkt er wel op dat er meer aan de hand is. 
Ik zou echt teruggaan naar de huisarts en een verwijzing vragen naar specialistische hulp. De wachtlijsten zijn enorm. Het lijkt me goed als om te beginnen de huisarts een gesprek met haar aan gaat over de gevolgen van niet eten. Slangetje in de neus, dwangvoeding, opname, lichamelijke aandoeningen en zelfs doodgaan. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.