Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Tanja

Tanja

21-06-2010 om 08:30

Oppas voor weekend

Aankomend weekend (omdat we een weekend weggaan) zou mijn moeder op de 2 kinderen passen (13 en 11 jaar). Helaas heeft mijn moeder een longontsteking en zit het er gewoon niet in dat ze hier kan oppassen.

Ons buurmeisje (16 jaar) wil hier wel oppassen (doet ze vaker als wij een avondje weg zijn). Haar ouders zijn ook het hele weekend thuis dus back-up is eventueel aanwezig.
Buurmeisje is een verantwoordelijke meid (stapt en drinkt niet) dus ik zie niet echt problemen.

Wat zouden jullie voor het hele weekend qua vergoeding geven?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sawo

Sawo

21-06-2010 om 09:27

Hoe lang en verwachtingen

Hoi Tanja

Hoelang moet ze oppassen? Wat verwacht je van ze? Koken, opruimen? Of mogen ze lekker friet halen op jouw kosten. Hoe zelfstandig zijn je eigen kinderen? Allemaal zaken die je in overweging kunt nemen.

groet

saar

Kaaskopje

Kaaskopje

21-06-2010 om 14:35

Volgens onze berekening

Zou je met 80 euro een redelijke vergoeding geven. Of dat teveel is of te weinig hangt natuurlijk ook af van wat ze normaal van jullie krijgt bij een avond oppassen.

Tanja

Tanja

21-06-2010 om 15:32

3 euro

Oppas krijgt normaal 3 euro per uur.

Kinderen zijn vrij zelfstandig en om nu 2 avonden patat te laten halen Buurvrouw had al voorgesteld dat ze ook daar kunnen komen eten en als het mooi weer is, zit het zwembad hier aan het einde van de straat, waar de kinderen ook zelf naar toe gaan. (en laat het dit weekend nu tropisch weer gaan worden!)

Hadden jullie ook voor deze oplossing gekozen? Of stuit het op bezwaren?

Tanja

Tanja

21-06-2010 om 15:35

Sawo

Ik hoop toch als wij zondag aan het eind van de middag weer binnenstappen dat het huis er nog staat en dat het wel opgeruimd is. (dat verwachten wij ook van de kinderen)

Het zal gaan om vrijdagmiddag rond 2 uur tot zondagmiddag uur of 4?

En ze mogen kiezen wat voor boodschappen in huis gehaald moeten worden. (dus vrij menu qua eten, geen 2 dagen patat dat dan weer niet )

Kaaskopje

Kaaskopje

21-06-2010 om 21:55

2 nachten dus...

Dan zou ik het op een akkoordje proberen te gooien voor 100 euro. Als je echt het jeugdloon aan wilt houden zit je eerder in de buurt van de 150 euro. Ze slapen deels van de oppastijd, maar ze is wel verantwoordelijk tijdens die 50 uur.

Polly Shearman

Polly Shearman

22-06-2010 om 10:34

Euh?

een kind van 16 wat op 2 kinderen van 13 en 11 past?
Ligt dat echt aan mij dat ik dat maar raar vind>
De buurvrouw is thuis vraag dan of zij achter wacht wil zijn, dus dat jou kinderen aanbellen, of opbellen als er iets is. idd daar eten! maar verder? wat kunnen ze met de 16 jarige oppas nou wat ze alleen niet kunnen?
groet, pol

Mijn gedachten....

als het nou om 1 nachtje ging (je gaat za rond de lunch weg, en komt zondag terug) dan zou ik het met een buurvrouw als achterwacht wel aandurven met een vertrouwd 16 jarig meiske.

Maar van vrijdagmiddag tot zondagavond? Nee, dan ben ik het met Cobi eens. Combi van te lang weg & te jonge oppas....

Ingrid

Annet

Annet

22-06-2010 om 20:14

Ik vind dit best kunnen

Zeker omdat het om een buurmeisje gaat met de ouders in het huis ernaast.
Ik neem aan dat Tanja in staat is om in te schatten wat het buurmeisje aan kan, en anders de ouders van buurmeisje wel.
Ik vind in deze omstandigheden 16 jaar oud genoeg.
Qua vergoeding zou ik met buurmeisje overleggen. Ik vind zelf 75-80 euro ruim voldoende.
Qua eten zou ik me weer niet druk maken, minstens 1x fastfood dus. De kinderen mogen toch ook feest hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2010 om 21:44

Kan niet hoor polly

Een 11 en 13 jarige kunnen echt nog geen weekend alleen blijven. Natuurlijk is het niet gezegd dat er iets mis zal gaan, maar je moet het risico gewoon niet nemen.

Polly Shearman

Polly Shearman

22-06-2010 om 21:50

Ik?

Ik zou niet weggaan. Als ik geen goede oppas zou hebben voor zoons, want dat ik dan kan genieten van een weekendje weg is uitgesloten. Ik vind een 16 jarige ook veel te jong. Maar als de to een 16 jarige wel vind kunnen dan kan je het net zo goed zonder doen. Want als die kids gaan zwemmen en spelen net vriendjes wat heeft het dan voor zin dat een 16 jarige thuis zit op te passen. Na het spelen bij de buurvrouw eten. Nog wat tv kijken en dan thuis douchen en naar bed. Daar heb je toch geen 16 jarige voor nodig? Groet Polly

Er is in z'n algemeenheid weinig over te zeggen

De ene 11-jarige is de andere niet. Idem dito voor kinderen van 13 en 16. Officieel zijn ze wat jong voor zo´n weekendje, een stagiaire in de kinderopvang is minstens 17, schat ik in.

Een buurmeisje (en eigenlijk ook haar ouders!) passen op de thuisblijvende kinderen. Ze kennen elkaar allemaal al jaren, neem ik aan. En je verwacht geen conflicten anders zou je er niet aan beginnen.
Je buurvrouw, moeder van oppasmeisje, evenmin.

Buurmeisje is eigenlijk meer 'gezelschap' dan 'oppas'. Ze is een verantwoordelijk type, begrijp ik uit je posting. Je hebt er vertrouwen in.

Nou, dan zou ik het erop wagen. Het is voor alledrie ook een goede ervaring.

Tuurlijk kan er altijd 'iets' gebeuren. Ook als oma in charge is. Of iemand van 18. Of als je hen uit logeren stuurt (andere optie). Of als ze op kamp gaan. Zo is het leven.

Als je er vertrouwen in hebt en alledrie de betrokken kinderen/tieners én ouders het zien zitten, doen.

En beterschap voor oma!

bromvlieg

Sawo

Sawo

22-06-2010 om 23:15

Indeling naar uren

Hoi Tanja

Ik zou een verdeling naar uren maken en wat ik van haar verwacht.
En aan elk tijdsverdeling een bedrag koppelen. Bv Koken vind ik een andere bezigheid dan tv kijken. Ik zou het zo regelen dat je gewoon eten bij de buurvrouw. Dan zou ik 3,50 euro rekenen voor elk gewerkt uur en 1,50 voor uren dat ze slaapt. Zo deden wij dat met onze oppas.
Maar zelf zou ik mijn kinderen gewoon proberen uit te besteden bij vriendjes/vriendinnen.

suc6

Saar

Kaaskopje

Kaaskopje

23-06-2010 om 00:30

Polly

Mijn oudste dochter is lang angstig geweest als wij niet thuis waren. Overdag ging het wel, maar in de avond sloeg de paniek toch wel eens toe als we er niet waren. Op de leeftijd van 11/14 jaar hadden we haar echt niet in een leeg huis, met slechts haar zusje als gezelschap en de buurvrouw met een babyfoon, achter kunnen laten. Door scouting heeft ze geleerd om in het pikkedonker te slapen en niet overal van te schrikken, maar nog steeds vindt ze het fijn als ik of mijn man thuis is als zij gaat slapen. Alleen kunnen zijn hangt niet altijd van een bepaalde leeftijd af. De oplossing zoals bij Tanja vind ik daarom een hele goede.

De ene 16jarige is de andere niet

Ik heb een 16 jarige en kan je vertellen dat zij dit weekendje met gemak zou aankunnen, zeker als ze de kinderen in kwestie goed kent.Ze zou geen onverantwoorde dingen doen, zou bij twijfel of paniek zeker meteen volwassenen inschakelen, zou een dagprogramma minstens hebben en zeker willen dat die kinderen fatsoenlijk eten en de afwas er nog bij doen.
Ik denk dat e.a. zeer zeker afhangt van de 16jarige in kwestie. Mijn oudste is zeer ervaren in oppassen en begeleid als vrijwilligster al jaren groepen en groepjes kinderen (o.a.bij vereniging en in vakanties), ze past ook al jaren op. Ze heeft met een vriendin vanaf een jaartje of 14 in een gezin met 3 jonge kinderen vele weekenden opgepast omdat de ouders muziekanten zijn en dan erg laat terug komen.Ze pasten dan op van de middag (rond middaguur) tot de volgende ochtend aan het eind van de ochtend (=dus 24 uur).Ook met een achterwacht dat dan weer wel.Ze speelden de hele middag met die kinderen, kookten zelf, aten keurig aan tafel, stopten de kinderen onder de douche en in bed.'s Nachts kwamen de ouders thuis terwijl ze allemaal sliepen, altijd in een opgeruimd huis en 's morgens maakten ze het ontbijt ook nog klaar zodat de ouders een beetje konden bijslapen. Hoewel ik daar toen ook mijn twijfels bij had (ik vondt ze te jong en zou mijn eigen kinderen zo nooit laten oppassen door zulke jonge meiden) waren deze ouders altijd vol lof over oudste+vriendin. Oudste heeft zowiezo een aangeboren talent voor kinderen. Ze wind elk kind om haar vinger en binnen no-time zijn ze gek op d'r en doen ze alles wat ze maar wil en luisteren ze beter dan naar hun eigen ouders.Als oudste aan komt fietsen in de straat en het kleine grut is buiten, beginnen ze haar allemaal te roepen om een beetje aandacht.....
Nou er zijn nog veel meer tieners hier in de buurt, maar niemand met zo'n fanclub (we maken er wel eens grapjes over) als oudste.
Natuurlijk is het een gewone 16 jarige, dus puberkunsten genoeg...maar nooit, nooit zou ze dat doen als ze verantwoordelijk is voor 2 jongere kinderen.
Nu ook heeft ze weer een vakantiebaantje gevonden op een camping waar ze toegevoegd is aan het recreatieteam. Ze organiseren sportwedstrijden,knutselochtenden, zangochtenden, etc. etc. waarbij ze ondertussen tot specialist is gebombadeerd voor de peuters en kleuters. Ze zou dat doen tot haar eigen vakantie (volgende week) maar ze hebben allang gevraagd of ze aljeblieft terug wil komen om de laatste weken ook nog te werken na d'r vakantie.Daarover is ze trouwens nog in twijfel, want ze wil ook graag als vrijwilligster mee op een vakantieweek voor kinderen (hier ter plaatse) en dat doet ze al enkele jaren dus die wil ze ook niet laten schieten, maar ja de camping verdient stukken beter.
Nee, deze 16 jarige zou dat weekendje op d'r sloffen doen. En er d'r nog plezier aan beleven ook....
Ze heeft mijn broer ook al eens uit de brand geholpen voor 1,5 dag+nacht en die heeft een tweeling van 3. Nou dan ben ik zelf al total-loss met 2 van die peuters...maar zij vond het een makkie.
groeten albana

koentje

koentje

23-06-2010 om 09:51

Het zou goed kunnen gaan...

maar ik vind het hele idee van een 16 jarige die op een 11 en 13 jarige past belachelijk! Een 16 jarige kan als ze verantwoordelijk genoeg is op babies en kleuters passen maar verder dan een jaar of 8,9 moet het niet gaan vind ik. Een knul van 13 die misschien wel aan het puberen is, ook? Nee, dit snap ik echt niet.

Maylise

Maylise

23-06-2010 om 12:00

Hangt zo van de kinderen af

Ik denk dat er zijn algemeenheid helemaal niks over te zeggen is. Hoe die 11 en 13 jarige speelt een grote rol. Als het rustige kinderen zijn die niet vlug rare dingen doen en de 16 jarige is een verstandig en verantwoordelijk iemand kan het best goed gaan. Mijn dochter van 13 jaar bijvoorbeeld zou zich keurig gedragen, ook zelf meedenken en meehelpen maar mijn oudere zoon had beslist misbruik gemaakt van de situatie toen hij die leeftijd had en zou misschien rare stunts hebben uitgehaald. Dan zou ik dus geen goed idee vinden.

Maylise

mirreke

mirreke

25-06-2010 om 07:05

Ach, jij kent je kinderen het beste

Als ik aan mijn oudsten van 11 en 13 denk zou het prima kunnen. Dan moeten ze wel met de puber van 16 op kunnen schieten, en die moet dan niet gaan zitten bazen.
Ik denk dat ik vooral zelf goede afspraken met de kinderen zou maken, en dat ik de 'oppas' in huis zou hebben om eea te reguleren en te zorgen dat men zich ook aan de afspraken hield. Daarbij komt, er is ook nog eens een buurvrouw in beeld als achterwacht. En ik zou denk ik een soort programma in elkaar zetten. Bv. zaterdagavond bioscoop, en zondag het zwembad (of zaterdag ook, het wordt warm!) Ik zou er dus voor zorgen dat ze wel wat leuke dingen hebben om naar uit te kijken.
Jij kent je kinderen het beste. Als jij het gevoel hebt dat het werkt met dit meisje, dan zou ik het doen.

Achterwacht

Als jij vertrouwen hebt in de 16-jarige en je kinderen, dan moet je het gewoon doen. Het enige vereiste in mijn ogen is een goede achterwacht. Zodat bij échte paniek er snel een volwassene bij is.

Doet me trouwens aan iets denken. Ooit heel lang geleden was ik 15 en mijn broertje 12. We bleven een midweek alleen thuis (pap en mam op vakantie en broertje van 8 uit logeren). We hadden het prima naar ons zin. Het hele huis is heel en netjes gebleven en we kwamen gewoon op tijd op school. De achterwacht was de buurvrouw. Die ons waarschijnlijk ook ongemerkt heeft gecontroleerd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.