Home » Forum » Verstandig

Verstandig?

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Afgeverij44
Verstandig?

Mijn zoon van 17 wil morgen een wandeltocht maken om 15:00. Is dat verstandig ivm met de hitte en vandaag werd het hier al 39 graden? Wat moet ik tegen hem zeggen?

Pooh Bear
Niet verstandig

Maar als hij perse wil zou ik zeggen petje op insmeren en veel water mee.
Hoe ver wil hij gaan wandelen ? Kan je hem zover krijgen dat hij pas in de avond gaat wandelen?

Afgeverij44
Mogelijk 8-9 uur.

Hij wil ongeveer 5 km wandelen en hij zei dat hij mogelijk om 8-9 uur kan wandelen.

Flavia
wandelen op welk tempo

Ja, het is warm, ja, dat is vervelend, maar 5 km wandelen lijkt mij voor een gezonde 17 jarige nou niet echt iets waar ik me als ouder druk om zou gaan maken. Op welk tijdstip van deze warme dagen dan ook.

Hij snapt zelf ook wel dat hij rustig aan moet doen, dat vertelt zijn lichaam hem wel. Hij krijgt dorst daarna. Ik zou een kan water in de koelkast zetten.

Wij wandelen nu ook nog gewoon in onze lunch pauze, ook een km of 3-4. Daarvoor en daarna drinken we wat meer maar echt druk maken we ons er ook niet over. Het is warm, maar we vallen niet in een risico groep: pasgeborenen, zieken, ouderen.

pooh bear
5 kilometer wandelen

Dat is inderdaad wel te doen. Zeker in de avond.

Wij wilden met ons gezin vrijdag een wandeltocht van 20 km gaan lopen deels langs het strand. Maar daar zien we toch maar vanaf.
5 km zou wel te doen zijn. Hoewel wij de warmte allemaal erg onprettig vinden dus daarom zou ik denk ik overdag ook geen 5 km gaan lopen. In de avond of smorgens zou ik het dan wel weer lekker vinden.

Tine Winkel
serieus, 5 km

bij de term wandeltocht denk ik aan minimaal 10, eerder aan 15 tot 20 km. Als hij gewoon gezond is, kan dat best wel. Niet bovenmatig gaan inspannen, dus rustig een wandeling van 5 km (kortom, niet proberen in minder dan een uur weer klaar te zijn). Zoek onderweg wat schaduw op, neem drinken mee en een mobieltje. Hoever van de bewoonde wereld kun je helemaal komen als je met 5 km ook weer op plek van bestemming bent.

Maar, eerlijk gezegd, ik vraag me wel af WAAROM hij die afstand op DAT tijdstip wil wandelen. Lekker is anders, ik zou een ander tijdstip kiezen.

Triva
Kijk eens hoeveel

de postbezorgers momenteel wandelen... 5 km is niks.

Caesar
Gezond

Als je zoon lichamelijk gezond is, lijkt het me geen enkel probleem om een stukje te wandelen. Tempo beetje aanpassen, voldoende water mee, petje op.
Je moet met dit weer geen 40km gaan lopen als je hartproblemen hebt, maar voor de rest zie ik weinig beperkingen...

rutiel
Precies Triva

5 km kan ik echt geen "wandeltocht" noemen. Ik dacht aan vierdaagse-achtige taferelen eerlijk gezegd, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn.

Wat me nog even puzzelt is jouw vraag: wat moet ik tegen hem zeggen? Hij is 17 toch? Lijkt me niet dat je op die leeftijd dit soort dingen nog kan verbieden. Tenzij er medisch of anderszins iets met hem aan de hand is, waarbij het verstandig is dat jij nog dit soort beslissingen voor hem neemt. Dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.

AnneJ
Advies

Het is handiger om te kijken hoe je dat verstandig kunt ondernemen. Extra water mee, zonnehoed of pet, schaduwmogelijkheden onderweg. Een opgeladen mobiel. Eventueel zonnebrand, maar in elk geval bedekkende luchtige katoenen kleding.
Misschien een paraplu? Het advies aan automobilisten mochten ze stranden en niet uit de zon kunnen blijven.

Triva
Annej

Automobilisten die stranden staan idd op een schaduwloze snelweg. Bij een 'wandeltocht' is er zat schaduw te vinden (tenzij je gaat wandelen langs de snelweg)

AnneJ
Kan Triva

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_Park_De_Groote_Peel

Misschien echt wel wat vergezocht maar je kunt voor verrassingen komen te staan. Ik heb wel eens een fietstocht gemaakt over de heide, geen boom te bekennen en het lekkere zuurdesembrood van Paul Annee dat we meehadden bleek beschimmeld.:-)

Het hangt er zeker vanaf waar je gaat wandelen.

Guera
?

5 km is ons dagelijkse avondje om. Daar hoef je toch geen maatregelen voor te nemen?

Nederland is altijd met een in rep en roer als het weer even niet ergens tussen De 5 en 20 graden is.....:)

Rode krullenbol
De leidraad waar ik me aan hou

Zodra de temperatuur boven de gemiddelde lichaamstemperatuur uitstijgt, wordt het oppassen geblazen. Zelfs ik doe het dan rustig(er) aan. Bijvoorbeeld door thuis een lekkere ijskoffie naar Grieks recept te maken. En hele bekers vol achterover te slaan.

Bij hoge temperaturen ligt fietsen meer voor de hand dan wandelen, lijkt mij. Zeker als je snel gaat, kan de wind om je lijf en leden heel verkoelend zijn. En ik hoef al helemaal niet te vertellen dat watersporten over het algemeen ook heel verfrissend zijn bij dit weer.

File zwemmen, file varen in de grachten, file surfen op de plassen? Het kan ook heel gezellig zijn!

Rode krullenbol

Knurf
Guera

Nou, ruim 40 graden is wel heel ver van 5 tot 20 graden vandaan 😊.
Ik was na 3 km fietsen al duizelig van de zon (dom van me, ik had geen petje bij me).

Pooh bear
Wind op de fiets

Normaal vind ik het heerlijk om te fietsen als het zi warm is.
Daarom woensdag nog een stuk gefietst en inderdaad dat was een stuk lekkerder dan wanneer je loopt.
Maar vanmiddag ging ik op de fiets naar mijn werk en ik vond het vreselijk. Het windje wat er stond was heet en voelde heel vies en dik aan. Ik was blij dat ik op mijn werk was.

Olivia
geen zin in hoor

Met deze temperaturen had ik geen zin om me buiten te begeven (niet zolang het niet moest) en al helemaal geen wandelingen. (terwijl ik 3x in de week 5km hardloop)
Ik ben lekker binnen gebleven en heb me zo nu en dan even ondergedompeld in het badje in de tuin ;-)

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.