Home » Forum » Vieze ontdekking op kamer van dochter

Vieze ontdekking op kamer van dochter

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vraagma
Vieze ontdekking op kamer van dochter

Afgelopen middag ging ik de was opruimen in de kamer van mijn dochter en ik zag bruine vlekken op de vloerbedekking bij haar tafel. Normaal kijk ik niet echt rond in haar kamer (privacy), maar ik zocht waar dat van kwam. In de hoek van de kamer lag een laars op een plastic zak, de profielen opgevuld met een bruine substantie door viervoeters gelegd...
Toen mijn dochter thuis kwam heb ik haar meteen aangesproken en ze zei dat het gisteravond gebeurd was. Ik heb haar gevraagd waarom ze dat niet gisteren had verteld, maar ik kreeg alleen gesnauw terug dat ze van plan was om die vanmiddag schoon te maken. Gelukkig heb ik ze schoon gekregen en de vlekken met een sopje ingezet. Ik vind het onbegrijpelijk dat mijn dochter er niet direct iets aan heeft gedaan toen ze erachter kwam. Ik erger me enorm aan haar reactie alsof het haar niet zoveel kan schelen. Zij vond dat ik niet zomaar op haar kamer moest rondkijken.
Via een schoonmaaksite las ik dat iemand iets hartstikke logisch gaf als tip ter preventie, namelijk de schoenen uit in huis. Ik denk hier serieus over na of we dat hier ook niet beter kunnen doen. Denk je dat het een oplossing kan zijn voor de toekomst en wat te doen met visite (vrienden die meekomen)? Hoe zit het bij jullie thuis?

skik
Oh, weer een schoenen uit draadje?

Je dochter klinkt als een normale puber. Irritant, maar normaal. Die heeft recht niet door dart het beter is om zoiets meteen schoon te maken en was van plan het later te doen. Jij was haar voor. Het heeft vast niet zo hard gedronken daar je het op de gang al rook en kennelijk heeft ze opmerkelijk genoeg geen hondenpoepsporen achtergelaten op weg naar haar kamer.

skik

skik
Jemig, stomme autocorrect

Nou ja, je snapt vast wel wat ik bedoel. Gestonken ipv gedronken

Lanza
Wees

maar heel dankbaar dat dit je grootste probleem is #firstworldproblems

Alkes
Lanza (ot)

Het merendeel wat hier op dit forum wordt besproken zijn bepaald geen Grote Problemen. Als je daar op zoek naar bent, is OO waarschijnlijk niet je ding.

Kaaskopje
Nou ja... Vies is het wel

Dus ik snap best dat je daar boos over kunt worden. Ik heb heel wat meegemaakt en toch kan ik over iets als dit vallen. Klein leed kan naast groot leed bestaan.

Vraagma, waarom heb je het zelf schoongemaakt? Ze zei dat ze het schoon wilde maken toch? Alleen niet op jouw commando. Dat is des pubers en voor volwassen mensen vaak ook nog. Een volgende keer zou ik beginnen met haar de kans geven binnen een termijn van een paar uur.

JanetEE
schoenen uit in huis

Schoenen uit in huis doen we al jaren. Ideaal.

Dendy Pearson
Zelf laten doen

Ik heb op mijn dochters kamer wel vaker vieze dingen gevonden ( broodtrommels die nog net het huis niet uitliepen enzo), maar dat heb ik haar ook altijd lekker zelf laten opruimen.

Schoenen uit in huis is natuurlijk een heel verstandig idee, maar in de praktijk zou daar hier toch niets van terecht komen😁

Vraagma
@Kaaskopje

Ik heb het zelf schoongemaakt, omdat ik die troep zo snel mogelijk opgeruimd wilde hebben in huis. Pas toen ik haar aansprak gebruikte ze de smoes dat ze het wel de middag erna van plan was om schoon te maken. Ik kreeg van haar geen antwoord op de vraag waarom ze er niet direct iets aan had gedaan en het had verzwegen richting mij toen ze er 's avonds achter kwam op haar kamer dat ze vieze laarzen had.

wil40
Het is gebeurd.

Smerig, hondenpoep in huis. Maar goed, het is gebeurd, het is weer schoon en voortaan mag ze haar schoenen uittrekken of eerst haar schoenzolen even checken. Wat Skik zegt, inderdaad fijn dat de sporen niet door het hele huis lagen.
Verder klinkt haar reactie echt als een puber. "Doe ik morgen, later of wat maakt het uit".

Kaaskopje
Vraagma

Het blijft langer hangen als je haar het zelf op laat ruimen. Ik geef toe dat mijn man en ik té vaak gedacht hebben 'we doen het zelf, dat gaat sneller', maar achteraf niet de beste methode. Dus als ik opnieuw moest beginnen, zou ik een kind al van kleins af aan klusjes laten doen die niet altijd leuk hoeven te zijn en door een kind langzamer gedaan worden dan je het zelf zou doen.

Tango
Ik denk ook

Dat ik het meteen zelf op zou ruimen, zou niet willen dat het er tot de middag nog zou liggen, brrrr. Als het iets anders zou zijn zou ik het gemakkelijker laten liggen. Hier trof ik vanmorgen een schaaltje met een restant yoghurt aan in de kamer van dochter. Dat zou wat mij betreft rustig mogen blijven staan tot ze thuis is.
Verder doet hier eigenlijk iedereen zijn schoenen uit binnen en zeker als we naar boven gaan. Ook vrienden/vriendinnen van de kinderen doen dit. Dat scheelt dus zeker viezigheid boven.

skik
Kaaskopje

"Het blijft langer hangen als je haar het zelf op laat ruimen." Ja, die poeplucht ook ;)

skik

Kaaskopje
Skik

ieuw :-))

Flanagan
En, en,

Ik zou haar schoenen buiten gezet hebben zodat ze die zelf mocht schoonmaken en ik zou de bruine vlek in haar kamer verwijderen.

Een drol aan de schoen blijft een ongelukje. Eentje waar zij ook flink van baalde, vandaar haar reactie. Zo komt ze als een onoplettend kind over, want wie heeft niet uit haar doppen gekeken...
Overmorgen alweer vergeten.

rode krullenbol
Ja maar ...

Dat roept toch weer een extra vraag op. Want wie-oh-wie is schuldig (geweest) aan die drol in de openbare ruimte?

Flanagan
Gemeente

De gemeente had meer straatverlichting moeten aanleggen en standaarden met hondenpoepzakjes moeten plaatsen. ;-)

rode krullenbol
En ...

Meer openbare toiletten, natuurlijk.

Dees
Vies

Hmmm de poep mee naar binnen nemen komt echt door dochter. Wat ben ik blij dat wij geen schoenen in huis hebben, dit soort rommel moet ik niet in ons vloerbedekking hebben!

Flanagan
Ach,

Nu was het hondenpoep, volgende keer kots door te diep in het glaasje door een huisgenoot of omgevallen pot rode dipsaus.
Het was een ongelukje, geen dagelijks terugkerend voorval.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.