Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

weerbaarheidstrainingen tieners Amsterdam

Hallo,

Ik google me helemaal suf, maar ik kom dus nergens een club tegen in Amsterdam die weerbaarheidstrainingen, water en rots trainingen of assertiviteitstrainingen geeft voor tieners, of een kind van 12/13 in mijn geval. Wel voor basisschool kinderen, maar dat zoek ik dus niet.

Heeft iemand een goede tip?

Even verder zoeken

https://insidedefence.nl/krav-maga-voor-tieners/
http://consciousbody.nl/
http://www.stichtingeigenkracht.nl/

Dochter krijgt dit soort trainingen op speciaal onderwijs. Bijvoorbeeld kan ze deelnemen aan kickboksen. Voortgezet onderwijs biedt soms ook trainingen aan via school.

Maar buiten school is er ook wel wat mogelijk. Even verder zoeken dus.

Je kunt je altijd nog informeren bij Sterkamp.

A-mam

A-mam

26-01-2018 om 12:20

Krav Maga

Anne, wat zijn de voordelen van Krav Maga voor kinderen met zwakke sociale vaardigheden (hier autisme, ook zwakke motoriek)?

Geen idee

Hier hielp ook haptotherapie en paardrijden. Vanwege de uitleg en het bezig zijn met emoties en het contact dat mijn dochter wel met een dier had en niet met mensen.
Mijn kinderen zijn niet naar Krav Maga geweest. Zoon heeft wel op judo gezeten.
En dochter heeft via school een TOM training gehad op de basisschool, dat werd gehouden bij de speciale lagere school.
Je hebt weinig garantie dat het allemaal slaagt bij een kind met autisme helemaal. Maar al die beetjes hebben mijn kinderen wel meer tekst en vaardigheden gegeven.
De training via de basisschool heeft vooral de juf geholpen mijn dochter iets beter te begrijpen omdat ze ook voor school en thuis opdrachten meekreeg.

Maar zo

Maar zo

26-01-2018 om 18:56

Kravmaga

Hier ervaring met Krav Maga, in Amsterdam, vanaf jonge leeftijd.

Kinderen leren er geen angst maar ook geen agressie. Er wordt wel geleerd hoe je op bepaalde acties met gepaste actie kan reageren, altijd met het oog op veiligheid. Soms is het dus weglopen (en hoe) van een situatie, soms kan dat niet en moet je anders reageren. Het gaat om zelfredzaamheid. Dat geeft je innerlijk een bepaalde power en je leert wat over lichaamstaal ed.

Het geeft kinderen een fysieke maar ontspannen aanwezigheid tesaam met een hier-en-nu instelling.

Ik zou verschillende dingen proberen om te zien wat aanslaat. Haptotherapie kan dit ook doen maar is minder hands-on, vind ik. Je kan zelfs beide doen.

Calippo

Calippo

06-02-2018 om 21:34

Wijkteam

Hiervoor kun je contact opnemen met de Ouder- en Kind-adviseur van het wijkteam. Contactgegevens via de school.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.