Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Sjaan

Sjaan

12-10-2011 om 12:47

Weet het niet meer (zoon 17)

hallo

ik weet niet meer wat te doen met mijn zoon van 17 !
hij zit op praktijk onderwijs en heeft veel problemen daar.(grote mond enz)
hij belooft steeds verbetering aan ons en school maar dat lukt hem dus niet.
weet nu echt niet meer wat ik met zijn gedrag naar toe moet
straffen helpt totaal niet wat dat interesseert hem geen zier.
hij geeft ook aan dat hij school niets meer aan vind, maar ja hij is nog leerplichtig en hij weet ook niet wat hij dan wel wil doen.

iemand misschien nog tips ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Belonen?

Straffen is nooit echt een goed middel, meer een allerlaatste redmiddel. Probeer eens na te denken over hoe je hem kunt belonen voor goed gedrag?

Verder kun je samen met hem op zoek gaan naar wat hij wel leuk vindt. Dat kan een hele zoektocht zijn met een puber. Kijk naar wat zijn interesse heeft. Als dat bijvoorbeeld 'gamen' is, dan is er wellicht iets te doen met een multimedia opleiding? Of als hij van erg lekker eten houdt een koksopleiding? Ook als je niet wilt dat hij compleet switcht van opleiding, kun je hem wellicht belonen voor goed gedrag met een cursus in iets wat hij leuk vindt?

cqcq

cqcq

12-10-2011 om 15:35

Niet meer leerplichtig

Overigens is hij niet meer leerplichtig. Zie de leerplichtwet:

Artikel 3. Begin en einde van de verplichting tot inschrijving

1.De verplichting om te zorgen, dat een jongere als leerling van een school staat ingeschreven, begint op de eerste schooldag van de maand volgende op die waarin de jongere de leeftijd van vijf jaar bereikt, en eindigt:
a. aan het einde van het schooljaar na afloop waarvan de jongere ten minste twaalf volledige schooljaren een of meer scholen heeft bezocht;
b. aan het einde van het schooljaar waarin de jongere de leeftijd van zestien jaar heeft bereikt.

Hij valt nog wel onder de kwalificatieplicht, maar voor hem geldt dat slechts totdat hij een getuigschrift van de praktijkschool behaalt heeft (dus niet tot en met het halen van een startkwalificatie):
De verplichting, bedoeld in het eerste lid, geldt niet ten aanzien van jongeren die in het bezit zijn van een getuigschrift of een schooldiploma praktijkonderwijs als bedoeld in artikel 29a van de Wet op het voortgezet onderwijs en jongeren die een school voor speciaal onderwijs of voortgezet speciaal onderwijs hebben bezocht als bedoeld in artikel 2, tweede lid, onder j en n, van de Wet op de expertisecentra.

Maar je zou in overleg met de praktijkschool kunnen kijken of een werk-leertraject voor hem geschikt is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.