Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Ilse Mulder

Ilse Mulder

09-07-2010 om 09:38

Zoon (14) nog erg kinds

Ik zie in dit forum dat aardig wat pubers al vroeg bezig zijn met sexualiteit. Bij mijn zoon is dat helemaal nog niet. Hij is veertien maar we hebben nog geen spoor op de computer gevonden van sexsites of informatie zoekwoorden die betrekking hebben op sex. Voor meisjes lijkt hij nog helemaal geen belangstelling te hebben. Ook heb ik hem nog niet kunnen betrappen op met zichzelf spelen oid. Omdat hij de oudste van drie is hebben we eigenlijk geen vergelijkingsmateriaal. Vanaf welke leeftijd komt dit ongeveer?

Het is een slimme en verstandige jongen maar er zijn toch een aantal zaken waar ik me zorgen over maak. Zo heeft hij er bijvoorbeeld helemaal geen probleem mee om rond dezelfde tijd naar bed te gaan als zijn broertjes (tussen 8.30 uur en 9 uur), klaagt dan helemaal niet dat hij omdat hij ouder is hij er recht op heeft later naar bed te gaan. Mijn man en ik vinden dat eigenlijk best vreemd, dat doet toch ieder kind?

Hij leest liever de Donald Duck dan de Hitkrant en speelt dezelfde computerspelletjes als zijn broertjes (de Wii).

Mijn man zegt dat ik me overdreven veel zorgen maak en dat hij kennelijk de puberteit laat oppakt.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Zo is dat

Niet over tobben!

Een zoon van een vriendin was op die leeftijd nog erg graag aan het buiten spelen (!) en hutten bouwen. Ook 'kinds' zou je zeggen.
Maar het is helemaal goedgekomen, hij is nu een evenwichtig persoon van bijna 20 en maakt het uitstekend in het leven.

Lang niet alle jongens zijn druk met porno op de PC en meiden versieren. Da's maar een beperkt beeld van de werkelijkheid.

reina

reina

09-07-2010 om 18:00

Heerlijk toch!?

Ik werk al meer dan 25 jaar met pubers van die leeftijd en ik zie veel jongens die op die leeftijd nog erg kinderlijk zijn, terwijl anderen wel 5 jaar ouder lijken. Maak je niet druk, het komt goed. Geniet juist nog even van dat kinderlijke joch, hij is nog lang genoeg 'grroot'!

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2010 om 20:54

Eens met de rest

Heerlijk toch! Ik wil niet zeggen dat een echte puber dús vervelend of lastig is, maar mocht hij nog in een rasechte puber veranderen dan beter laat en hopelijk kort dan vroeg en lang

Ilse Mulder

Ilse Mulder

13-07-2010 om 07:33

Ik had dit hier niet moeten schrijven

haha, van het weekend de puber in hem gezien. Ik heb het met de eerdere post kennelijk over mezelf afgeroepen.

Alles was verkeerd volgens hem dit weekend. Wilde niet met ons mee naar de McDonalds, kreeg keiharde ruzie met zijn broertje en wilde ook nog eens naar een 16+ feestje waar volgens hem heel zijn klas heen zou gaan (en hoorde gisteren natuurlijk dat niemand geweest was lol).

Ik neem alles terug wat ik hier geschreven heb. Nouja, vergeleken met zijn leeftijdsgenoten is hij nog wel wat speels en de speelkameraadjes van zijn broertje denken dat hij op de basisschool zit. Ach, ik laat het allemaal maar komen.

Wie weet als mijn dochter straks gaat puberen (ze gaat naar de eerste van de middelbare komend schooljaar) komen mijn zoons ook ineens. Dan houd ik het helemaal niet meer.

Puck

Puck

13-07-2010 om 11:42

Ilse

Zie eens: het bewijs dat Ouders Online veel problemen oplozt

Els db

Els db

15-07-2010 om 14:21

Misschien ligt het aan moeder

je wilt hem koste wat kost nog klein houden

zoals jij dus, els?

Jij zet zelf nl hierboven dat je zo'n kinderfilter op je computer zet dat je kind niet eens iets voor zijn lessen voortplanting kan op zoeken...?

Wat een gezelligheid

in dit draadje!

Wat is dit nou voor een gekat? Bleuk. Het afzeiken van elkaar staat me zo tegen! Doe dat lekker per mail!

Puck

Puck

17-07-2010 om 22:31

Goh els

Ik zie dat jij Ilse al goed genoeg kent om op basis van een paar postings te weten dat ze haar kind klein wil houden? MAg ik vragen of je helderziend bent?

Maxime.M

Maxime.M

17-07-2010 om 22:48

Nieuwe aanwinst

Goh, ik vind Els een echte aanwinst voor dit forum, ze heeft het voor elkaar dat ik (en anderen) met de haren recht overeind zitten in meerdere draadjes.

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.