Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Remi

Remi

23-05-2014 om 00:45

zoon vraagt sexspeeltje

Mijn zoon vroeg mij vanavond of hij een sexspeeltje mocht kopen. De afspraak is namelijk dat hij bedragen van boven de €10, overlegt. Hij krijgt zakgeld van ons en heeft verder geen inkomsten. Zijn rekening staat onder mijn beheer. Zelf heeft hij een pas waarmee hij kan betalen.Ik zorg ervoor dat bedragen boven de €10 weggesluisd worden naar de spaarrekening.

Hij wilt dan een dildo kopen.... Zoon is er sinds kort achter dat hij op jongens valt en wil dit soort sex uitproberen op die manier zeg maar.
Ik voel er eigenlijk niks voor om hem op deze manier te helpen en ben dus geneigd dit gewoon te weigeren. Anderzijds is dit gevolg van het feit dat we hem financiel kort houden (wat zo zijn redenen heeft)want anders zou een kind van die leeftijd dit zonder overleg kunnen doen.

Wie heeft hier ideeen over hoe ik hier op in kan gaan?

Theekopje

Theekopje

23-05-2014 om 08:09

Hoe gebruik je je bevoegdheid

Is dit financiele beleid bedoeld om hem te weerhouden van impulsaankopen, gokken, of ander spilziek gedrag? Of is het bedoeld om invloed uit te oefenen op zijn tijdbesteding en seksuele ontwikkeling?

Anders gezegd: als hij een boek of dvd zou willen kopen, of een hobbyding, of een uitje zou willen maken van dat bedrag, zou je hem dat dan geven? Zo ja, waarom dan dit niet? Omdat het doel je niet aanstaat?

Het klinkt namelijk alsof de 10-euroregel is ingesteld om onverantwoordelijk gedrag tegen te gaan, en alsof die regel je nu handig uitkomt om meteen ook even aankopen tegen te gaan die jou niet bevallen.

Ik weet niet hoe oud hij is, als hij 12 is kan ik me voorstellen dat je het wat vroeg vindt om met dildo's te gaan spelen. Dan moet je het daar over hebben.
Maar als hij 16 is, tsja, normaal zou je hem niet kunnen dwingen om zijn seksualiteit volgens jouw normen te beleven, en het is niet helemaal fair om een bevoegdheid in te zetten die daar niet voor bedoeld was.

Theekopje

Theekopje

23-05-2014 om 08:13

aanvulling

Een bevoegdheid gebruiken voor een ander doel dan de bedoeling was, is in het bestuursrecht verboden (google op détournement de pouvoir). Nou is dit geen bestuursrecht, maar het kan zinnig zijn om er eens over na te denken waarom dit verboden is, en heel kritisch je eigen motief onder de loep te leggen.

remi

remi

23-05-2014 om 13:39

nou ja, inderdaad

Waar ik mee zit is dat het tegen mijn gevoel indruist om mijn zoon dit soort sexueel getinte dingen te laten kopen. Dit heeft te maken met dat ik enerzijds wel accepteer dat hij groot wordt en bepaalde verlangens heeft, m,aar anderzijds dit toch wel erg confronterend is. En de reden van zijn beperktheid is inderdaad tegen impulsaankopen e.d.

Anderzijds, Theekopje, je verwijt mij indirect dat ik ineens andere motivatie heb voor het beheersen van zijn financien. Maar je spreekt jezelf tegen als je ineens beweert als dat dan wel voor te stellen is als het om een jongen van 12 gaat... Want dan zijn het toch jouw waarden en normen die ineens bepalen dat zo'n sexspeeltje wel op je 16 maar niet op je 12 gebruikt mag worden?

Maar oke, hij is bijna 16 en ik vind ergens wel dat hij de zelfstandigheid aan kan als hij zo zijn geld uit wil geven. Ik denk dat ik hem opdracht geef zelf uit te kijken naar iets en als hij iets gevondnen heeft met mij te overleggen zodat ik het afgesproken bedrag kan sluizen naar zijn lopende rekening. Zo houd ik controle over zijn uitgave en kan hij het verder zelf regelen.

eh...

ik heb geen mening over de seksspeeltjes, maar ik ben wel zeer verrast dat je een kind van bijna 16 financieel zo kort houdt. Het is toch zijn geld? Laat hem daar vooral zelf mee leren omgaan. Op = op, dat ontdekt hij vanzelf. Of is er iets voorgevallen in het verleden waardoor je hiervoor kiest?

Theekopje

Theekopje

23-05-2014 om 15:29

Remi

Nee, wat ik bedoelde is: ik kan me best voorstellen dat je hem met 12 te jong zou vinden, en dat je hem dan ongeacht waar het geld vandaan komt, verbiedt om zoiets te kopen. Een 12-jarige die zijn geld zelf beheert zou in theorie zoiets stiekem kunnen doen, maar als hij het vraagt kun je het verbieden. En aankopen die niet passen bij de leeftijd kan een ouder terugdraaien, wellicht valt zo'n speeltje daar ook onder.
Dat zou dus gelden in situaties waarin kind zelf geld heeft. En natuurlijk heeft dat met normen en waarden te maken. Er zijn ook ouders die hun kinderen verbieden gewelddadige spellen te kopen, of mee te doen aan activiteiten die ze niet zien zitten. Ik zeg niet dat dat van mij allemaal moet, alleen dat ik het me voor kan stellen.

Iets anders is, dat je nu de geldbeheerconstructie die bedoeld is voor financiële opvoeding, gaat gebruiken voor seksuele opvoeding. En dat vind ik niet helemaal zuiver. Ik geef toe dat het onderscheid wat theoretisch is, maar als het bedoeld is om impulsaankopen tegen te gaan, en hij wil over een week nog steeds dat speeltje hebben, dan is het dus geen impulsaankoop. Dan gebruik je ineens andere argumenten om hem dat geld niet te geven.

Ik vind 16 ook wel wat oud om geen eigen beheer te hebben over bedragen van tientjes, maar goed, ik neem aan dat jullie daar je redenen wel voor hebben.

Katniss

Katniss

23-05-2014 om 18:39

Remi

Ik hoop niet dat jij dezelfde bent die al eerder over haar vermoedelijk homoseksuele zoon (met laag iq) heeft gesproken, maar anders vind ik dit aan de ene kant heel zielig voor hem en aan de kant best een zorgelijke ontwikkeling.
Zielig omdat hij aan zijn moeder moet gaan vragen of hij met masturbatie mag experimenteren. Jeetje, daar moet je toch niet aan denken?! Ook al niet als moeder om te weten wat je kind allemaal uitspookt. En zorgelijk omdat ik het idee heb dat hij in zijn hoofd veel te snel gaat met zijn seksuele ontwikkeling. 'Normale' kinderen gaan op hun 16e echt nog niet met een dildo of vibrator aan de gang, die hebben nog ruim voldoende aan hun handen of evt voorwerpen die zich in hun kamer bevinden.

pubermoeder

pubermoeder

23-05-2014 om 20:01

Katniss?

" 'Normale' kinderen gaan op hun 16e echt nog niet met een dildo of vibrator aan de gang, die hebben nog ruim voldoende aan hun handen of evt voorwerpen die zich in hun kamer bevinden."
Eh... wie zegt dat? Is het niet zo dat jij dat denkt, omdat je er zelf op je zestiende niet mee bezig was ofzo? En wat dan nog... Waarom is het zorgelijk als iemand iets wil uitproberen dat anderen misschien op die leeftijd niet willen? Er is in de markt een enorm aanbod aan sex-speeltjes: waarom zou een zestienjarige hier geen interesse in horen te hebben? Moet het allemaal op een vaste volgorde?
Remi, ik denk dat je je zoon wat meer vrijheid moet gunnen dan je nu doet. Is hij een gewone doorsnee jongen, of heeft hij een handicap oid waardoor hij minder zelfstandig is? Als hij geen bijzondere aanpak nodig heeft, dan vind ik het eigenlijk onvoorstelbaar dat hij uitgaven boven de 10 euro met jou moet bespreken, en dat jij ook degene bent die geld naar zijn spaarrekening over maakt.
Ik geloof trouwens dat ik het mijn zestienjarige niet zou verbieden. Liever een goed schoon te houden speeltje dan andere attributen.

pfoee

Juist met een speciaal kind heb je een bijzondere dialoog en die zijn vaak vertrouwelijker dan jezelf gewend was te zijn met je ouders. Ook omdat ze aan jou testen hoe realistisch het allemaal is en wat jij er van vind en hoe dat georganiseerd kan worden en onder woorden gebracht.
Maar ik ben ook weleens stijl achterover geslagen van een vraag waar ik zelf in de verste verte niet op zou komen dat ze daar mee bezig zouden zijn.
Maar ik ben geen zedenmeester of fatsoensrakker dus ik kan hooguit mijn schrik toelichten en dan mijn eigen ervaringen vertellen. Maar ik ga er niet meer over of ze dat nou al dan niet gaan doen.

geluid

Ik zou me wel zorgen maken of zo'n ding geluid maakt.

Tante Tiny

Tante Tiny

23-05-2014 om 20:36

Je bent wel erg herkenbaar

Je neemt wel een andere naam, maar dat helpt niet.
Verander per onderwerp van naam, geslacht kind, leeftijd kind.
Verander de leeftijd van het kind bijvoorbeeld in de praktische leeftijd, op welk niveau functioneert het kind.

Remi

Je zoon is zo nieuwsgierig en hij kan dan beter een vibrator gebruiken die er voor gemaakt is dan dat hij op de EHBO eindigt met iets wat er niet voor geschikt is en er niet meer uit gaat. EHBO-medewerkers hebben vele verhalen over de meest onwaarschijnlijke voorwerpen in lichaamsholtes. Bovendien kan je zoon beter met zichzelf experimenteren dan met het eerste de beste internetcontact waarbij zijn nieuwsgierigheid het wint van zijn besef van veiligheid.

skik

Dalarna

Dalarna

24-05-2014 om 17:06

remi

Ik vind het toch wel heel wat van je zoon dat hij je dit heeft dúrven vragen maar ik heb toch wel wat moeite met jouw 'plan de campagne': " Ik denk dat ik hem opdracht geef zelf uit te kijken naar iets en als hij iets gevondnen heeft met mij te overleggen zodat ik het afgesproken bedrag kan sluizen naar zijn lopende rekening. Zo houd ik controle over zijn uitgave en kan hij het verder zelf regelen."

Moet hij nog laten zien ook wát hij heeft uitgezocht en kun jij dat ook nog gaan afkeuren? Zo nee: geef hem gewoon toegang tot zijn geld, zo ja stop daarmee!

Heeft hij een baantje? Ik zou echt loslaten dat jij alles boven de 10 euro moet goedkeuren, ik vind dat echt fout. Hoe zie jij het voor je in de toekomst, hij is al bijna 16 en je moet dus straks met hele grote stappen gaan inhalen wat hij nu mist.

Remi

Remi

24-05-2014 om 20:46

uhu

Tante Tiny, ik weet niet hoezo jij het hebt over herkenbaarheid; ik post hier notabene voor het eerst.

maar hoe dan ook.

Dalarna, ik bedoelde gewoon dat ik hem een bedrag ervoor geef. Want hij wil iets over internet bestellen en kan dat niet met zijn account zelf regelen. Ik ga inderdaad verder niet keuren wat hij neemt. Maar ik heb het net met man overlegt en we zijn er niet helemaal uit maar hebben wel in ieder geval besloten hem veel meer ruimte geven om te sparen en uitgaven te doen, zonder dat wij exact weten waaraan. Nou vraag ik me wel af of hij dat kan maar oke.

Wij vinden het gewoon heel lastig; ook het feit dat er geoordeeld wordt, zelfs mijn zoon zielig genoemd wordt om de beperking die wij hem opleggen. Gelukkig dat ik zelf voldoende zelfvertrouwen bezit om zeker te weten dat wij het niet op alle vlakken zo slecht doen. Het punt is gewoon dat hij door zijn impulsiviteit en sociaal/emotionele en cognitieve achterstand veel meer begeleiding nodig heeft dan de gemiddelde 16 jarige. Maar wat hij dan wel aan kan precies vind ik moeilijk te bepalen. Misschien zijn we inderdaad wel veel te voorzichtig.
We beramen ons nog op manieren om hem meer ruimte en groei te bieden in het leren omgaan met geld want we hebben wel besproken dat hij op deze manier ook weinig leert.

Wat vinden jullie dan een normaal bedrag voor deze leeftijd wat iemand tot zijn besc hikking heeft? Even erbij meerekenend dat hij van ons een telefoon heeft met een abbonnement en geen kleedgeld gheeft. Eventuele kado's betalen wij ook. Daarnaast krijgt hij € 3.50 per week. Dit gaat veelal op aan snoep.

Wat er op zijn hele spaarrekening staat, daar ga ik hem geen toegang toe geven, niet zondr overleg, want ik heb daar onlangs een paar honderd euro op gestort na een ervenis.Dat geef ik hem niet zo in de handjes. Echt spaargeld van zichzelf, wat hij echt gespaard heeft zeg maar, dat heeft hij niet, want hij geeft alles uit.

Remi

Remi

24-05-2014 om 20:48

en een baantje

Nee, dat heeft hij niet; deels omdat hij een hoop dingen niet zo maar zou kunnen en voor een ander deel omdat hij bijv. folders lopen zonde vindt van zijn tijd. Dus, ja, dat moet hij dan weten.

Dalarna

Dalarna

24-05-2014 om 22:28

tja

Ik ben van mening dat al het zakgeld van een kind vrij te besteden is, dus meteen vanaf dat je begint met zakgeld.

Dat je niet wil dat hij bij zijn spaarrekening kan is prima maar ik zou dat geld van die erfenis dan ook niet daar parkeren. Een kind moet kunnen sparen als het wil ook al zet het haast geen zonden aan de dijk als rente.

Ik snap nog niet of jullie dat abo betalen of hij? Ik ben mijn zoon meer zakgeld gaan geven maar daar moest wel dat telefoonabo voor betaald worden. Aan het begin heb ik hem dus wel in de gaten gehouden ter voorkoming van die hoge rekeningen maar dat ging prima. Ik heb wat minder vertrouwen in onze jongste dus die ga ik ook nog lang in de gaten houden of ik koop voor hem een prepaid.

Ik denk inderdaad dat je al die tijd vergeten bent dat je zoon hier totaal niets van leert en dat het nu zover is dat hij zijn ouders moet vragen om een seksspeeltje te kopen bewijst dat wel. Ik vind dat een kind dat zelf moet kunnen doen als het dat wil.

pubermoeder

pubermoeder

24-05-2014 om 22:38

Remi

Over zakgeld zijn (ook kort geleden) regelmatig draadjes op het forum. Je zou dus even wat oude draadjes kunnen bekijken. Onze kinderen krijgen vanaf de brugklas 25 euro per maand en daar moet 'alles' van betaald worden. Dus telefoon, kadootjes, schriften, schoolagenda, bioscoop etc. Dat bedrag blijft ook zo: willen ze meer geld hebben, dan moeten ze een baantje zoeken.

vreemd

Ben ik de enige die het heel vreemd vind dat een zoon aan zijn moeder vraagt of hij een seksspeeltje mag kopen ? Kijkt hij porno op 't net en denkt hij dat penetratie de enige manier van homoseks is ? Vooral als hij een beperking heeft zou ik hem er op wijzen dat pornoseks geen goed beeld geeft van gewone seks. Aan de andere kant zou ik niet controleren waar hij zijn geld aan uitgeeft. Als hij een begeleider o.i.d. heeft zou ik het daar eens over hebben.

niet vreemd

Ik herken het bij mijn kinderen. Ze hebben jou dan nodig als een soort controlepunt of het klopt wat ze denken en doen omdat dat voor hen nogal hoofdbrekens kan kosten. Je weet ook als moeder dat je ze daar explicieter in moet begeleiden dan je bij een meer 'normaal' kind zou doen. Tijdige expliciete uitleg omdat je niet wil dat je kinderen daarmee in de problemen komen maar dat ze ook op dat vlak zich sociaal leren te gedragen tegen zichzelf en tegen anderen.
Maar op buitenstaanders kan het inderdaad wat 'vreemd' overkomen. Zeker omdat nog een generatie geleden ouders nauwelijks met hun kinderen praten over sexualiteit, voorbehoedmiddelen, sexuele identiteit en relatievorming. Dat was genant of voor als ze zogenaamd ouder waren. Dan kwam het wel vanzelf. Dat komt bij dit soort kinderen vaak niet vanzelf goed of ze kunnen de plank behoorlijk misslaan of zichzelf in de problemen helpen.

GS

GS

16-03-2016 om 23:30

Vreemd ja

En niet eens om wat hij wil kopen, maar dat hij dat eerlijk zegt. Wie doet dat nou? Dat deelt een zoon toch niet met z'n moeder? Op die leeftijd? Dan zeg je toch dat je een boek wilt kopen of elke week een zak snoep en spaar je het langzaam op. En dan koop je heimelijk je privé attribuut.

Een dildo kost op bol/easytoys (vaak) nog niet eens 10 euro. Is wel de kleinste en volgens mij alleen bij aanbiedingen die er vaak zat zijn. Als je zoon minderjarig is kan het wel zijn dat hij niet online mag bestellen van de webshop?

Zolang je zoon geen dildo koopt van een malafide buitenlandse webshop (ali express staat vol met giftige troep) is dat toch niet erg? Het is pas erg als je zoon andere voorwerpen gaat gebruiken en dan op de eerste hulp komt: https:// rtlnieuws.nl/tech/artikel/4735806/vibrators-dildos-seksspeeltjes-zit-vast-spoedeisende-hulp-eerste-hulp-artsen

roodborst schreef op 27-05-2014 om 15:52:

vreemd

Ben ik de enige die het heel vreemd vind dat een zoon aan zijn moeder vraagt of hij een seksspeeltje mag kopen ? Kijkt hij porno op 't net en denkt hij dat penetratie de enige manier van homoseks is ? Vooral als hij een beperking heeft zou ik hem er op wijzen dat pornoseks geen goed beeld geeft van gewone seks. Aan de andere kant zou ik niet controleren waar hij zijn geld aan uitgeeft. Als hij een begeleider o.i.d. heeft zou ik het daar eens over hebben.

Tegenwoordig heb je van die Satisfyers/zuigvibrators waar ik om moet lachen als die bij de kassa in het Kruidvat staan. Dat liet ik aan mijn moeder zien die niet eens wist wat dat is. Misschien denkt de zoon van TO ook wel dat zijn ouders niet weten wat de dildo die hij wil hebben voor gebruiksdoel heeft...

Lara, je reageert op (heel) oude topics…

Jonagold schreef op 15-05-2022 om 20:43:

Lara, je reageert op (heel) oude topics…

Die melding krijg je automatisch als je reageert op een discussie waar meer dan vier weken niet meer gereageerd is. 

Esther-Forumbeheer schreef op 15-05-2022 om 23:50:

[..]

Die melding krijg je automatisch als je reageert op een discussie waar meer dan vier weken niet meer gereageerd is.

En toch vind ik het fijn dat Jonagold dit meldt. Dan is het voor de lezer ook meteen duidelijk.


Al had ik in dit geval wel een vermoeden gezien de oude nicks.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.