Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Hulp bij autisme?

Ik zoek voor iemand in mijn kennisenkring die momenteel vastloopt in de reguliere GGZ een andere instantie die hulp kan bieden. Enige reistijd is geen probleem. Eén van de gestelde diagnoses is autisme. Wat is een goede organisatie?

Je kunt even surfen op de website van de NVA. En zoek een afdeling van de Leo Kannerstichting. En zoek eerst iemand uit het netwerk die je goed kan adviseren over een specifieke hulpverleningsinstelling of hulpverlener.

Bij voorkeur vrijgevestigd en liever geen grote instelling. Gaat het om een jeugdige die al in het speciaal onderwijs zit dan zou je eens op school kunnen informeren of ze iets weten want daar komt van alles voorbij.

Je kunt ook wat lezen op de website van de cce. Het expertisecentrum in de ggz.

https://cce.nl/casus/autisme-en-herstel-de-ggz

Maar nogmaals informeer je goed en ga niet in op zaken die je niet geschikt lijken. Bij autisme is het belangrijk dat het echt goed past met hulpverleners die echt verstand hebben van autisme en dat ook laten blijven door de manier waarop ze tekst hebben. En dan moet het ook nog klikken.

Vaaas

Vaaas

02-02-2021 om 09:19 Topicstarter

Bedankt voor je informatie. Waarom vind je het Leo Kannerhuis geschikt? Wat bieden zij wat anderen niet hebben?

Het Leo Kannerhuis is speciaal ontwikkeld vanuit de noodzaak aan zorg voor mensen/kinderen met autisme. Andere ggz instellingen houden zich met van alles bezig maar zijn niet speciaal deskundig op het gebied van autisme, al zeggen ze van wel.

Het is niet verbazend dat iemand met autisme vastloopt in de reguliere ggz. Het is namelijk heel wat anders om iemand met autisme te begeleiden. En niet iedereen kan dat. Als je het eenmaal weet dan zie je een hoop negatieve benadering die iemand niet helpt.

Zoek maar eens op autismebril, of Leo Kannerhuis, of Autisme Centraal. Zorg voor mensen met autisme is echt heel anders.

Hoe vaak ik al niet gezien heb dat iemand met autisme maar uit noodzaak gebruik maakt van andere voorzieningen vanwege wachtlijsten voor autismehulp oid. En dat gaat eigenlijk altijd heel erg fout. Of je hebt er niets aan of het helpt iemand zelfs van de regen in de drup.

Zelf heeft zoon net een nieuwe hulpverlener met autisme kennis en ervaring als hulpverlener. Een ZZP'er die hij aanbevolen heeft gekregen van de autismebegeleider van zijn middelbare school, waar we contact mee hebben gezocht met deze vraag. Als je eenmaal mensen kent met verstand van zaken dan blijf je die in beeld houden.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden