Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Heidy

Heidy

25-03-2016 om 13:48

stiefdochter uit huis

Mijn stiefdochter van bijna 18 is het huis uitgegaan en naar haar opa en oma vertrokken. Ze wil op haar 18de op zichzelf gaan wonen samen met haar vriend in een woning van haar opa. Zijn wij verplicht om haar financieel te ondersteunen tot haar 21ste? Als ze volgens de eerdere gemaakte afspraak de vervolgopleiding gaat doen, waarbij ze vier dagen moet werken heeft ze dus ook eigen inkomen.En als wij verplicht zijn om in haar onderhoud te voorzien, moet haar moeder die in een begeleidt wonen verblijft hier dan ook mee aan betalen (ze gaat in het oude huis van haar moeder wonen)?

Paddington

Paddington

25-03-2016 om 14:06

Onderhoudsplicht

geldt tot een kind 21 is. Waarschijnlijk wordt dat zelfs 23. Als een kind in zijn/haar eigen behoeft kan voorzien, dan zou het niet nodig zijn. Maar daar zijn geen duidelijke richtlijnen voor. Het mooiste is als je met stiefdochter kunt overleggen. Een berekening maken wat zij nodig heeft om van te kunnen leven en wat zij zelf daarin bijdraagt.

V@@s

V@@s

25-03-2016 om 14:08

onderhoudsplicht

Je kunt ook prima voldoen aan de onderhoudsplicht door je kind onderdak en eten te geven en een bijdrage in de studiekosten. Je bent niet verplicht om zelfstandig wonen van je kind te subsidiƫren.

bloemetje

bloemetje

25-03-2016 om 15:03

Heidi

Je bent niet verplicht om haar te subsidiƫren om op zichzelf te wonen hoor! Die onderhoudsplicht is niet zo strikt (anders zouden studenten ook helemaal geen geld hoeven te lenen: dan verplichten ze hun ouders gewoon om hun studie en kamer te betalen - zo werkt het natuurlijk niet).
Logisch dat je een kind zo nodig wat ondersteunt, maar ze kunnen natuurlijk niet zomaar hun hand bij jou ophouden en verwachten dat je alles betaalt. Dat hoeft echt niet! Gelukkig niet zeg, dat zou een rare situatie zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.