Home » Forum » Thuis werken pffff

Thuis werken pffff

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
maan.
Thuis werken pffff

Wat een gedoe dat nieuwe normaal.. oudste heeft een baan waarbij vier keer per week videobellen, jongste heeft een opleiding met ook vier keer per week videobellen. En allebei willen ze het liefst op de eigen kamer maar allebei boven dat werkt niet. Hele dag koptelefoon is geen pretje dus in overleg een schema wie welke dag boven of beneden werkt.

Iedereen tevreden (behalve moeder die op vrije dagen zich in de weg voelt lopen en maar op zaterdag gaat stofzuigen).

Maar nu de dagen zijn verdeeld is er gezeur over de avonden. De ene wil na een dag beneden ff ontspannen in eigen kamer met (zacht) muziekje en de ander wil vooruitwerken vanwege volgende dag beneden gepland. Flinke ruzie boven. Na een dag op mijn tenen baal ik hier zo van.

Ze zijn allebei volwassen, allebei prettige personen. Maar samen is zo vaak gedoe. Ik had gehoopt met mijn (kinderachtige) schema (op hun verzoek trouwens) alle problemen getackeld te hebben. Dankzij sporten en rijles is er maar een beperkt aantal avonden maar ik kan toch wel van ze verlangen om dit in samenspraak op te lossen...

Pirata
Snap het niet

Ik snap het nog niet helemaal, delen ze één kamer met zijn 2-en?

Flavia
andere koptelefoon

zelfs op mijn werk zit ik de hele dag met een koptelefoon op te bellen, dus wellicht de werkgever van oudste laten investeren in een goede headset en zelf doen voor je jongste.

En zelfde vraag als Pirata: delen ze een kamer?

maan.
Naast elkaar

Ze hebben kamer naast elkaar met dun gibo wandje ertussen.

Ze hadden de keus, of een verdeelplan of koptelefoons. Beide zijn niet gecharmeerd van hele dagen koptelefoon, zeker niet na het 'duivelsoor' van een familielid. Dus wilden beide dat ik een verdeelplan zou voorstellen.

Dees
Koptelefoon en verplaatsen

Of je zet de pc aan de andere kant van de kamers neer dus bij de andere muur, scheelt al een hoop. En inderdaad andere koptelefoons erbij.

Marie
andere kamer?

Zijn ze erg afhankelijk van de werkplek op hun eigen kamer? Is er de mogelijkheid om ergens anders in huis een (extra) werkplek te realiseren? Jullie slaapkamer ofzo of in de bijkeuken? Of het dunne gibo-wandje extra isoleren?
En/of op zoek naar een goede headset voor het bellen?
Ik werk o.a. bij een telefooncentrale en er zit echt verschil tussen headsets.

Hangkous
Aanpassen

Heb hier van maart tot en met half juli en man en 2 pubers thuis gehad met lessen en vergaderingen op teams en skype. Muren zijn hier gedeeltelijk van gipskarton platen. Dus dat was echt de headsets op een deuren dicht.
Dat is aanpassen, regels maken en iedere ochtends aan het ontbijt namen we de dag weven door. Wie heeft wanneer online les en wie en vergadering.
Bureaus verplaatsen, zodat iedereen wat verder van elkaar af zat hebben we na een paar dagen ook gedaan.
Mijn huishoudelijke klussen ben ik gaan plannen op momenten dat er geen les of vergadering was.
Geluid van de stofzuiger beneden of de centrifugerende wasmachine hoorde erbij. Dat deed ik gewoon. Beetje geven en nemen.
Als de jongvolwassenen echt absolute stilte willen dan is er maar één mogelijkheid: en hutje op de hei huren.

Temet
Maan

Ja, ik vind zeker dat je van ze kan verlangen dat ze dit zelf oplossen. Ze zijn volwassen, zeg je. Ze hadden ook in een studentenhuis kunnen wonen en dan hadden ze hun territoriumconflicten ook zelf moeten oplossen. Je hebt ze geholpen en ze zeuren nog steeds. Download een paar leuke podcasts of goede muziek op je telefoon, en bij de eerste tekenen van gemekker doe je je oortjes in met de mededeling dat je weer aanspreekbaar bent als ze klaar zijn met hun gez...k.

Ze moeten niet van hun probleem jouw probleem maken.

Sterkte ermee

Temet

Jo Hanna
Bone conduction headset

Voelt licht en zit niet op je oor. Lost in ieder geval het koptelefoonprobleem op:
https://aartjan.nl/blog/?s=Bone+conduction+

Voor mij is het de ontdekking van de eeuw. Ik vergeet gewoon soms dat ik hem op heb en dan staat hij nog op mijn hoofd terwijl ik allang geen boek meer aan het luisteren ben.

Triva
Johanna

Je vergeet de microfoon....

Pirata
Geluidsisolatie?

Ik zou wat aan die muren doen, als die zoveel geluid doorlaten. Kan vrij eenvoudig, met platen of van die noppendingen. En/of haal de galm uit de kamer met een kleed.

Ginny Twijfelvuur
Ik zou helemaal niks doen

En het ze samen laten uitzoeken.
Isoleren of bureaus verplaatsen kunnen ze ook zelf (bedenken). Dit klinkt als puberaal gedoe, en die tijd is toch wel geweest of niet?

Lou
Ach

Ze zouden het inderdaad samen moeten kunnen oplossen, maar kennelijk lukt dat niet. Een beetje meedenken kan geen kwaad. Vooral omdat je er zelf ook last van hebt.

Dat schema had je toch ook al op hun verzoek gemaakt? Nou, dan pak je dat er weer bij en meldt dat je dat kinderachtige geruzie niet meer accepteert, en dan gooi je er wat suggesties in zoals hierboven gegeven. Laat ze maar kiezen.

Jo Hanna
Microfoon

zit er op

Ad Hombre
Jo Hanna

"Bone conduction headset"

Klinkt technisch best leuk, maar je hoort de geluidsoverlast van anderen er natuurlijk dwars dooorheen. Als ik mijn gamende puber als voorbeeld neem wil je toch een noise cancelling headset (of een flinke laag gewapend beton).

Volgens mij combineren ze die dingen in gevechtsvliegtuigen met een strottehoofdmicrofoon, dus een microfoon die tegen je strottenhoofd zit. Misschien is dat de oplossing in combinatie met proppen in je oren.

De werkplek als oorlogssituatie....

Tijgeroog
Accepteren

Als je samen in een huis woont zul je denk ik ook moeten accepteren dat je geluid van de anderen hoort.

Tango
Maar wat is het probleem?

De 1 wil relaxen met zachte muziek en de ander wil vooruit werken. Kan dat laatste dan niet met zachte muziek op de achtergrond? Zolang het geen harde stampmuziek met stevige beat is moet dat toch wel lukken? En anders inderdaad dat vooruit werken maar met een geluidwerende koptelefoon.
Verder had ik zelf ook geen schema gemaakt volgens mij, tenzij ze er samen echt niet uitkomen. Ze zijn volwassen, dus kunnen toch eerst zelf proberen een schema te maken?
Ook zou ik, als je dan toch een schema maakt, daar het stofzuigen bij inplannen, zodat je dat inderdaad niet op zaterdag hoeft te doen. Kinderen kunnen ook best hun eigen kamer en evt. de rest van de bovenverdieping. ergens tussendoor stofzuigen, zodat ze geen last hebben van jouw gestofzuig op momenten dat ze aan het werk zijn. Hooguit in de verte, als je beneden stofzuigt. Maar ook dat moet kunnen lijkt me.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.