Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Zoon gaat op reis na Japan

Goedemorgen allemaal, onze zoon van 24 die nog thuis woont gaat voor 3 maanden op reis. Zijn vriend is er voor een jaar naar toe gegaan om Japans te leren en zijn visum loopt nu nog drie maanden. Dus onze zoon gaat er nu naar toe om samen de laatste drie maanden door Japan te reizen. Helemaal geweldig. Wij hebben zijn ticket betaald als cadeau voor het afstuderen dus weten al een tijdje dat hij gaat. Ben heel blij voor hem. Een mooie kans. Hij gaat zondag weg. Dan brengen we hem na Schiphol. Onze zoon is nog nooit lang weggeweest. Waar ik na toe wil is dat ik mij de laatste weken heel onrustig voel, gespannen. Slaap even wat slechter. Vind het allemaal best wel spannend. Maar vind het voor hem helemaal geweldig. Daar gaat het dus helemaal niet om. Herkennen meer moeders (of vaders natuurlijk) dit gevoel. Nogmaals vind het echt super voor hem hoor. En de tijd gaat snel. Heel snel voor dat we het weten is hij weer thuis. ( en de zomer voorbij hahaha)
Dus hoe hebben jullie je erbij gevoeld dat je kind op reis ging/gaat.
Groetjes en voor iedereen een fijne dag😄


oh ik snap het helemaal. Paar jaar geleden zoon voor 1e keer verder weg (Aruba) en pas dochter naar Azie. Ik weet vluchtnummers en als 't niet op onmogelijke tijden is, volg ik vlucht regelmatig op Flightradar24. Verder ben ik blij om ze bv via Polarsteps en Instagram te 'volgen'. En altijd blij met privé-appjes. Spannend en leuk voor hem!

Jongste hier is net terug van 3 maanden VS. Ik herken je gevoel. De laatste week voor en na vertrek had ik het sterk, daarna werd het gelukkig minder.

Bgdrrejnxs53226 schreef op 10-06-2024 om 09:35:

-quote verwijderd-


In het noorden van Nederland gebruiken ze vaak na i.p.v. naar.

Ik dacht dat zoon nadat hij in Japan is geweest weer op reis zou gaan en dat, dat het probleem was. Gaat me echt niet om taalfouten maar de hele betekenis verandert. Dus zou daar wel even opletten. 

Saartje55

Saartje55

10-06-2024 om 09:46 Topicstarter

Bgdrrejnxs53226 schreef op 10-06-2024 om 09:35:

-quote verwijderd-

Zal wel een dialect dingetje zijn🙃hier in het Oosten spreken we woorden half uit. Nu je het noemt zie ik het ook. Maar goed daar gaat het natuurlijk in deze topic niet over 🙃😄

Saartje55

Saartje55

10-06-2024 om 09:48 Topicstarter

Alias1 schreef op 10-06-2024 om 09:37:

Jongste hier is net terug van 3 maanden VS. Ik herken je gevoel. De laatste week voor en na vertrek had ik het sterk, daarna werd het gelukkig minder.

Ja als je eenmaal weer in je ritme zit natuurlijk. Allemaal spannend en gelukkig hebben we allemaal Polarsteps 😄

Oo heel herkenbaar. Heb het al als ze naar Italië gaan .😊  

Saartje55

Saartje55

10-06-2024 om 10:00 Topicstarter

Roos55 schreef op 10-06-2024 om 09:58:

Oo heel herkenbaar. Heb het al als ze naar Italië gaan .😊

Ja ook als ze maar twee weken gaan word ik onrustig🙃aan de andere kant ook wel goed. Als het ons niks zou doen is ook niet goed🙃

Mijn moeder heeft hier ook last van. Dat heet 'het moedergevoel' volgens haar.
Ik ben zelf redelijk rationeel hierin; ja, er kan wat gebeuren, maar dat kan hier in Nederland ook. Japan is een veilig land. Hij gaat naar zijn vriend, die woont daar al een tijdje en kent het land en de taal enigszins. Hij gaat vast een mooie tijd hebben daar.

Dochter heeft een half jaar door Zuid-oost Azië gereisd in haar eentje. Ik vond het heel spannend en zag er ook wel tegenop om haar zo lang niet te zien, maar haar verhalen via Polarsteps waren zo leuk, ze had het zo naar haar zin, en als je dan ziet hoe ze de onvermijdelijke problemen gewoon oploste was dat ook goed om te zien: die redt zich wel. Maar wat was het heerlijk om haar weer van Schiphol te halen! 

Voor de thuisblijvers is het vaak spannender dan voor degene die weg gaat.
Gelukkig is Japan een heel fijn en veilig land, dat scheelt misschien iets.

Heel herkenbaar, bijna hetzelfde gevoel als dat ze de eerste keer met jouw auto naar het buitenland gaan.
En dat was maar 2 dagen. 

dan

dan

10-06-2024 om 12:56

Zeker herkenbaar. En als hij nog thuis woont merk je dat nog meer dan wanneer hij uitwonend zou zijn. Maar hij zal vast een mooie tijd hebben en daar haal je zelf ook voldoening uit.

wekkerradio schreef op 10-06-2024 om 09:41:

[..]


In het noorden van Nederland gebruiken ze vaak na i.p.v. naar.

-  knip - onnodig


Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.