Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
Kenny

Kenny

08-02-2014 om 00:45

zoon wordt bedreigd...

Onze zoon heeft een tijd met vrienden in een huis gewoond. Het bleken niet bepaald de beste figuren.Hoe kun je toch naief zijn! Nu woont hij op zichzelf en heeft een tijdje een vriendin gehad. Naar later bleek had een van die vrienden ooit ook iets met haar gehad. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten bij die voormalige 'vriend'. Sterker nog het meisje was zeer gepikeerd enheeft die jongeman v 24 naar het huis v onze zoon gebracht om hem te bedreigen! Mn zoon is via het balkon gevlucht en naar de politie gegaan enheeft aangifte gedaan v bedreiging. We hebben hem opgehaald. En nu is hij bij ons. Wat is boy de beste manier om hier mee om te gaan?

Rare kostgangers heeft onze Heer

Bewijzen verzamelen

Hij heeft aangifte gedaan, dat is de eerste stap.
Ze kunnen nu een dossier over hem gaan aanleggen.
SMS-jes, emails, facebook, tweets, allemaal afdrukken en aanleveren.
Als hij op plaatsen gesignaleerd wordt, b.v. bij ouders of broers/zussen direct de politie bellen.

Mijn zoon heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt met de ex-vriend van zijn vriendin. Hij heeft hem openlijk in zijn eigen auto bedreigd, stond stennis te schoppen voor zijn huis, stond bij familie in de tuin te schreeuwen en heeft de hele familie emails gestuurd met de zin: Neem maar afscheid van je zoon/broer nu het nog kan...

Alles melden, dan kan justitie iets tegen hem beginnen.

Toch

Je zoon zo snel mogelijk weer op zijn eigen kamer laten wonen, anders wordt hij te bang. En een paar veiligheidsmaatregelen afspreken, bijvoorbeeld: nummer van de politie in je telefoon, eerder bellen (niet wachten tot ze binnen zijn, foto's maken als er iets vreemds is, emailtjes en sms-jes etc. bewaren, mogelijk kun jij hem elke dag op een vaste tijd bellen, zodat je weet of alles goed is gegaan, mogelijk kan hij met een vriend of studiegenoot hierover spreken en kunnen ze samen wat doen, bijvoorbeeld zorgen dat hij de eerste dagen niet alleen naar huis gaat etc. etc..
Dan zijn er nog de vrouwentrucjes, zoals een busje van een of andere spray in je tas, een fluitje, schreeuwen etc.
In elk geval nu niet laten merken dat je bang bent en dat jij je leven weer gewoon oppakt.
Het zal de eerste tijd spannend zijn, maar hopelijk blijkt dan ook al snel dat het voorbij is. Zo lang hij bij jullie blijft komt hij niet over die spanning heen.

Tsjor

Kaaskopje

Kaaskopje

08-02-2014 om 21:24

Geen tips

maar wel een hart onder de riem. Sterkte ermee!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.