Home » Forum » Ef taalreizen

EF taalreizen

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zus
EF taalreizen

Mijn dochter denkt erover na om een taalreis te doen in haar tussenjaar. Ze is erg enthousiast over EF. Heeft iemand daar ervaring mee? Hoe zijn de lessen en de rest van het programma? Is het allemaal beetje netjes geregeld allemaal? Ik vind het trouwens best prijzig. Hoor graag ervaringen of alternatieven!

angel3
Afs

Kijk ook es bij AFS voor een uitwissellings tussenjaar in een buitenlands gastgezin

Minna
Goede ervaring

Ja, goede ervaring. Het is zeker prijzig, maar het is een nette organisatie. Dochter is meer dan een half jaar met deze organisatie naar een stad aan de andere kant van de wereld geweest en het was allemaal keurig geregeld. Dochter is gewisseld van gastgezin (om redenen die bij dochter lagen, niet bij het gastgezin) en dat is door de organisatie goed opgepakt en begeleid. Ook heeft dochter tijdens het half jaar haar plannen wat gewijzigd, waardoor ze eerder stopte met het programma van EF en kreeg toen het geld voor die weken terug.

De lessen waren volgens dochter kwalitatief prima en in verschillende niveaugroepen. Wel lag het tempo wat lager dan dochter op vwo gewend was, maar dat is ook niet gek. Ook de rest van het programma was prima. Er werd best een en ander aangeboden aan sportactiviteiten, barbecues, uitjes, weekendexcursies, etc. Dochter nam in het begin wel deel, maar trok al snel met degenen die ze daar had leren kennen haar eigen plan.

Kortom, fijne organisatie, niets op aan te merken, maar het is inderdaad wel duur.

ipacarai
welke taal wil ze leren?

Als het Engels is dan is zo'n taalcursus vaak prima.

Maar als je bv Spaans in Costa Rica gaat doen, moet je er rekening mee houden dat je dan vaak op een campus zit met veel andere buitenlandse scholieren. Heel gezellig maar vaak is de communicatie dan alsnog in het Engels. Ik zou sowieso altijd kiezen voor een optie bij een gastgezin - voor de taal maar ook om je echt thuis te gaan voelen in een cultuur ipv een buitenstaander te blijven.

Voor een highschool jaar zou ik EF niet aanraden mede ivm de prijs. Dan zijn er veel andere opties. Maar in het algemeen zijn er heel veel tussenjaaropties (anders dan alleen maar een taalreis) die ook wel wat goedkoper zijn. (er zijn er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.)

Anno
Ja 2 x

Twee keer een land in Europa. Keuze uit studentenhuis/gastgezin( beter niet).
Duur maar goed georganiseerd.

Lou
Ja nu

Mijn dochter is nu op een taalreis van EF. Wel eentje van twee weken en het gaat om Engels, dus als je een jaar Spaans in Costa Rica overweegt heb je denk ik niet zo veel aan deze ervaring. Dochter is trouwens juist blij dat ze in een studentenhuis 'woont' en niet in een gastgezin, ze heeft het erg gezellig met de andere studenten. De uitstapjes zijn ook prima. Maar er zijn ook dingen die ze minder goed vindt of die rooskleuriger werden voorgesteld van tevoren dan dat ze bleken te zijn. Ik kan je er over een paar dagen meer over vertellen als je dat wilt.

Zus
reactie

Ah, fijn, jullie input, veel dank!
angel3, dank voor de tip. Ik heb het bekeken, maar zag dat het niet goed past bij wat ze wil. Ze wil echt een taal (beter) leren in een gestructureerde omgeving en niet voor een heel jaar.
Ze wil beter Frans leren of Italiaans. Haar plan is om eerst te werken en van dat geld 8 weken naar Frankrijk of Italie te gaan. Uit jullie reacties (Minna, anno, ipacarai) maak ik op dat het een betrouwbare organisatie is, maar gemengde berichten wat betreft gastgezin. Anno, je schrijft ‘beter niet’ over gastgezin. Heb je daar slechte ervaring mee?
Lou, ja, hoor graag er meer over als je meer weet.

angel3
Taal beter of nieuw

Het is belangrijk dat je goed bedenkt w ast je wil
Wil je nieuwe taal of wil je Engels of Frans op punten in een lessetting verbeteren? Wil je met andere buitenlandse studenten of wil je een cultuur leren kennen en onderdeel daarvan uitmaken?

Afs bv betaalt gastgezinnen niet. Zij gaan er dus echt voor jou als kind in hun armen te sluiten. Ef werkt volgens mij met betaalde gastgezinnen. Zij hebben een ander motief. Ik heb beide zelf gedaan .1x korte talenreis in Engeland in gastgezin (3 weken ofzo) en 1x jaar in gastgezin. Door de onderdompeling in een gezin heb ik de taal echt heel goed geleerd. De korte talenvakantie sloeg nergens op. Mijn Engels is daar niet beter van geworden. Gastgezin legde elke dag 4 boterhammen klaar dat was ons rantsoen voor ontbijt en lunch. Zij wilden erop verdienen. Ik weet niet hoe dat nu geregeld is. Maar check dat soort dingen en bespreek wat ze wil. Afs doet ook korte programma's

Zus
angel3

Ja, ik zag dat ze ook korte programma’s van een trimester hebben, maar weer niet voor haar leeftijd. Bij vertrek mag je maximaal 17 jaar en 9 maanden zijn, maar ze is al 18.
Ze wil zowel taal leren als het gezellig hebben met anderen. Gastgezin zou ideaal zijn, want zoals je aangeeft heeft zo’n onderdompeling echt meerwaarde.
Ja, ik zal dat soort dingen checken, vandaar ook mijn vraag naar ervaringen hier ;-)

Anno
Dochter

Mijn dochter heeft een half jaar in Rome doorgebracht. 2 Gastgezinnen ( alleenstaanden met ruimte voor 2 studenten) waarbij ze niet prettig behandeld is. Daarna door naar een studentenhuis en al was de hygiëne onder de studenten ver te zoeken, daar beviel het het best. Eigen kamer en gedeelde keuken en badkamers.
Wij zijn er een keer wezen slapen, heel leuk!
Andere kind in Engeland, stapte met redelijk hoog niveau in en had na een half jaar het hoogst haalbare bereikt van die cursus.
Beiden zijn een half jaar geweest.

bicyclette
Malta

Mijn zoon is 2 weken naar Malta geweest met EF. Hij was toen net 16 en zat in een soort studentenhotel. Prima bevallen.

Een jaar later is hij met EF een heel jaar in de VS geweest, naar een gewone middelbare school en in een gastgezin. Dat is natuurlijk een compleet ander concept.

Dat EF gastgezinnen betaalt, is volgens mij een misverstand. Zijn gastgezin in de VS kreeg er in ieder geval niets voor. Ik heb wel eens gehoord dat het in Engeland wel gebruikelijk is dat gezinnen betaald worden, door alle organisaties.

angel3
Bicyclette

Ik bedoelde niet perse EF met betaalde gastgezinnen. Maar is wel iets om op te letten. Net als verhaal van Anno in Rome. Die mensen doet het niet omdat ze graag een andere cultuur in huis nemen.

Puppy
Gastgezinnen

Onze jongste wil een jaar naar Amerika en daarom zijn we naar een info bijeenkomst van EF geweest. In Amerika krijgen gastgezinnen geen geld voor hun medewerking.

ipacarai
betaalde gastgezinnen

In Engeland is het een hele business geworden en daar moeten organisaties ook verplicht betalen aan gastgezinnen. Ook in Australie is dit steeds vaker het geval.

In de VS mogen gastgezinnen voor een reguliere high school uitwisseling niet betaald worden, dus daar betaalt in principe geen enkele organisatie de gezinnen, (maar er is een 2e soort visum voor jongeren die gebaseerd is op naar school gaan in de USA en in dat geval mogen gastgezinnen weer wel betaald worden. )

In andere landen is het allemaal minder gereguleerd overigens.

Sommige gezinnen die betaald krijgen, doen inderdaad het minimale zodat het een mooi verdienmodel is - 4 jongeren op zolder en alleen de basis zaken.

Ik geloof zelf heel erg in het model waarbij een gezin een scholier ook echt opneemt in het gezin, omdat dat de beste garantie biedt op integratie. Ik kan me ook best voorstellen dat als je echt voor een talencursus gaat, je daar gewoon wat minder belang bij hebt, (maar die taal leer je uiteindelijk pas echt spreken als je continu in een omgeving zit waar de "doeltaal" gesproken wordt, dus dan is zo'n gastgezin ideaal)

Ik zie het verschil heel erg bij dochter, Zij spreekt echt vloeiend Portugees en Spaans dankzij haar uitwisselingen in Spanje en Brazilie. En ze voelt zich niet alleen thuis in beide landen, ze voelt zich thuis in de taal

Op dit moment studeert en werkt ze in Parijs - in een meer internationale omgeving en niet in een familie. En ze spreekt best aardig Frans, heeft ook dankzij haar universiteit veel lessen gevolgd op goed nivo maar echt thuis zijn in de taal kost haar nu gewoon veel meer moeite. (toen ik op mijn 22ste in Parijs woonde, moest ik wel elke dag spreken dankzij mijn gastgezin, en pikte ik het veel sneller op.

AFS heeft inderdaad geen opties in Italie of Frankrijk boven de 18. (wel weer in Zuid Amerika - maar dan wordt het Spaans)

Heb zelf geen ervaring met de taalcursussen van EF - dus durf er in die zin niet zoveel over te zeggen. Het is wel waar ze groot mee zijn geworden en ook waarom ze wereldwijd bekend zijn.

Zus
duidelijk

In ieder geval ben ik wel positief nav jullie reacties. Ze wil niet in een gastgezin helaas. Dan moet ze dus nog even meer sparen ;-). Land is ze nog niet over uit, maar ze heeft nog tijd om na te denken.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.