Home » Forum » Interrailticket 18 jarige

Interrailticket 18 jarige

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pooh bear
Interrailticket 18 jarige

Zijn er hier meer ouders waarvan hun 18 jarige de gratis interrailticket heeft gewonnen?
Mijn dochter heeft mee gedaan en mag deze zomer door Europa gaan reizen. Een super kans voor haar natuurlijk. Hoe wel ik het ook wel spannend vind.
Ben benieuwd of er hier meer zijn waarvan hun kind deze zomer gaan interrailen.
En vooral wat willen jullie kinderen gaan doen Waarheen hoe lang.

Mijn dochter weet het pas sinds deze week en is nog vol op aan het kijken. Ze wil in elk geval naar Praag en Venetië.
Wanneer weet ze nog niet precies. Ze mag tussen 1 augustus en 31 januari zal waarschijnlijk augustus moeten worden omdat de herfstvakantie te kort is met kerst vind ze minder leuk en verder heeft ze ook mbo examens en allerlei opdrachten waar ze misschien de vakantie voor nodig heeft.
Nadeel is wel dat wij zelf precies in het midden van augustus op vakantie gaan dus we moeten even kijken of ze er om heen kan of dat we het anders moeten gaan doen.

Paasei
Oh wat gaaf!

Ik wist niet dat mensen dat echt winnen..:) Zoon heeft vorig ge-interraild, na zijn middelbare school examen, met een stel klasgenoten. Allemaal rond de 18 jaar. Ze hebben een reis door Europa gemaakt. Zelf route bepaald, reserveringen voor de trein (soms verplicht, handig als je met een groep reist) geregeld, overnachtingen in youth hostels geboekt. Wij ouders hebben ons hart vast gehouden (uiteraard..:-) maar het is allemaal prima gegaan. Zoon ging c.q wilde overigens niet meer met ons op vakantie. Die tijd is voorbij..

Ik hoop dat je dochter met een stel anderen op reis kan. Een reuze ervaring!

Oh.. nog uit de ervaring van zoon; zorg voor afwisseling in de route. Niet van (hoofd)stad naar stad, maar ook eens naar bv het strand of de bergen. Alleen cultuur en gebouwen is op een gegeven moment wel genoeg.. En maak gebruik van nachttreinen. Scheelt reistijd en overnachtingskosten.

Pooh bear
Paasei

Strand zal ze niet zo snel gaan maar bergen enz vind ze wel leuk.
Vooralsnog gaat de alleen dat vind ik wel een beetje eng maar misschien sluit ze wel aan bij andere interailers.
Vorig jaar hebben iets van 30.000 Europeanen van 18 jaar zo’n kaart gekregen en dit jaar dus weer waarvan iets van 700 Nederlanders. Er zijn nu allerlei fb en whats app groepen van jongeren die zo’n kaart hebben gekregen dus misschien sluit ze nog bij een groep aan.
Ben erg benieuwd wat ze uiteindelijk allemaal gaat doen ze is zich nu vooral aan het oriënteren. Treinreserveringen zijn overigens niet bij de kaart inbegrepen dat zal ze zelf moeten betalen.

Paasei
Aanvulling

Ondertussen zoon tips gevraagd. Komt zijn lijst;

- plan je route van tevoren en reserveer je treinen.
- vermijd Frankrijk; reserveren is verplicht en duur!
- ga vooral door ex-oostblok landen (Tsjechie, Polen, Hongarije). Vaak goede (Duitse) treinen, comfortabel. Landen zijn goed bereisbaar (niet 'creepy') en eten/overnachten is goedkoop!
- plan geen treinreis langer dan ca 14 uur achter elkaar. Dan ben je echt gaar!
- interrail kaart geeft ook recht ook sommige boot- of buslijnen!
- gebruik nachttreinen voor de lange afstand. Boek een slaapcoupé.
- ergens echt toeristisch en dus duurs doen (zoon was in bv Pisa)? 'S ochtend aankomen met de trein, 's avonds verder reizen. Nagenoeg elk station heeft opbergkluizen voor de rugzak.
- doe niet alleen steden. Wissel af met strand, pretpark of iets anders.

Zoon was 2 weken weg. Direct naar Nice, dan langs de Italiaanse kust naar Pisa, Florence, Wenen, Budapest, Praag en Berlijn. Hij vond Budapest het meest geweldig (badhuis!).

Pooh bear
Paasei

Bedankt voor de tips ik ga het doorgeven. Dat van Frankrijk hadden we al ontdekt maar ze had zo en zo niet echt plannen om daarheen te gaan.

Dochter had wel naar Rome zitten kijken maar ze had al gezien dat de hostels daar veel duurder waren.
Ze wil heel graag naar Praag en van daaruit zijn er in elk geval genoeg mogelijkheden.

Pooh bear
Nog een vraag

Had jou zoon alle slaapplekken al van te voren geregeld ? Het lijkt ons handiger omdat je dan van een slaapplek verzekerd bent. Neem aan dat er augustus veel vol zit. Aan de andere kant staat dan alles vast en heeft ze weinig ruimte om halverwege de reis ineens iets anders te willen.
Ik lees overal dat het met interail leuk os om te vertrekken wanneer je wil een trein te pakken en daarheen te gaan waar je zin in heb. Maar als je treinen en hostels moet reserveren lijkt me dat niet haalbaar.

Knurf
Reserveren

Dat reserveren hoeft niet al weken van tevoren. Gewoon 's ochtends bedenken waar je heen wilt en even wat mailtjes sturen (of bellen) of er plaats vrij is.
Treinen reserveren geldt alleen voor IC's en zo, niet voor de plaatselijke boemeltjes.

Paasei
Reserveren

Zoon heeft wel gereserveerd, maar die reisde met een groep. Dan wil je samen zitten en in dezelfde coupe of slaapzaal slapen. Voor jouw dochter is het inderdaad niet zo relevant als ze alleen reist. Zeker omdat het lang niet altijd verplicht is.

Wat me te binnen schoot; je had het over plannen rond jullie vakantie. Ik weet niet wat jullie gaan doen, maar zou het te combineren zijn? Onze oudste heeft zijn eerste (trein)reisvakantie allleen gepland rond onze gezinsvakantie (met zijn broertje) op een camping. Wij hadden waren met de auto en hadden een extra tentje voor hem mee. Hij ons via een omweg achterna getreind, is een paar dagen bij ons op de camping geweest en is toen weer door gereisd. Was wel lekker, een paar dagen in de familieschoot voordat hij weer verder ging. En gezellig voor ons om hem toch nog een paar dagen erbij te hebben.

Pooh bear
Onze vakantie

We hadden het er al over gehad dat we haar een paar dagen voor het eind van de vakantie naar een treinstation brengen een uur rijden van ons vakantie adres. Als ze als eerste naar Praag gaat is dat zelfs een paar uur dichterbij.
Maar ze zit er over te denken om direct na onze vakantie te gaan. Ze wil dan eerst met ons mee en dan thuis rustig haar tas in pakken dan heeft ze nog 12 dagen voor ze naar school moet.
Onze vakantie was al geboekt voor ze de interail kaart had gewonnen en ze had verder helemaal geen plannen om alleen te gaan.
Maar als ze wil kunnen we eerder naar huis ze kan vanaf het vakantie adres gaan.
Ondertussen heeft ze ook contact met een groep andere interailers die deels dezelfde plannen hebben ze wil zich misschien daarbij aansluiten in dat geval zou ze 1 of 2 dagen na onze vakantie weg.

Paasei
Is ze al weg..?

Pooh bear, ik haal je draadje even omhoog, omdat ik zag dat je reageerde in het Vakantie-draadje en het over je dochter had. En ik herinnerde me dit interrail-verhaal. En ik was benieuwd hoe het verder ging..? Is ze al weg (geweest)..?

Pooh bear
Vandaag

Ze is vandaag vertrokken richting Berlijn.
Ze is eerst met ons mee geweest en gaat nu bijna 2 weken Interailen.
Vind het wel spannend hoor. Berlijn doet ze met z’n tweeën maar de rest van de reis gaat ze alleen.
Maar heb ook wel vertrouwen dat het helemaal goed gaat.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.