Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Biologische ouders: natuur of cultuur?

https://www.npo.nl/like-father-like-son/23-04-2016/POW_01002942

Japanse kwaliteitsfilm. Ontroerende film over ouderschap. Zomaar op NPO2.

Daar gingen we vroeger voor naar het Filmhuis.

http://cobra.canvas.be/cm/cobra/film/film-recensie/1.1808166

"En dan krijgt het echtpaar onwaarschijnlijk nieuws (een scène die in de meeste andere films zwaar uitgesponnen zou worden maar die Kore-eda opvallend genoeg niet laat zien). In het ziekenhuis waar Keita 6 jaar geleden geboren werd, heeft een verpleegster moedwillig iets onvergeeflijks gedaan en de baby’s van twee koppels verwisseld. Keita is met andere woorden niet hun biologische kind, terwijl hun echte zoon in een ander gezin is opgevoed. De centrale vraag van de film is meteen gesteld. Wat weegt er zwaarder: genetica of opvoeding? Natuur of cultuur?"

Dees

Dees

26-05-2018 om 14:15

Zou niet weten

Nu is er bij ons voor 100% zekerheid geen sprake van zoiets maar ik weet niet wat ik zou doen hoor. Ik zou gek worden het kind wat ik heb opgevoed zou ik willen houden maar zou toch ook mijn biologisch eigen kind willen hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-05-2018 om 14:30

Dees

Ja en de andere ouders waarschijnlijk ook. Samenwonen dus maar . Het lijkt me echt vreselijk!

Kaaskopje

Kaaskopje

26-05-2018 om 14:33

Tweelingen

Van eeneiïge tweelingen die gescheiden zijn opgegroeid, is bekend dat ze toch vergelijkbare kenmerken hebben. Dus een deel is genetica, een ander deel is opvoeding, omgeving, gebeurtenissen e.d.. Het is (denk ik) geen kwestie van of/of.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.