Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Ervaringen delen over DJGB

Beste lezer,

Wij zijn Jeroen en Deborah en hebben een samengesteld gezin. Al jaren is Jeugdzorg en allerlei andere hulpverleners bij ons gezin aanwezig en wij raken alleen maar meer en meer in de problemen. Ons gezin wordt stelselmatig naar de k....n geholpen en we weten niet hoe we dit kunnen stoppen.

Dus horen we graag of er meer mensen zijn met negatieve ervaringen over DJGB en wat zij hebben gedaan om het gevecht te winnen.

Benieuwd naar reacties. 
Groeten Deborah en Jeroen 

Het nare is dat als ze je eenmaal in het vizier hebben je altijd onder een vergrootglas ligt. Als er kinderen bij betrokken zijn kun je beter niet te eerlijk zijn tegen de hulpverlening. Van iedere mug kan een olifant gemaakt worden. Als je er vanaf wil zo goed mogelijk meewerken en de schijn zo hoog mogelijk houden. Geen onnodige details vertellen als je een rotdag hebt. Bewaar die maar voor je dagboek. 

Als je zo'n last van ze hebt, zou ik eens een gesprek aanvragen met Jeugdstem (voorheen AKJ): https://jeugdstem.nl/

Deborah33

Deborah33

04-10-2023 om 20:59 Topicstarter

Temet schreef op 04-10-2023 om 15:50:

Als je zo'n last van ze hebt, zou ik eens een gesprek aanvragen met Jeugdstem (voorheen AKJ):

Die hebben we inderdaad gebeld. Staan op de wachtlijst voor hulp.

Deborah33

Deborah33

04-10-2023 om 21:02 Topicstarter

Moederkareltje schreef op 04-10-2023 om 15:39:

Het nare is dat als ze je eenmaal in het vizier hebben je altijd onder een vergrootglas ligt. Als er kinderen bij betrokken zijn kun je beter niet te eerlijk zijn tegen de hulpverlening. Van iedere mug kan een olifant gemaakt worden. Als je er vanaf wil zo goed mogelijk meewerken en de schijn zo hoog mogelijk houden. Geen onnodige details vertellen als je een rotdag hebt. Bewaar die maar voor je dagboek.

Wij zijn al 6 jaar bezig. Volledig naar de gallemiezen, 2 dochters die uit huis geplaatst zijn, waar wij zelf om gesmeekt hebben. Die nu als chantagemiddel worden gebruikt om hun vader niet meer te laten schreeuwen. Die vader schreeuwt alleen omdat er niet wordt geluisterd naar wat wij willen. 

Machtsmisbruik dat in mijn beleving eens aan het licht gebracht moet worden. We weten alleen niet hoe en waar en bij wie.


Als er mensen zijn met ideeën... van harte welkom

Ik hoop dat vader niet schreeuwt waar zijn kinderen bij zijn! 

Deborah33

Deborah33

06-10-2023 om 10:53 Topicstarter

schreeuwen gebeurt als de kinderen er niet zijn. Wij zijn volwassen mensen die worden behandeld als.stront ipv betrokken ouders. 
DJGB is zo link dat ze vaak bellen en ruzie gaan maken waar de kinderen bij zijn. Dat wordt nooit gezien door anderen, waardoor je als ouders nooit wordt geloofd. Stelselmatig maken ze je helemaal kapot.

ik vraag me af wat je precies wil met dit topic? Slechte ervaringen horen over de jeugdzorg... En dan? Jouw thuissituatie staat toch compleet los van andere ervaringen met jeugdzorg? 

Je hebt een paar mogelijkheden
-je kunt een klacht indienen bij de organisatie zelf. Ik zou wel hulp zoeken bij het formuleren van die klacht, bijvoorbeeld via jeugdstem;
- als de problematiek in de ogen van de hulpverleners steeds iets anders lijkt te zijn, probeer dan te formuleren wat volgens jou het probleem is: waarom denk jij dat zij zo druk zijn met jullie? Was er een aanleiding, is er een problematiek die jullie herkennen, of is er een verschil van mening/inschatting over de vraag in hoeverre bepaald gedrag problematisch is voor de kinderen.
- als je de problemen hebt omschreven kun je ook zelf gaan zoeken naar hulp daarvoor. Kom dan steeds terug op je eigen programma: dit was de problematiek, ze pakken wij dat aan, dit is het resultaat wat we tot nu toe zien. Op die manier laat je zien dat je hun angsten voor de ontwikkeling van de kinderen serieus neemt, maar je hebt dan ook zelf in de hand wat je daaraan gaat doen.
- ik weet niet of het mogelijk is dat je zelf aangeeft door een andere gecertificeerde instelling te willen worden begeleid. Of er een andere instelling is ligt aan het beleid van de gemeente: zij hebben hulp ingekocht. Je kunt dus gaan zoeken in de informatie van de gemeente en mogelijk het wmo-loket benaderen voor meer informatie hierover. Zorg dat je een kort verhaal hebt over jullie probleem, bijvoorbeeld: we krijgen hulp, maar ik heb het gevoel dat dit meer kapot maakt in ons gezin dan dat het goed doet; ik wil kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Tsjor

" ik weet niet of het mogelijk is dat je zelf aangeeft door een andere gecertificeerde instelling te willen worden begeleid. Of er een andere instelling is ligt aan het beleid van de gemeente: zij hebben hulp ingekocht. Je kunt dus gaan zoeken in de informatie van de gemeente en mogelijk het wmo-loket benaderen voor meer informatie hierover. Zorg dat je een kort verhaal hebt over jullie probleem, bijvoorbeeld: we krijgen hulp, maar ik heb het gevoel dat dit meer kapot maakt in ons gezin dan dat het goed doet; ik wil kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn."

Ik begrijp dat er een ondertoezichtstelling is. Je kan bij de rechtbank een verzoek indienen om een andere Gecertificeerde Instelling (GI) te laten benoemen voor het uitvoeren van de ondertoezichtstelling. Als de rechter besluit dat er een andere GI wordt benoemd dan heeft de gemeente niks meer te willen. Het zal wel een GI moeten zijn die ook in dezelfde regio werkt, of die landelijk werkt (er zijn 2 GI's die landelijk werken voor zover ik weet: het Leger des Heils en de William Schrikker stichting.), want anders gaat de rechter zeker niet mee in het verzoek. 

Het is hoe dan ook de vraag of de rechter een dergelijk verzoek wel inwilligt, want bij alle GI's zijn vziw forse achterstanden, dus als de ots naar een andere organisatie gaat, gebeurt er waarschijnlijk eerst maandenlang niets. En dat vinden jullie waarschijnlijk helemaal prima, maar het kan zijn dat de rechter het daar niet mee eens is. 

Maar ik denk dat jullie het beste het gesprek met Jeugdstem kunnen afwachten en hun advies kunnen opvolgen. Dat is immers de gespecialiseerde club. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.