Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Het Moederbrein: NPO2, vanavond 21.20u

https://www.npostart.nl/de-kennis-van-nu/06-02-2019/VPWON_1297942

Beetje sexistische titel wel want ook het vaderbrein reageert met dezelfde hormonen op de zorg voor het eigen kroost. Bij homostellen kun je wel een verschil zien bij degene die dan de primaire verzorger zou moeten zijn. Bleef even in de lucht hangen of het ook mogelijk is om te zien dat hormonen geljk toenemen bij een gelijke verdeling van de zorg.

"21:20 • NTR • 30 min
De Leidse hersenonderzoeker Elseline Hoekzema bewees dat de hersenen van moeders ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap en volgens neuro-endocrinoloog Peter Bos komen ook vaders er niet onderuit: het zorgbrein wordt geactiveerd. Pedagoog Marian Bakermans onderzoekt of er door huid-op-huidcontact meer 'knuffelhormonen' vrijkomen. Aaf Brandt Corstius, Leonie ter Braak, Sofie van den Enk en Lucas van de Meerendonk vertellen over de grote veranderingen die zij gewaar werden toen zij een kind kregen."

Vanmorgen de aankondiging op de radio
https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/489919-een-moeder-heeft-een-ander-brein-dan-iemand-die-geen-kinderen-heeft

mirreke

mirreke

06-02-2019 om 13:23

Interessant

Wat ik me afvraag is of deze hersenverandering bij iedereen optreedt die een verzorgende rol van (kleine) kinderen op zich neemt.

Of gebeurt dit alleen bij de lijfelijke ouders?
Nieuw onderzoek waard.

mirreke

mirreke

06-02-2019 om 13:25

Hmm, de aankondiging zegt al van wel

Omdat dit ook bij homostellen plaatsvindt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.