Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Hormoonverstorende stoffen op de agenda van de EU

http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/4321693/2016/06/16/Kleine-kans-op-verbod-hormoonverstorende-stoffen.dhtml

Wetgeving in de EU om hormoonverstorende stoffen in producten terug te dringen wordt getraineerd. Er is nu een wetsvoorstel dat niets om het lijf lijkt te hebben.

In een aantal landen als Denemarken zijn er al folders voor zwangeren wat ze beter kunnen vermijden. Bijvoorbeeld groenten in blik. Met name ontwikkelende ongeboren kinderen kunnen ernstige problemen krijgen.

"Normaal gesproken worden stoffen verboden als er bewezen is dat ze schadelijk zijn voor dieren en vermoedelijk voor mensen. In het geval van EDC's is dat dus anders. Eickhout (GroenLinks) is teleurgesteld. Volgens de Europarlementariër klinkt in de voorgestelde richtlijnen vooral de stem van de chemische industrie en TTIP door."

http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/hormoonverstoorders
De Zembla uitzending over dit dossiers.

Ik zal die waterflesjes ook maar eens omruilen.

Alicia

Alicia

17-06-2016 om 07:13

ach

Denemarken gaat uit van het voorzorgprincipe. Het is dus niet zo dat de risico's al bewezen zijn. Bovendien zijn de weekmakers ook in Denemarken niet verboden of zo, de zwangere vrouwen worden alleen met een foldertje gewezen op de manier waarop ze de blootstelling aan deze stoffen kunt verminderen.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2016 om 07:59

Voorzorgprincipe

Als onze voorouders uit waren gegaan van het voorzorgprincipe woonden we nu allemaal in grotten

Kaaskopje

Kaaskopje

17-06-2016 om 11:10

AnneJ

Dat er ongezonde deeltjes loskomen van plastic, was al bekend. Bij Xenos hebben ze leuke drinkflessen van glas.

Ook een aandoening waar mijn zus last van heeft, heeft te maken met chemische stoffen. In Zweden is dit al lang erkend, inmiddels in andere landen ook, maar in Nederland nog niet. Die erkenning is belangrijk voor de vergoeding vanuit de zorgverzekering. Wat er niet is, kan ook niet vergoed worden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.