Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Radar Testpanel

Radar Testpanel

26-11-2019 om 14:41

'Meisjesspeelgoed' en 'jongensspeelgoed', moet dat anders?

[Dit is een betaalde oproep]

In winkels zie je vaak een indeling in ‘jongensspeelgoed’ en ‘meisjesspeelgoed’. Ook verpakkingen en reclames suggereren voor wie het speelgoed bedoeld is. Handig bij het uitzoeken van een cadeautje? Of denk jij dat het kinderen tegenhoudt om met speelgoed te spelen dat eigenlijk voor het andere geslacht bedoeld is? Eerder dit jaar riep minister Van Engelshoven (Emancipatie) speelgoedfabrikanten op om rolbevestigend speelgoed onder de loep te nemen. Wat vind jij, moet er iets gebeuren of is het prima zoals het is?

Consumentenplatform Radar (AVROTROS) doet hier onderzoek naar, en is benieuwd naar jouw mening. Vul je de vragenlijst in? Meedoen duurt ongeveer 6 minuten.

Je vindt de vragenlijst over speelgoed hier: https://www.radartestpanel.nl/c/r/speelgoed?hidden_div=2

Maro

Maro

26-11-2019 om 15:11

gedaan

dus

Bedankt (en: laatste dag)

Beste forummers, bedankt voor het meedoen. Vandaag is de laatste dag dat de vragenlijst open staat, de resultaten publiceren we nog voor 5 december.

Uitslag:

De uitslag van het onderzoek staat online. Een korte samenvatting:

Kinderen moeten zelf kiezen met wat voor soort speelgoed ze willen spelen, en daar moeten ze de vrijheid toe voelen. Jongens mogen best met 'meisjesspeelgoed' spelen, en andersom. Al oordelen we over een jongen met een barbiepop minder positief dan over een meisje met een transformerauto. Het speelgoed zelf hoeft van de meesten niet aangepast te worden: er bestaan nu eenmaal verschillen, vinden veel deelnemers aan het onderzoek, en het is handig met cadeautjes kiezen. Maar als kinderen via reclame en verpakkingen niet de boodschap krijgen dat bepaalde voorkeuren voor jongens of meisjes 'niet horen', is dat positief.

We hebben nog veel meer cijfers verzameld en geanalyseerd, zoals verschillen tussen oudere en jongere deelnemers, en mannen en vrouwen.

- Het korte nieuwsbericht lees je hier: https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/laat-kind-voor-jongens-of-meisjesspeelgoed-kiezen-niet-de-fabrikant/

- De volledige resultaten en de ingezonden foto's staan hier:
https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/jongens-en-meisjesspeelgoed-is-oke-maar-laat-kind-de-keuze-niet-de-fabrikant/

Nogmaals dank aan degenen die hebben bijgedragen!

Ad Hombre

Ad Hombre

04-12-2019 om 21:04

Dank

Voor de follow-up.
Dat zien we hier niet vaak!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.