Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Omgangsrecht in de 2e Kamer

https://pbs.twimg.com/media/DhU3FcPWkAEUiSx.jpg:large

Een kamermeerderheid vind dat er te weinig sancties zijn om een omgangsregeling af te dwingen bij een weigerouder.

De discussie van vandaag. Op NPO1 de stelling: 'je kind weghouden bij je ex moet strenger worden bestraft'.

De argumenten komen voorbij met veel herhalen van 'het belang van het kind'. Helaas wordt niet ingegaan op het dilemma van de valse of terechte beschuldigingen. Wanneer die wel hout snijden. En wat dit weer voor aanjagerij van rechtzaken gaat betekenen. Juist nog meer vechtscheiding.

En of rechters daar wel in mee zullen gaan. Er zijn nu al diverse sancties mogelijk en die worden ook, zelfs met ernstige nadelen voor kinderen zoals het belanden bij de gestoorde ouder, ingezet. Er zijn boetes, er is een omwisseling van verzorgende ouder mogelijk.

https://www.nporadio1.nl/gemist
09:30 - 11:30 uur
Spraakmakers
Presentator: Ghislaine Plag

juf Ank

juf Ank

09-07-2018 om 12:30

ja, daar

zat ik ook aan te denken. Zit je met het hele gedoe van de scheiding; misschien een ex die de kinderen ook heel slecht behandelede, maar moeilijk te bewijzen. Daar heb je al psychische schade van:de kinderen en de partner die voor ze zorgt. En dan zit je natuurlijk vaak al in een benepen financiele situatie en kom je misschien in een spagaat tussen de de psychische gezondheid van je kindren en je financiele situatie omdat je je die boete niet kan permitteren...
Wat een ellende

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.