Home » Forum » Programma een huis vol

Programma Een Huis Vol

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Triva
Programma Een Huis Vol

Vorige week grote consternatie rond de 'Fapkoning' door de beelden van Een Huis Vol https://www.dumpert.nl/item/7813123_0d5c00f1
Ik riep al die tijd dat ze hier toch toestemming voor gegeven hebben.

Vandaag kwam er een interview filmpje online. https://www.youtube.com/watch?v=2L1hl_FKT7M&feature=youtu.be Nu blijkt dat er geen toestemming is gevraagd voor dit stukje. Dat vind ik echt heel erg.

Nunie
Zelf

Zelf zitten ze er zo te horen minder mee.
Ze hebben inmiddels wel hun huis te koop staan. Weet niet of er een verband is met de serie.
Ik ken deze mensen, maar zijdelings, dus ik ga het niet vragen.

Kenfan
Erg?

Hij is toch niet bespied in zijn slaapkamer? Er hingen toch geen camera's onder de douche? Of op het toilet? Mensen masturberen en menstrueren, niets beschamends aan. Ik zou het genanter vinden om een ouder te zijn die uit zijn slof ziet.

CC
Ik vind dit ook niet zo schokkend...

Ik denk dat dit in grotere gezinnen, waar van beide geslachten meer dan twee rondlopen, vrij normaal is... Ik ben opgegroeid bij mijn moeder, als middelste van drie zussen. Dat ging vaak ook zo....

Aagje Helderder
Ik vind dat dit soort series

snel de neiging hebben om net over de schreef van de privacy te gaan. Het gaat vaak net goed maar best vaak ook net niet of helemaal niet. Het feit dat mensen er nu niet mee zitten maakt niet dat het oké is. Zeker niet met het oog op de toekomst van kinderen die nu nog niet kunnen overzien wat ze later wel of niet bij betamelijk vinden.

Adelaide
Hoezo Aafje?

Als die moeder en die zoon er niet mee zitten, dan is het toch oké? Dat is toch het enige criterium?
Of hij zich erover moet of gaat schamen is toch iets dat zij zelf bepalen? Waarom moeten ze hetzelfde schaamtegevoel als jij hebben?

Al dit soort series gaan over privacygrenzen. Zie maar hoe iedereen zich bescheurt om die Limburgers met hun rare namen en slechte manieren. Maar mensen zijn zelf zo gek om met hun kop op tv te gaan.

Aagje Helderder
Vind je?

Ik vind van niet hoor. Zeker niet wat betreft de zoon, die is nog jong en kan nog lang niet overzien hoe ver mediadingen hun schaduw vooruit kunnen werpen en of hij er over x-jaar nog hetzelfde over denkt dat dit soort privédetails over straat gaan. En dichterbij dan over x-jaar: de dag na de uitzending moet je weer naar school en/of je baantje..... Kan zijn dat er daar ook anders op gereageerd wordt dan dat je van te voren inschat.
Wat betreft de moeder, hoe meer ik er over nadenk: feit dat zij het oké vindt, is voor mij in zoiets niet meteen maatgevend. Zij heeft mss wel heel andere belangen dan de privacy van haar kind.

Dus nee, ik vind het niet oké.

Watervrouw
Kijkcijfers

Die mensen tekenen een contract waarin bepaald is dat ze tevoren de uitzendingen niet mogen zien en daar zal een, hoop ik voor hen, flink bedrag tegenover staan. Niet oké maar ze doen het zelf.
Vroeg of laat onstaan er vanzelf situaties die je liever niet met iedereen deelt, ook al zijn het hele gewone zaken. Ik kan me niet voorstellen dat deze moeder dit echt gewild heeft, ook al doet ze er nu heel luchtig over, het floepte eruit.
Dat de programmamakers deze scènes er in laten dat vind ik niet oké. Het gaat om kinderen, en enkele ook extra kwetsbare kinderen. Alles voor de kijkcijfers.

Lilian1
Ik had ook effe zoiets van

Okeeeproest...dat staat erop...maar verder eigenlijk niet. Ik vond het gebeuren rondom de nieuwe zwangerschap en de reactie van de jongen wat lastiger. Zeker als hij ouder wordt dan vind je dit nog steeds overal terug op social media.

Ik heb me ook wel verbaasd aan het Limburgse gezin inderdaad. Tjeee...das letterlijk je handen vol. Ik vind ze behoorlijk brutaal en de oudsten doen...eeeh...niks?
Maar zij kiezen er allemaal voor om het te laten zien en mee te doen. Het laatste gezin al voor 2e jaar dus het zal ze bevallen.

Kaaskopje
Beloning

Ik vraag me af of er een beloning tegenover staat. Wij hebben aan een programma meegedaan op SBS en daar kregen we leuke cadeautjes voor. Dus vroeg ik me af of bijvoorbeeld het prerpark zo'n cadeautje is. Ik kan me voorstellen dat dat een motivatie is om mee te werken.

Triva
Ja

Om het "leuker" te maken krijgen ze een vakantie, bruiloft etc

Rosie
cadeautje

Ik vermoed dat het bezoek aan het pretpark en zo in de laatste aflevering de vergoeding is van de omroep.

Adelaide
Beloning

Ik denk dat de publieke omroep de mensen niet mag of wil betalen voor hun deelname. Ik neem aan dat de Efteling wel voor ze betaald is en misschien dat boottochtje voor de mensen uit Tollebeek. De Limburgers hebben waarschijnlijk een zak patat en een pizza gekregen, die konden nu niet echt weg met de moeder die net bevallen was.

Kaaskopje
Relatief voordelige programma's

Ik vermoed dat dit soort programma's voordelig zijn om te maken. Geen studio, bescheiden filmploegje. Dus een beloning in natura "kan er af", denk ik.

Het Limburgse gezin had een Gender Surprise Party met het eigen gezin, bedacht ik opeens. Voor hun ongebruikelijk, dus vermoedelijk het extraatje.

Adelaide
Kan er af

Kaaskopje, ik denk dat er regels zijn voor het betalen van mensen bij de publieke omroep en dat het bij de commercielen anders is. Deelnemers aan Expeditie Robinson worden betaald, dat weet ik van een bekende Nederlander die meedeed, ik vermoed deelnemers aan wie is de mol niet.
Mensen die aan woonprogramma’s meedoen moeten soms meebetalen aan de verbouwing soms niet.

Wendelmoed
Slechte ervaring

Een van mijn kinderen kwam ooit ongevraagd in een tv programma terecht (geregeld door een andere moeder) en ik moest tekenen dat we ongezien akkoord gingen met uitzending. Ik wilde de andere moeder en haar kind niet teleurstellen dus ik ging schoorvoetend akkoord, maar man wat heb ik daar spijt van gehad.
Mijn kind heeft flink last gehad van die uitzending en het heeft zijn gevoel van veiligheid behoorlijk aangetast. Niet leuk als je er geen stem in had en je wordt vervolgens jaren nageroepen op straat etc.
Men toonde ook onze persoonlijke gegevens in het programma, daar hebben we later nog een pissige brief over geschreven. Ik kan het echt van ganser harte AF raden om op tv te komen...
en wij werden er niet eens voor betaald.

Kaaskopje
Wendelmoed

Vervelend dat het bij jullie niet goed is uitgepakt. Op de een of andere manier zijn wij als zeer doorsnee gezin (denk ik bovengemiddeld) op tv geweest voor verschillende programma's. Drie keer met een tweede gezinslid, de andere twee keer niet. Hier hebben we gelukkig nooit negatieve reacties of gevolgen door gehad.

Max
Nou ja Kaaskopje

Natuurlijk heeft niet iedereen negatieve gevolgen van zoiets. Je zult de enige niet zijn.
Maar de ervaring van Wendelmoed vind ik wel heel goed om te laten horen. Je kunt het dus moeilijk voorzien en moet echt oppassen.
Als het slecht uitpakt heb je echt heel weinig aan het gegeven dat het ook goed had kunnen uitpakken.

Kaaskopje
Max

Ik zei samengevat dat ik het vervelend voor haar vond, maar zelf die ervaring gelukkig niet heb.