Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Van de (Forum)redactie

Van de (Forum)redactie

11-09-2009 om 20:42

Tip: lezing in den haag over moeilijk opvoedbare kinderen

Moeilijk opvoedbaar: een nieuwe aanpak

Donderdag 8 oktober organiseren De Jutters, Centrum voor Jeugd-GGZ in Haaglanden en VUconnected onder de titel “Moeilijk opvoedbaar: een nieuwe aanpak” een avond over nieuwe ontwikkelingen in de aanpak van moeilijk opvoedbare kinderen. De sprekers zijn Arne Popma en Peter van Doesburg. Na hun inleidingen is er een gesprek met de zaal.

Uit onderzoek blijkt dat afwijkend gedrag, zoals agressief- of antisociaal gedrag, bij jongeren voor een deel kan worden verklaard vanuit neurobiologische processen. Met ander woorden: door wat er in de hersenen gebeurt. Wat betekent dat voor de manier waarop deze jongeren behandeld worden? Wordt het nu moeilijker of juist makkelijker om hun problemen gericht aan te pakken?

In 2006 is Arne Popma aan de Vrije Universiteit bij professor Theo Dorelijers op dit onderwerp gepromoveerd. Nu werkt hij als psychiater en onderzoeker bij De Bascule, het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in de regio Amsterdam. Hij zal uitleggen wat de nieuwste wetenschappelijke inzichten ons vertellen en wat het mogelijke belang van dit onderzoek voor de toekomstige praktijk van de jeugdzorg is. Peter van Doesburg, orthopedagoog bij De Jutters spreekt vanuit zijn praktijkervaring en gaat in op de vraag of deze nieuwe inzichten tot veranderingen in de zorg leiden.

De avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met deze jongeren: ouders, verzorgers en mensen die in de zorg of in de begeleiding van deze jongeren werkzaam zijn.

Waar en wanneer?
Datum: Donderdag 8 oktober 2009

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur

Plaats: De Jutters | Dr. Van Welylaan 2 | Den Haag

Toegang: gratis

Informatie/reserveren
Reserveren via internet: www.vuconnected.nl

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.