Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

NaShA

NaShA

01-02-2011 om 10:43

Beveiligen met een wachtwoord

Ik wil de pc beveiligen met een ww. Man en ik hebben de indruk dat zoon mails leest die niet voor hem bestemd zijn. We zijn niet altijd thuis en nu hij op het VO zit is hij weleens vaker alleen. Kan ik alleen de Windows live mail beveiligen of kan ik gewoon een account per gebruiker maken waar dan bepaalde rechten aan worden toegekend? (dus dat zoon niet meer bij de mail kan bijvoorbeeld)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sarcas

Sarcas

01-02-2011 om 11:14

Accounts

Het beste is om voor zoon een apart Windows-account aan te maken dat geen beheerders rechten heeft, en het wachtwoord voor uw account te activeren & te wijzigen. Hoe dat moet hangt af van het besturingssysteem van uw pc. XP, Vista, 7 ...

S.

NaShA

NaShA

01-02-2011 om 11:16

Op de pc staat windows vista

als je tips hebt, graag! (je mag jij zeggen hoor

Primavera

Primavera

01-02-2011 om 12:26

Aparte gebruikersaccount instellen

Je kunt het beste voor je zoon een aparte gebruikersaccount instellen die beperkte rechten heeft en op jullie administrator account een wachtwoord instellen.
Stappenplan voor dummies: http://www.windowscorner.com/vista/beheer/het_juiste_gebruikersaccount_gebruiken.php
Voor als je vervolgens wat meer wilt weten en eventuele rechten wil uitbreiden: http://www.schoonepc.nl/vista/gebruikersaccounts_afstellen.html
In het gebruikersaccount van je zoon moet je vervolgens in het postprogramma alleen zijn eigen mail instellen. Eventueel gebruik je dan Thunderbird ipv Windows Live Mail.
Primavera

NaShA

NaShA

01-02-2011 om 13:56

Primavera

dank je....hij hoeft niet in onze mail, heeft een eigen hotmailaccount. Dus ik ga de mail gewoon afschermen, zal het vanavond even lezen en uitprinten en dan instellen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.