Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Tirza G.

Tirza G.

25-08-2011 om 23:29

Cyrillic schrift?

Ik heb een buitenlandse vriendin die zich bedient van het Cyrillische schrift op Facebook. Ik kan dus haar postings niet lezen Ze schreef (ze kan het omzetten naar ons schrift, maar dat vergeet ze elke keer): o, dan ondersteunt je browser geen Cyrillic script, moet je er effe opzetten. Maar ik kan dat niet vinden Ik gebruik Firefox, heb al een add-on taaleigenschappen Bulgaars geinstalleerd, maar dat doet het hem niet.

Tirza

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Lettertype?

Moet je misschien een Cyrillisch lettertype installeren op je computer?

Tirza G.

Tirza G.

27-08-2011 om 16:42

Maar hoe doedde ge dat? Ikke dikke don't know.......

Tirza

Thursday Next

Thursday Next

27-08-2011 om 17:06

Volgens mij

het lettertype opzoeken op internet, downloaden, naar dat bestand gaan en er op klikken. Dan vraagt windows waarschijnlijk wel of het geinstalleerd moet worden.

Tirza G.

Tirza G.

28-08-2011 om 00:03

is het dan niet zo dat alles op mijn compu ineens in het cyrillisch verschijnt? Wat is het toch fijn om dom te zijn

Tirza

Primavera

Primavera

28-08-2011 om 10:18

Stappenplan

Ik denk dat het probleem een ander is, omdat je met facebook een pagina hebt die gecodeert is als westerse taal en de stukjes cyrillisch van je vriendin, die een andere codering heeft niet als zodanig herkent worden.
Stap 1: probeer of je browser werkelijk geen cyrillisch schrift ondersteund door naar wat pagina's in cyrrilic schrift te surfen bijv. naar de russische wikipedia: http://ru.wikipedia.org
Krijg je dan wel cyrrilic schrift te zien?

Primavera

Primavera

28-08-2011 om 10:59

Aanvulling

Je krijgt als je een cyrillisch font installeerd niet ineens alles in cyrillisch te zien. Je kunt net zoveel verschillende font in verschillende talen installeren als je wilt op je computer. De verschillende applicaties krijgen informatie over welke font ze moeten gebruiken in de verschillende situaties. Bijv. je browser heeft bij de internet options bepaald welke font voor plain en html test gebruikt moet worden.
Een font wat zo ongeveer alle talen ondersteund en waarmee je dus nooit het probleem hebt dat bepaalde lettertekens missen is Gentium. Gratis down tw laden op http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&id=gentium
Alleen denk is dus dat het probleem bij jou een ander is.
Groeten Primavera

Tijgeroog

Tijgeroog

28-08-2011 om 21:50

Maar

als het cyrillisch op je scherm staat, kun jij het dan nog lezen? (begrijpen?)

Tijgeroog

Tijgeroog

28-08-2011 om 21:55

Ik heb firefox. Daar kan ik bij extra/opties/inhoud/lettertypen/geavanceerd andere tekensets kiezen en websites de mogelijkheid geven om hun eigen lettertype te kiezen. Ik zou daar wat mee gaan experimenteren denk ik.

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2011 om 16:06

Ik zie

Cyrillisch schrift en dat kan ik dus niet lezen. Ik kan zien dat het van haar is, omdat FB zo sympathiek is er een fotootje bij te zetten Maar voor de rest zie ik alleen maar cyrillische tekentjes. En zo ver strekt mijn kennis niet Ik wil dus dat het wordt omgezet naar 'westers' schrift.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2011 om 16:09

Tijgeroog

Ik kan bij FF niet kiezen voor extra. Ik kan wel kiezen voor Opties, maar daar staat dan weer geen extra bij

Tirza

wimb

wimb

03-09-2011 om 19:15

Google translate

volgens mij heeft het niet met het lettertype te maken maar moet de tekst vertaald worden.
Dat gaat met google translate, voorbeeld:
orgineke pagina :http://www.dni.ru/economy/2011/9/3/218202.html
vertaling :http://translate.google.ch/translate?hl=en&sl=ru&tl=nl&u=http%3A%2F%2Fwww.dni.ru%2Feconomy%2F2011%2F9%2F3%2F218202.html
succes, wimb

Primavera

Primavera

04-09-2011 om 00:17

Als ik het goed begrijp

Als ik het goed begrijp schrijft je vriendin wel in een westerse taal (engels?), maar gebruikt ze daarvoor overeenkomstige cyrilische letters ipv latijnse letters. Een beetje alsof ze de berichtjes in Dingbat ofzo zou schrijven.
Om dat zichtbaar te krijgen moet je de rendering van de pagina in facebook aanpassen zodat hij niet meer met de lettertypes weergeeft waarin de pagina geschreven is, maar met door jouw uitgezochte westerse lettertypes.
Hoe dat precies moet kan ik je morgen als ik weer achter mijn pc zit uitleggen.

Groeten Primavera

Verstuurd met Opera Mini

Tirza G.

Tirza G.

04-09-2011 om 11:36

Juist

Dat denk ik dus ook. Het grappige is, ze schrijft ook wel eens in een groep waar wij allebei lid van zijn en dan is het wél gewoon leesbaar Engels. Maar als ze mij de groeten doet op mijn eigen FB, is het niet te lezen

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.